Reklama

Reklama

Noc s nabroušenou břitvou

  • Francie Haute tension (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Horor Noc s nabroušenou břitvou je děsivý příběh dvou dívek, které bojují o přežití s šíleným psychopatem. Spolužačky Marie a Alexia jsou nejlepší kamarádky. Aby se mohly v klidu připravovat na univerzitní zkoušky, rozhod-nou se strávit víkend na odlehlé usedlosti Alexiiných rodičů. Uprostřed noci zastaví u domu dodávka a na dveře zaklepe neznámý muž. Otec Alexie otevře a s prvním zasvištěním břitvy se pro obě dívky idylický víkend změní v nekonečnou noc plnou teroru. Alexia je neznámým šílencem spoutána a unesena. Podaří se Marii zachránit kamarádce život? Nebo se také dostane do rukou brutálního vraha?

Horor Noc s nabroušenou břitvou je natočený ve stylu diváckých hitů jako byl Texaský masakr motorovou pilou nebo 3:15 zemřeš. Producentem filmu je slavný francouzský režisér a scenárista Luc Besson (Brutální Nikita/Nikita, Leon, Pátý element/The Fifth Element, Johanka z Arku/The Messenger: The Story of Joan of Arc, Utržený ze řetězu/Unleashed). V jeho produkci vznikly úspěšné filmy jako jsou série Taxi, Kurýr/The Transporter. Nocí s nabroušenou břitvou se vrací k hrůze a napětí, kterou disponovaly klasické horory 70. let. Režisér Alexandre Aja rafinovaně stupňuje tísnivou a děsivou atmosféru až k šokujícímu vrcholu. V hlavních rolích excelují Cécile de France (Cesta kolem světa za 80 dní/Around the World in 80 Days), Maïwenn (Pátý element/The Fifth Element, Leon) a Philippe Nahon (Purpurové řeky/Les Riviéres pourpres, Bratrstvo vlků Hon na bestii/Le Pacte des loups). Noc s nabroušenou břitvou získala ocenění ve čtyřech kategoriích na Katalánském MFF ve Španělsku a získala si velkou pozornost na Festivalu fantasy filmů v Amsterodamu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (513)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Non-brain priama čiara cez ultragore k happy záveru. A potom prišla pointa, ktorá keď sa človek trošku zamyslí nad tým čo jej predchádzalo, silne pokrivkáva na nelogičnostiach (čo je škoda). Ale dokázala ma prebrať s letargie 100x videného a to je veľké plus. Tým, že som o filme nič nevedel = neočakával, tak som spokojný. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Slasher jako vyšitý, s hustou atmosférou, řádně krvavými mordy a pro Aju typickým ztvárněním utrpení hlavní postavy, která si projde skutečně psychickým i fyzickým peklem. Jenže k čemu všechna ta zručnost a obratnost ze strany režiséra, když příběhově je snímek naprosto plochý a neoriginální a disponuje tak debilní pointou, že tím sice zalepí pár škrábanců a modřin, ale současně si vpálí kulku do hlavy a veškerá uvěřitelnost se rozplyne jako konvalinková vůně v posilovně. A brutalita je někdy tak samoúčelná a přehnaná, až je to k smíchu. Mít to na starost jiný režisér než Aja, asi by z toho byl absolutní propadák, takhle je to ale vzhledem k hrozivému scénáři skoro až nadprůměrná záležitost. 60% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

I když na žánrovou odrůdu horroru jménem slasher vůbec nejsem, tento film mě dostal. Perfektně řemeslně zpracovaný, podbarvený skvělou hudbou, s hustou atmosférou, která se dá krájet.. Nechutný vrah pracuje s až mrazivou efektivností a Marie je slušná kost nepropadající panice ani v mezních situacích. Silná dvojka.. Překvapivá pointa mě nedostala, neb její podání je v soušasných hororech a thrillerech módou. Když opomenu pointu a nelogičnosti v ději z ní vyplývající, tak tu máme jednu z nejlepších zabijaček s výkonným vrahem v hlavní roli. Společně s dalším výborným francouzským počinem Malefique a anglickým Descentem absolutní špička evropského moderního horroru. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

celej film se mi zdál spíš podprůměrnej.. oslizlej chlápek v montérkách a s kšiltovkou vyvraždí celej barák.. ale pak se ten děj tak zajímavě rozběhl a doběhl do konce jako nadprůměrný filmek... je tu ale zase klišé... bože proč jsou lidi tak důveřivý..v noci v pustině.. daleko od sousedů.. přijede dodávka a vy v klidu otevřete?? :-D no jo.. ale když Vám na konci filmu dojde ta pointa... na klišé úplně zapomenete ;) ()

petero 

všechny recenze uživatele

S odstupom pár hodín. Čo na to hovorím? Je to na 5*! Píšem to po prví krát: Kašlite na každého, koho zarazila posledná polhodina, či sklamala pointa. Tak teda, zarazila aj mňa ale sklamala? To určite nie. Je to geniálne! (Viď: PALDINI) Na horor? Určite. O zabijakovi, ktorý vezme bez problémov na 6 ročného chlapca dvojhlavňovú brokovnicu? Určite hej. A tej krvi? Strieka kade dosiahne a všetci sú krvavý. Geniálny jednoduchý námet bez väčších trhlín v scenári zabalený v geniálne jednoduchej réžii zavŕšený skvelou pointou vás trošku prinúti zapremýšľať o deji po skončení filmu. A nenechajte sa oklamať prvými desiatimi minútami. To sa rozbehne! :) A k tomu nám zahrá aj MUSE - New Born. Ak máte radi nový TCM a Fight Club nieje čo riešiť, toto je film presne pre vás. SPOILER: naposledy bola táto pointa použitá v Hide and Seek (2004), ktorý na nej však totálne zlyhal! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Cécile De France, toužíc se lépe vžít do své role, trénovala se šampionem v thajském boxu. (imro)
  • Trailer k filmu byl loni nominovaný jako nejlepší zahraniční trailer na Golden Trailer Awards a samotný film získal čtyři ocenění na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu. Úspěšnými tu byli například režisér Alexandre Aja a herečka Cécile De France. (imro)
  • Režisér si ve filmu střihl svérázné cameo, ztvárnil nohy otce Alexe. (imro)

Související novinky

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama