Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novela „Black Beauty“ od Anny Sewell patří již od prvního vydání knihy v roce 1877 celosvětově mezi nejoblíbenější příběhy se zvířecí tématikou. Příběh je vyprávěn hlavní postavou, jedinečným černým hřebcem s bílou "hvězdou" na čele, kterého životní pouť zavede z idylické vesnické krajiny, plné potěšení, do ulic Londýna, dlážděných kočičími hlavami. Verze režisérky a autorky scénáře Caroline Thompson (Tajemná zahrada) patří bezesporu mezi nejvydařenější. Jistě si oblíbíte vzdorovitou kobylku Ginger, škodolibého poníka Merrylegse i galantního hřebce jménem Beauty, jehož velkorysé srdce mu pomáhá vycházet s ošetřovateli, ať jde o ty laskavé, jakým je bezesporu kočí Jerry Barker (David Thewlis), i ty hrubší, počínaje farmářem Greyem (Sean Bean) nebo mladým čeledínem Joe Greenem (Andrew Knott). (Magic Box)

(více)

Recenze (96)

Rastabilly 

všechny recenze uživatele

Perfektní příklad filmu ukazujícího jak důležitou roli hraje hudba. Pracuje se s neskutečně silným emočním lazením a tomu odpovídají i podkresy každé scény, které jsou přesné a použity s největší citlivostí. Povětšinou tklivé Elfmanovy melodie se táhnou napříč celým filmem. Hlavní "Theme" se často opakuje v různých variacích. Nevadí, že jich je tolik, až to uslyšíte, budete chtít víc. Jinak pěkně odvyprávěný životní příběh koně, se kterým si osud šeredně pohrál. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiteľný film. Je určený predovšetkým deťom, aby odlíšili zvieratá od hračiek, naučili sa rešpektovať potreby zvierat a vytvorili si k nim vzťah. Keď je hlavnou postavou filmu čierny žrebec nie je veľmi čo riešiť. Kôň je sám o sebe jedno z najušľachtilejších zvierat v našej blízkosti a keď mu údajná koruna tvorstva bezdôvodne ubližuje, nesie to so sebou silný citový náboj. Napriek tomu nedokážem dať viac ako tri hviezdičky. Dôvodom je Phar Lap, za ktorým Čierny krásavec zaostáva mnoho konských dĺžok. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemný, pokľudný konský životný príbeh a hoci ho v živote nestretli len pekné veci, dej si udržiava rovnaké tempo aj atmosféru. Produkcia je kvalitná, ale dej veľmi nedramatizuje a skôr necháva priestor emóciám, ktoré viac-menej smutný život Krásavca sprevádzajú. Herecké obsadenie tvoria v dobe vzniku pomerne neznámi herci, no dnes už môžeme povedať, že sa veľmi dobre osvedčili a  minimálne Sean Bean a David Thewlis sú veľmi známi. Deti a milovníci koní ho určite ohodnotia aspoň na 80%. Film je predovšetkým určený deťom a pretože ma ničím nezaujal dávam 60%. ()

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Film, který se díky chudosti nedělního vysílání stal neočekavatelnou a velice přínosnou složkou mého dnešního odpoledne. Nádherný příběh zvířete, tak elegantního jako je kůň neurazí žádného televizního diváka jakékoliv generace. Prostřednictvím příjemného Beatyho výprávění poznáváme, jak život na venkově může být krásný, ale i jako každému z nás přinese občas složité a lehce nerešitelné situace, a to i v případě našich čtyřnohých kamarádů. Celý film podtrhuje nezapomenutelné a jímávé zakončení. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherný príbeh o krásnom čiernom žrebcovi. O jeho nenaplnenej láske, dobrých či zlých majiteľoch, o nádherných rokoch strávaných na krásnych lúkach, či ťažkých rokoch, v ktorých sa takmer udrel k smrti. Scény cválania a šantenia na lúkach dávajú aj divákovi neuveriteľný pocit voľnosti, slobody, chuť niekam sa rozbehnúť, alebo minimálne napumpujú adrenalín. Mnohé scény sú emočne dosť silné, čo je v príbehoch o zvieratách častým javom, zvlášť, ak dej doprevádza tak nádherná a dojímavá hudba. Skvelý film, skvelý soundtrack. Kapesníky nutné. 80%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Walt Disney Productions vydalo také LP s příběhem o Krasavci Beautym. Uvedení se ujal hudební ředitel Tutti Camarata. (nezavisla)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama