Reklama

Reklama

Temná legenda 3

  • USA Urban Legends: Bloody Mary (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruh se uzavírá. Děsem vám budou vstávat vlasy na hlavě. Režisérka Mary Lambert (Hřbitov domácích zvířátek, The In Crowd) přichází s posledním dílem legendární strašidelné trilogie - TEMNÉ LEGENDY. Na jednom z výročních studentských večírků se trojice bývalých spolužaček baví přeříkáváním různých zaklínadel a nechtěně tak probudí dávného zlého ducha. Ještě netuší, že pro někoho to bude mít smrtelné důsledky. Téže noci jsou uneseny gangem středoškolských frajírků, kteří se za svůj čin brzy dočkají spravedlivé odplaty. Jeden po druhém umírají krutým způsobem - přesně jako v příběhu temné legendy. Je to všechno jenom školní vtípek dovedený do strašlivého extrému nebo opravdu Krvavá Mary vstala z hrobu, aby vykonala svou pomstu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

JAn 

všechny recenze uživatele

Tak Mary Lambert nezklamala. Sračka jako řemen. To, co nás bavilo v předchozích dílech, černým humorem začínaje - vtipnými vraždami konče, se rozplynulo jako prd v borovém lese. Nezůstalo z toho nic, jen digitálně upravený duch mladé dívky, nesmyslně likvidující děti lidí, kteří jí kdysi ublížili. Nemluvě o trapných postavách, směšné hlavní hrdiky a debilním happyendovském závěru. Škoda peněz, které se do toho rozhodnete investovat. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Problémem filmu je hlavně to, že scénárista neměl vlastní invenci, a tak si vypůjčoval motivy z jiných slasherů (včetně Imhotepova „mušího dechu“ ze Sommersovy Mumie ). Tyto vykradené věci ale pospojoval tak chatrně, že v mysli diváka zasel jen tuny pochybností, přičemž pointu vytušíte na míle dopředu. O to zábavnější je na DVD film o filmu, kde se tvůrci chválí, jak se jim povedlo vydat se ve šlépějích Alfreda Hitchcocka. To je fakt horor! Přitom je to jen po „enté“ nepovedeně zmutovaný klon Vřískotu a podobných hororových kousků. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprosté zprznění a vykastrování už takhle průměrné slasherové série, tentokrát s nádechem nadpřirozena. Jedna část puberťáků tu umírá, druhá jim chodí na pohřby a ta třetí - jakožto diváci - se nudí. Bloody Mary je už totiž hodně mimo mísu a korunu nasazuje hnusný televizní zpracování. Tu jednu hvězdu dám těm digitálním pavoukům a z důvodu, že jsem si u toho hezky podřimoval. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že keď pôjdeš do kúpeľne, zhasneš svetlo a tri krát vyslovíš pred zrkadlom slová "Krvavá Mary", tak sa zjaví jej prízrak. Jej tvár je mŕtvolná a telo v rozklade. Keď sa na ňu pozreš, tak zomrieš príšernou smrťou. Je to jej pomsta zo záhrobia. Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary... To je "Temná legenda 3" (Urban Legends: Bloody Mary). Je to celkom podarený nízkorozpočtový, americký, teenagerský high school horror, ktorý režírovala Bloody Mary Lambertová. Režisérka, ktorá u mňa naplno zabodovala v roku 1989, keď natočila perfektnú filmovú adaptáciu románu Stephena Kinga "Cintorín domácich zvierat" (Pet Samatary). *** ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja mám tieto príbehy, resp. "Urban Legends" rád a z časti aj preto mám rád túto sériu / trilógiu. Hoci sa tretí diel štýlovo odchýlil od slasherového územia, na ktoré vybehli jeho dvaja predchodcovia a nasmeroval si to krížom do nadprirodzených vôd, páčil sa mi. Legenda o "Bloody Mary" je vďačnou hororovou témou a hoci som už videl jej lepšie spracovanie než v tomto prípade, videl som aj horšie. Navyše, aby sa dostálo Urban Legend názvu, tak sa vo filme objavili vo väčšej či menšej miere aj ďalšie takéto príbehy, resp. nápady z nich, ktoré to trochu spestrili. Takže mne tento hororový guláš sadol, a hoci sa nejedná o žiadny zázrak, uvítal by som keby táto séria pokračovala ďalej. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film měl mít původně čtvrté pokračování pod názvem Urban Legend: Goldfield Murders. Společnost Sony si však vyžádala zpět filmová práva a snímek později vyšel pod názvem Ghosts of Goldfield (2007). (Terva)

Reklama

Reklama