Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do nové, starší, hororové série, a pokud bývá pravidlem, že první díly bývají obvykle zároveň ty nejlepší, tak mám z dalších pokračování docela obavy, na jakou úroveň se až dostanu. První Temná legenda totiž není skutečně žádný zázrak, a to prakticky ve všech ohledech. Nejspíš tedy něco bude na drbech, že se tu tvůrci chtěli svést na úspěchu jiné série, samozřejmě Vřískotu, ovšem to je úplně jiná liga, tady se pohybujeme spíš někde na hranici snad až televizní produkce, čemuž odpovídá jak vizuál, tak obsazení netalentovaných a nesympatických herců, Jared Leto promine, kteří se právě hodí tak akorát do těch nejlevnějších snímků. Největším problémem je nicméně zápletka, kdy mi i samotné ústřední téma vůbec nebavilo, první hodinka navíc byla doslova katastrofálně nudná, natahovaná, nic se nedělo, poté naštěstí došlo k jisté gradaci a několika napínavějším momentům, ovšem samotné vyústění a pointa už zas byla bída s nouzí. Co se hororových prvků týče, atmosféra opět televizní úrovně a mordy, nevím tedy jestli kvůli ratingu, nebo proč, byly nekrvavé, nenásilné a vlastně většinou i mimo záběry, takže v podstatě také o ničem. Já sice každopádně nechci tvrdit, že jako celek to tedy zas nefungovalo vůbec, ale prostě když to porovnám s ostatními teen slashery té doby, tak Urban Legend patří k těm poraženým. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Horory příliš nemusím, a toto je jeden z důvodů proč. Plochý scénář, jedno filmové klišé za druhým, veškeré tajemno založeno na lekačkách. Celkem originální byl snad jen začátek s pumpařem. Film nicméně mohl sklouznout ještě níže, naštěstí se režisér příliš nevyžíval v nechutných podrobnostech. Film jsem si pustil jen díky Jaredu Leto, kterého znám z několika jiných filmů, ale nic extra nepředvedl. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Páč na ty nový hovna se nedá dívat, tak pátrám, doplňuju mezery a doháním resty. Urban Legend mě ve svý době vůbec nelákala, v tý době bylo z čeho vybírat, a tohle byl prý jen ne moc krvavej pubertální slasher, takže jsem ho ignoroval. Ale teď přišla jeho chvíle, a panečku, vedl si věru dobře. Moc příjemná a zábavná jízda s výbornou hudbou Christophera Younga, pár známejch ksichtů k tomu, poměrně dost kočiček, velice sympatická postarší korpulentní černoška (!!!) (no, soudruzi, vidíte, že to jde, ha?) a pěkně vygradovaný finále. Fakt jsem si to užil a jdu pátrat dál. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný slasher. Téma městských legend je mi dost blízké, ještě během studií jsem psal seminárku na odraz urban legends v literatuře, a tady se s tím autoři popasovali velice hezky. Máme tu nejen inovativně přehráté nejznámější mýty, ale i hru s nimi ve vřískotovském stylu; někdo to může brát jako vykrádačku, ale mně to teda v nejmenším nevadilo. K tomu několik zábavných vraždiček, pár skutečně hot chicks (Rebeca Gayheartová vede), Roberta Englunda a Miss Halloweenu (ne, děti, není to Jamie Lee Curtisová) Danielle Harrisovou, takže nebýt pitomého chování postav a zřejmě "nezbytných slasherových klišé" - mimo jiné i toho, kdo je vlastně vrahem a jaká je jeho motivace, to šlo poznat zhruba od poloviny filmu, plus uječená černošská policajtka - mohlo jít o skvělý film. Takto se Temná legenda může "pouze" jenom zařadit po bok Tajemství loňského léta a se skřípěním zubů přijmout nelichotivý titul "jeden z dalších za Vřískotem". Ovšem velmi, velmi slušný. ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem si říkal"Proboha na co to koukám".Puberťácký nudný, tuctový horůrek s hroznými dialogy. Co pokazila první polovina dohání senzačním způsobem ta druhá. Nečekaný děj a svižná vyvražďovací podívaná ála Vřískot, která má spád musí potěšit každého horrorového fajnšmekra. Bohužel URBAN LEGEND jako celek působí velice rozpačitým dojmem. Jedno seznámení mi bude stačit 50%....;) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se sešli tři herci starších známých hororových sérií, konkrétně Robert Englund ze série Noční Můry v Elm Street, Danielle Harris ze série Halloween a Brad Dourif z filmů Chucky. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském státě Ontario ve městech Uxbridge, Toronto a Peterborough. (Terva)

Reklama

Reklama