Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Solidní námět a několik opravdu dobře provedených zvratů kazí nevýrazná režie, zbytečně přehnané (či naopak nepřirozeně tlumené) herecké výkony, docela špatné vizuální efekty a vůbec celková nedotaženost hlavní myšlenky. Naštěstí nad nedostatky se člověk častěji usměje, než že by ho otravovaly. Příjemné béčko. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oproti Matrixu směšný rozpočet, mnohem méně úchvatné podívané a atmosféra posunutá kamsi do staré školy, kyberpunk je tu! Kouzlo oldschoolové scifárny postavené hlavně na příběhu, jehož hlavní otázkou je reálnost reality, drží velmi vysokou úroveň. Jo a Vincent D'Onofrio tu má dalšího libového psychopata;) Zkrátka a dobře - příjemné překvapení gradující až do posledních minut. Jasná osmdesátka. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

...jujky, tady zase někdo v komentářích hledá hloubku... :-) . . . Filmu jako filmu bych dal asi jenom za tři, ale ta pointa je dle mého soudu tak príma vypointovaná, že v rámci žánru pět hvězdiček zaslouží. A tak když to v dimenzi dobrého rozmaru (kam mě toto zjevně nízkorozpočtové dílko dostalo) jako průměrný milovník hollywoodských scifi zprůměruju, čtyři hvězdičky si bezpochyby zaslouží. Nechápu jen, proč to zde někdo chce pořád srovnávat s Matrixem. To je hnedle tvrdý návrat do reality(?)! Krindy pindy... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľký premárnený potenciál parádneho nadupaného sci-fi scenáru. Bohužiaľ ani samotný Emmerich nedokázal zohnať pre takúto látku adekvátny rozpočet. A tak sa pozeráme na komplikovaný dej, ktorému by slušalo spracovanie podobné napríklad Nolanovmu Inception. No a Matrix nasadený v rovnakom týždni dokonal dielo skazy a odsúdil trinástku iba do pozornosti zanietených scifi maniakov. Záverečnú scénu treba ignorovať, tiež som mal nutkanie ísť o hviezdu nižšie. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Další film s podobnou zápletkou jako má Matrix. Stejně jako Matrix, eXistenZ, Truman Show nebo Smrtihlav (Dark City) pochází z roku 1998/1999 a jeho zápletka se točí kolem zkoumání reality. Je svět kolem skutečný, nebo je to jen konstrukt? Třinácté patro mě opětovně utvrdilo v tom, jak je Matrix geniální nadčasové dílo, kterému se žádný novodobý film nevyrovná, ale stejně se mi velmi líbilo. To i přesto, že zápletka byla mnohem jasnější a přímočařejší. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)
  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama