Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

Dale 

všechny recenze uživatele

Séria Wrong Turn bola od prvej časti podpriemernou vyvražďovačkou a od štvrtej časti dementnosťou na Ntu, ktorá sa už každou ďalšou časťou nemala z toho dna kam pozviechať. Takže je fajn, že tomu tvorcovia nasadili nový smer, aj keď opäť ide len o podobnú podpriemernú vyvražďovačku, ako boli prvé 3 časti. Samotný nápad o spoločenstve lesných ľudí, ktorí si v kľude žijú 160 rokov mimo pozornosť bežných ľudí je na prvý pohľad celkom originálny, no na druhý až tak nie. Má to až príliš veľa logických dier. Len na začiatok, koľko generácií by trvalo, než by sa z pôvodne 12 rodín začali medzi sebou množiť blízki príbuzní? Výsledok toho by bol viac podobný pôvodnému Wrong Turn. Pokiaľ ide o skupinku turistov, veľmi slabučký casting, kde nie je žiadna postava, ktorá by dokázala vzbudiť divákove sympatie a ktorej by mohol fandiť. Navyše je chovanie celej skupinky typicky predvídateľné a dementné, takže sa len celý film tešíte, ako to ktorá z tých postáv schytá. Škoda, že tie lesné pasce nie sú originálnejšie a tak poteší aspoň pár gore efektov. A trošku zvláštne vidieť po dlhom čase Matthew Modina. Riadne nám obelel tento lámač ženských sŕdc v rokoch 80-tych a 90-tych, ale vďaka nemu aspoň jedna sympatická postava v tomto filme. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

První Wrong turn mám rád. A vlastně nás moc není. Tenhle Wrong turn je zcela jinej, což je vlastně jediný plus filmu. Půlhodina  byla, až na několik debilních scén, celkem v pohodě, ale pak se film rozjel do neuvěřitelnejch otáček. Nikdy jsem nevěřil, že někdo ještě šáhne  po románu pana Štorcha, a natočí takhle pěknej film o Volání rodu.. Jen sem čekal, kdy se na tý hoře objeví Greta Thunberg. To by bylo místo přesně pro ní. Ale vážně! Ten film se mi opravdu nelíbil, a bylo utrpení ho dokoukat. 20%. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jen diletant nebo naprostý idiot mohl čekat pokračování nebo remake s podobnou zápletkou. Už při začátku natáčení tvůrci jasně oznámili, že se bude jednat o reboot který nebude absolutně nijak navazovat na původní (stupidní) sérii. Díky vynechání idiotských mutantů sem se na lesní vykosovák docela i těšil a jsem příjemně překvapenej. Když nechám bejt ten roztomile genderově vyváženej casting (už chyběly jen dvě lesby a transgender asiat/ka/to) začne se hned poměrně svižně. První smrt má šťávu, atmosféra houstne a to hlavně při dopadení všech ujetou starou komunitou. Soud nemá chybu, stejně tak tresty, opravdu mi bylo místy fakt zle, třeba při útěku temnotou, to měl člověk chuť naběhnout tam s plamenometem a upálit je všechny do jednoho. Za poměrně dlouhou stopáž film nenudí ani chvilku, škoda jen, že režisér neměl větší koule nebo látku vůbec nepřevzal zkušenější řemeslník. První velká chyba jsou některé nezobrazené smrti a napadají mě hned tři scény, které by film vyšperkovali. Za prvně přimáčknutí hošana kládou o strom, to měl režisér okamžitě ukázat ten efekt nárazu, nezobrazení dodělaní šípem tý buchty v jámě to byla zatraceně velká druhá chyba a třetí je první rána při popravě. Nechci znít jako nedomrdlý úchyl, ale když točím takovýhle film, musím mít sakra koule ukázat to všechno pořádně od podlahy. Tyhle tři pasáže výsledku film citelně ubírají na jeho překvapivé kvalitě. Stejně tak bych určitě víc zabral na drajvu při útěku z Unie a natahovaný konec mohl být opět svižnější a nějak už moc nechápu, že uteču od úchylů kteří si jen tak hala bala vraždí v horách a nenajedu tam s FBI, neřeším to a prostě si žiju dál jako by nic, bleh. Moje pomsta by byla brutální i kdybych si měl zaplatit vrtulník a z vrchu je sám vypálit. Má to mouchy, má to nedostatky které by zahojil lepší režisér ale i tak je reboot ohromné překvapení plné lahůdkových a znepokojivých scén. Úplný konec potěšil, škoda těch nedodělků, přemýšlel bych z fleku o 4*. 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kéž by tak všechny nové horory měly podobně fungující, logické twisty, jakž takž snesitelné (tj. ne úplně debilní) postavy, a přesně tolik šikovných a zručných tvůrců, aby ve výsledku nevypadaly jako levná televizní céčková produkce. Jsem z toho nadšenej, a hlavně v šoku, jak snesitelně fajnovej to mělo PŘÍBĚH. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jak se může změnit život kvůli špatně pochopené situaci, lidé z hor mají své zákony, bohužel pro turisty hodně blbý být někde poblíž. Masakr celkem slušný, pasti zajímavé, konec bohužel jemně očekávám, snad se dočkáme pokračování. Název neznamená vždycky film který jsme čekali, tohle práci bylo jen jiné a zajímavé, já jsem hodně spokojený, tyhle zvířecí potvory byly prostě výborně provedené. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)
  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)
  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama