Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je rozčlenený do šiestich častí, z toho prvé dve uzatvárajú predchádzajúci diel. Kliatba, ktorá sa zrodila vraždou Kajako a jej syna Tošija, sa šíri ďalej. Pomsta za krutú smrť si vyberá kohokoľvek. (PeterFLJilek)

Recenze (37)

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se docela podařil. Ovšem dvojka mě i přesto zklamala. Docela mě naštvalo že tvůrci do filmu vložili zavěrečných 30. minut z jedničky. I přesto ale musím uznat že je Ju-on 2 strašidelnější a depresivnější než jednička a kdyby nebylo toho že první půlhodinu dvojky tvoří scény z jedničky tak bych hodnotil lépe. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Temné, strašidelné, děsivé, atmosférické, napínavé, šokantní a dala by se najít ještě spousta podobných slov na charakterizování druhého Ju-Onu. Krátká stopáž filmu prospívá, ale pro ještě větší zhuštění atmosféry bych si klidně dokázal film představit i o pár minut kratší.. Bál jsem se víc než u jakéhokoli z ostatních dílů, krutá atmosféra mě nepustila ani na minutku. Uff.. Tohle si nechám líbit. Nejlepší díl série! Pro mě určitě.. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jediným neduhem tohoto pokračování je úvodní půl hodina, která je přímý copy&paste závěru prvního dílu. Zbývajících 45 minut je však na stejné úrovni levného ale skvěle funkčního hororu, plného originálních nápadů a jejich velmi zdařilé exekuce. Nelineární příběhová skládanka zde (ale i v následujících dvou dílech) působí až překvapivě skvěle. Tato úvodní dvojice "video" Ju-onů se i přes nízký rozpočet kvalitou spolehlivě vyrovná i mnohem "filmovější" konkurenci a nejednou vyděsí mnohem víc než dva Ju-ony následující. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

To sú fóry toto. Neviem síce či Takashi Shimizu tieto svoje Ju-ony točil každý samostatne alebo naraz ako jednu víziu, ktorú bohvie prečo rozkrájal. Jednoznačne môj dojem smeruje práve k tej druhej sprznenej možnosti. Ju-on 2 by som teda nazval neplnohodnotným, vlastným remakeom. A ten úvodný pohľad späť sa ani flashbackom nazvať nedá ako obyčajne. Veď pol hodina už známych záberov z prvej časti ešte raz, to nie je flashback ale demencia. Tí, ktorí videli najprv prvú časť budú hodnotiť asi tak ako ja (prekvapilo by ma ak by sa ich hodnotenia nejako výrazne líšili) a tí ostatní, ktorí sa k prvej časti nedostali – u nich to môže byť tak na 4* (80%) ak majú fakt radi tento druh filmu. Treba si však potom uvedomiť, že z tých potencionálnych 80% je zhruba 30% kvality originálu (viď ten suprový polhodinový kvázi flashback). Čiže Ju-on 2 – do 50% a to objektívne. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Především nechápu, proč druhý díl opakuje půl hodiny dílu prvního, z obou dílů mohl být film jeden a nikterak dlouhý. A nepřináší nic nového, ani jeho faktor strachu není vyšší, jen pokračuje v příbězích načatých dílem prvním a občas se uchyluje až ke grotesknosti, což nelibě nesu. Nejzapamatováníhodnějším okamžikem (který je ale trochu mimo mísu) pro mě bude forehandové majznutí pánvičkou do šišky protivného manžela, prudícího svou ženu kvůli volskému voku. ()

Zajímavosti (5)

  • Scéna so zapnutým televízorom je odkaz na film Ringu (1998). (Pat.Ko)
  • Úvodných 30 minút filmu je iba rekapituláciou prvého filmu Ju-on (2000). (Pat.Ko)
  • Často opakované tvrzení, že tento film byl uveden přímo na video, je nepravdivé. Jeho světová premiéra se konala 25. března 2000 v kině Box Higashi-Nakano v Tokiu. Hrál se zde sedm večerů po sobě. (LUKICKK)

Reklama

Reklama