Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, že svět je pouze představou (a v moderním pojetí pouze virtuální realitou), je velice stará a rozpracovali ji například George Berkeley a David Hume. To, co se zdravému rozumu jeví jako naprosto absurdní závěr, se ale vyvrací velice těžko. Na rozdíl od efekty přeplácaného Matrixu je Třinácté patro docela střízlivým pohledem na tuhle lákavou sci-fi myšlenku. A vůbec nevadí, že člověk tuší, kam celý film směřuje. (1 109.) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller se zajímavým obsazením. Zápletka v dnešní době není nijak šokující, což ale neznamená, že není kvalitní. Byl jsem solidně napnutý a i když jsem odhadl s předstihem, jak se to vyvine, tak mě to dál bavilo. Nejvíc mi utkvěl Vincent D'Onofrio. Nejlíp to zahrál, nejdivněji vypadal a jeho barman byla nejzajímavější postava. Taky mě překvapilo, jak byl Dennis Haysbert zamlada cool. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľký premárnený potenciál parádneho nadupaného sci-fi scenáru. Bohužiaľ ani samotný Emmerich nedokázal zohnať pre takúto látku adekvátny rozpočet. A tak sa pozeráme na komplikovaný dej, ktorému by slušalo spracovanie podobné napríklad Nolanovmu Inception. No a Matrix nasadený v rovnakom týždni dokonal dielo skazy a odsúdil trinástku iba do pozornosti zanietených scifi maniakov. Záverečnú scénu treba ignorovať, tiež som mal nutkanie ísť o hviezdu nižšie. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film si to sviští na sinusoidě, jednou nahoře, jednou dole. Asi budu trochu SPOILERovat, tak bacha! Zajímavá myšlenka, která mě postupně upoutávala (první vstoupení do "hry"), zklamávala (strašně předčasné odhalení "konce světa", po kterém u mě film naprosto ztratil na zajímavosti, stačily by titulky a byl bych spokojen...), upoutávala (asthon v druhém světě), zklamávala (happy-ending), upoutávala (hudba u titulků :)). Jakmile jsem se dozvěděl, že všechny postavy jsou počítačové simulace, bylo mi to úplně všechno jedno, jako bych hrál Mafii nebo Tetris, je mi docela šumák co se stane s nějakým pixelovým panákem. Na druhou stranu, zakončení je vcelku stylové, nízky rozpočet by mohl být znát mnohem více, vizuálně je to povedená sci-fi, slabší brácha Matrixe... Alison Lohman, i když asi na 3 vtěřiny, mě potěšila.3,5* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otřesné digitální a vizuální efekty zabíjí celý blu-ray a nosič tím pádem tak trochu postrádá smysl, ale nebavme se tu o technické kvalitě snímku... Divák se nechá pohltit dějem až zhruba po hodině stopáže, což je jeden z největších kamenů úrazu - to se to vážně nedalo odvyprávět zajímavěji? Matrix nematrix, tohle by mě unudilo xmrti, i kdybych to viděl ve dvanácti! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)

Reklama

Reklama