Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak opět jedno obří překvapení. Čekal jsem nějakou blbárnu, kde se bude mudrovat o potřeba světového míru... a ono se mudrovalo. Dohromady tak tři minuty z celého filmu. Zbytek je velmi zábavná oddechovka i se zajímavým příběhem na pozadí. Ta hlavní akční část děje je o tom, že veřejnost tlačí na Supermana, ať zbaví Zemi jaderných zbraní, což se ale nelíbí Lexu Lutherovi a postaví si svýho vlastního supermaníka. V druhé oddechovější části ale vidíme starého dobrého Clarka, který se začíná líbit nové šéfové a Lois z toho začíná být slušně zblblá. Mno, nejlepší je, že to opravdu krásně šlape. A tím myslím hlavně skvělého Christophera Reevea a Genea Hackamana, oba to jedou jak za starých časů a i když jsou triky a scénář o něco horší, pořád je to velmi fajn podívaná. (7/10) ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Ano,triky vypadají jak v S 1,to mi ale nevadí.Protože se nám vrátil strejda Hackman a Reeve má taky formu!Jak vyřeší světový"odraketění",ale hlavně co předvede na večeři ve čtyřech,když jsou vlastně jen tři!Souboj N -man kontra S -man zvládne jednim tahem!Teda musí trochu zašachovat ve vesmíru,ale v poho.Jako fanoušek Supermana Reeva doporučuji. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Reeveův scénář o nukleární hrozbě musel být noční můrou producentů. Pro Golana a Globuse ale asi nic nebylo tak strašné, aby to nemohlo být ještě horší. Už z úvodní scény, kde Superman promluví rusky, je jasné, že bude sranda. A jede se dál. Nemá cenu to vyjmenovávat, to se musí vidět, protože kretenismus, který se odehrává na obrazovce, by neunesl ani papír, z něhož vlastně Superman vzešel. Hackmanův návrat nic nezachrání. Za triky (a hlavně scény přes bluescreen - a že jich je...) by se nemusel stydět ani Ed Wood. Jestli tohle má být to lepší z natočeného materiálu, moc rád bych viděl zbytek :-) Narozdíl od trojky jsem se ale tentokrát vážně bavil (i když to tak Reeve asi původně nezamýšlel), takže dávám tři hvězdičky. Neberte je vážně a ten film...už vůbec ne. Jen tak mimochodem, věděli jste, že film měl původně režírovat Wes Craven (Z toho ale sešlo, protože Reeveovi se nelíbilo něco na jeho filmech...)? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neslavný konec legendy. Název poprvé v sérii nabobtnal o podtitul, rozpočet se ale scvrknul z 55 mega (první dva díly) na 17 mega a kdo z původního štábu mohl, ten potápějící se loď opustil - producenti, režiséři, scenáristi i trikaři. Reeve na to kývl jen s podmínkou, že mu pak studio bude financovat jeho vlastní projekt. Výsledný film nestojí za nic a zaslouženě v kinech propadl (utržil 15,5 mega), což vedlo k zavrhnutí pětky alias NEW SUPERMANA (producenti pro něj chtěli použít třičtvrtě hodiny materiálu vystřiženého ze čtyřky a to už v ní recyklovali trikové scény z předchozích dílů, plus Reeve v něm neměl hrát, ale měl ho napsat a režírovat) a ke skrečování celovečeráku o Spider-Manovi. Takové škody. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skvělá Williamsova hudba je asi to poslední, co zbylo z vypilovaného Donnerova Supermana. Mezi prvním filmem s Reevem a čtvrtým pokračováním je rozdíl asi jako mezi Saudkovou „Muriel a andělé“ a jeho současnými „komiksovými“ výtvory typu "Velký den v Temelíně". Ta tam je velkolepost, rozmáchlost a svěžest. Místo ní přišla didaktičnost, trapnost, a nepochopitelně dementní nápady (sbírat jaderné rakety do obří síťovky? WTF?). I přes to všechno má čtvrtý Superman svoje kouzlo. Jako by se svou neskrývanou naivitou blížil těm nejstarším příběhům z Action comics. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • Film měl původně režírovat Wes Craven. Po jeho rozhovoru s Christopherem Reevem, který měl o filmu narozdíl od režiséra krvavých hororů poněkud jiné představy, však herec prohlásil: "Wes Craven nikdy nebude režírovat můj film." (LION-MR.T)
  • John Williams pre tento film skomponoval tri nové motívy, ktoré reprezentujú tri nové postavy. Skladby nesú názov "Lacy's Theme", "Jeremy's Theme", "Nuclear Man Theme". Hudbu adaptoval a dirigoval Alexander Courage. (ČSFD)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama