Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Proč natočit další sequel, prequel, restart, remake, nebo co to vlastně je, filmu který si už skoro nikdo nepamatuje. Nevím, každopádně nový texaský masakr není ani zdaleka tak povedeným filmem, jako nedávné pokračování Halloweenu, ale nudnou sračkou s nesympatickými hrdiny, kterým přejete tu nejhorší možnou smrt. Řemeslně překvapivě slušné a krvavé scény působí příjemně drsně a opravdu krvavě, ale koho to zajímá. Nuda, bez napětí a ani to násilí nebaví (snad jen autobus je mírnou satisfakcí). ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se celkem těšil a doufal v nějaké solidní naplnění potenciálu série a opět jsem spíš zklamán, i když rozhodně ne znechcuen a nasranej jako v případě zrození z roku 2017. Leatherface tu vypadá dobře a s ničím se nesere, má tu hodně prostoru, ale je zase trošku vytuněnej - v některých svých piškuntáliích to je až za hranou - např. když s něčím až směšně přesně hází nebo láme rukou končetiny atp. To bych docela i odpustil, stejně tak tu nesmrtelnost či že je to často až zbytečně moc brutální a tlačí se na pilu, ale chybí tomu atmosféra ! Taková potitulková scéna nebo záběr jak si to Leatherface na začátku mašíruje z pole do silnice je super a takhle nějak měl vypadat celý film. Nejvíc mi totiž vadilo prostředí, vůbec se to neodehrává "v Texasu". Léto, vánek, pole, zapadající slunce, cvrčci.. nic! :) Namísto toho tu máme nějakou zaprděnou papundeklovou kulisu o jedné ulici a pár barácích, to smrdělo laciností a umělostí jako sviňa a celou dobu mi to kazilo dojem ze sledování. Smíšený pocity a na 3* to ani tentokrát asi nebude, na rozdíl od originálu či 2003 remaku se k tomuto už nemám důvod vracet. 4/10 ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Už to neni co to bejvalo a příběh byl otravná nuda. Gore bylo skvělý, pěkně nechutně krvavý, nejvíc mě zklamala délka filmu. Mohlo to bejt kurva delší do prdele :D Ale ten konec jsem nečekal, ten byl dobrej, protože to byla totální píča. Vlastně všechny postavy stály za hovno :D Já jako fanoušek gore a postavy Leatherface musim dát čtyři. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Just another snaha natočiť novú verziu klasiky, ktorá reaguje na súčasné témy (práca s konceptom final girl, odkazy na Black Lives Matter), ktoré ale v konečnom dôsledku uchopuje veľmi povrchne ako aktuálne trendy a práve na túto trendovosť dopláca. Spolu s tým si nesie také tie klasické neduhy nekonečných remakových sérií (jedným slovom - je to dosť hlúpe). Viac než odkaz na roky 70te je to zacyklený odkaz na 2000ckovú vlnu torture porn filmov. Aj tá snaha o politický podtón vyznieva veľmi v neprospech celého filmu - decká z moderného amerického mesta prídu robiť poriadky do zabudnutého texaského zapadákova. Žánrové stereotypy sa dajú zniesť, dokonca pri správnom uchopení vedia byť aj fajn, ale tak tristne necitlivé uchopenie stereotypov sociálnych (aj s odkazom hixploatačnej kinematografie, postavenej na priepastnej dualite mesto-vidiek sa dá a malo by sa v súčasnosti narábať tvorivo - a komické hýkanie nad konfederačnou vlajkou veru nestačí) je veru na pováženie... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie som náročný divák a užíval som si to. Inšpirácia Halloweenom je až príliš očividná. Ignorovanie predchádzajúcich filmov s výnimkou originálu z roku 1974, surové, brutálne a explicitné spracovanie, návrat známej postavy. To všetko zapracované medzi partiu mladých ľudí, u ktorých od prvých niekoľkých scén divák tuší, kto skončí v potoku krvi. Či chceme alebo nie, nemožno novému prírastku do série uprieť pozitíva - prevažne jeho zábavnosť. Medzery v príbehu zapĺňa rýchly dej, ktorý navyše v príjemne krátkej stopáži uplynie bez väčších zádrhelov. Samotný Leatherface už vekovo presahuje minimálne šesťdesiatku, s ústredným nástrojom sa oháňa stále ako zamlada a dokonca nám ako prvý v sérii poskytne skutočný hromadný masaker motorovou pílou. Vraždy idú síce spracovaním proti duchu originálu, gore efekty mu ale idú v ústrety - všetky sú fyzicky spracované, bez digitálnych úprav. (2.3.2022) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)
  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)
  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama