Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ma to dobrých hercov (Denzel Washington, Angelina Jolie),nápady a ostatné veci čo taký krimi/thriller potrebuje ale ta atmosféra filmu bola pre mňa dosť slabá.Až ku koncu filmu to bolo sakra napínavé.Celý film som len na to kukal a tu atmosféru som tam vôbec necítil.Až na ten koniec.Ale stále je to dobrý film. 80% - 4* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller, kde Washington v pyžamu hraje pouze ukazováčkem a hlavou, Angelina výjimečně nehraje tělem a M.Rooker dle nepsaných regulí podobných filmů svým tělem diváky naschvál klame. Ač Denzel skrytě toužil po euthanasii v podobě udušení mezi dvěma polštáři na hrudi Queen Latifah, jeho špinavé šlapky na bílých ponožkách mohou svádět k myšlence, že se ten syčák potajmu klidně producíroval po pokoji.. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný film. Skvelé obsadenie, super výkony Denzela Washingtona a Angeliny Jolie, neobyčajná téma, bezchybne natočené, perfektná myšlienka, výborná hudba, dostatok napätia, premyslený a vtipný scenár ... Celkovo filmu podľa môjho nič nechýbalo. Tento film mám veľmi rád. Je napínavý, chvíľami pre niekoho nechutný, ale proste veľmi dobrý thriller. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Uspokojivý thriller, který díru do světa neudělá, ale svému žánru ani nepřináší žádnou hanbu. Jolie mi jako nervově nevyrovnaná policistka příliš neseděla a Washingtona v roli chladně inteligetního mrzáka bych taky na Oskara nenominovala, ale pro mne je to obstojný snímek, který si v nočních hodinách ráda vychutnám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď budeme hledat krysu, co se sama stříhá. To se mi líbí." Mně taky. Všude samá indicie, což mě baví. Navíc k tomu skvěle neschonej a přirozeně chorobně ambiciózní šéf Cheney, bystrá pochůzkářka se špatným žaludkem Amelie a nepohyblivej detektiv s plným platem Rhym. Ti všichni byli skvělí a já si s nima kdykoli rád zapátrám. Taky bych chtěl napsat, že jsem se poučil v tom, že při bitce nemám podceňovat soupeře, co se nemůže hýbat, ale nenapíšu to. Já to totiž vím od chvíle, kdy mě z tenisovýho kurtu vypráskal vozíčkář. Měl jsem chuť mu propíchat pneumatiky, ale to bych prohrál s ještě větší ostudou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)

Reklama

Reklama