Reklama

Reklama

Dům milosrdných sester

  • Česko Sesterstvo smrti (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobu vysokoškolských radovánek nepokazí ani nerudná a zapšklá správcová na kolejích. Navíc parta studentek je také pěkně pomstychtivá. Jenže když při nevinném žertíku tuto správcovou jedna z dívek omylem zastřelí, přestává legrace. Vystrašená děvčata tělo staré ženy ukryjí a doufají, že se po ní nikdo nebude shánět. Vždyť to byla samotářská osamělá žena. Jenže co když nebyla tak zcela osamělá? Jaké skrývá tajemství pokoj v podkroví domu? Co se plíží po chodbách? A zatím co na parádní party se domem otřásá hudba, dívky jedna po druhé mizí. (IFA movie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Dům milosrdných sester“ je příjemným zástupcem osmdesátkového slasheru. Nepřináší mu výrazně nic nového, ale divákovi na druhou stranu dává přesně to, co očekává. Jako kdyby se v 80. letech ještě natáčely slashery, které bavily, jako kdyby tomu doba přála. Dnes by podobný slasher prostě nefungoval. Zajímavé kouzlo amerických osmdesátek. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobrý horor. Dialogy občas šustí papírem a většina holek neumí moc hrát. Když se pak rozjede finální večírek, je film občas vtipný... ale spíš ne záměrně. Dá se na to koukat, ale i v rámci starších hororů průměr. Trochu strašidelné to začne být až v posledních minutách. (5/10) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento slasher patří mezi ty méně známé, tedy alespoň u nás – ale ve světě patřil dlouhou dobu mezi nejoblíbenější. Poslední dobou se podobných filmů točí mraky, ale většina z nich nesahá tomuto kousku ani po kotníky. Hlavní zásluhu na tom má především skvěle vybodovaná atmosféra, která nás bude provázet napříč celým snímkemNěkteré scény jsou sice vlažnější, ale některé jsou zase naopak doslova pastvou pro oči. V těchto chvílích atmosféra a především napětí doslova graduje v nejvyšších otáčkách a jen málo který divák může říct, že se zde nudil. Samozřejmě i zde se vyskytnou trošku nudnější pasáže, zvláště pak konec mi přišel zbytečně natahovaný, ale jinak musím říct, že jsem po delší době zase viděl solidní slasher, který si v brzké době opět pustím. Herecké výkony jsou rovněž na přijatelné úrovni a to i přesto, že některé dívky byly vážně na ránu. Trošku však za to mohl i český dabing, ale co už. Příznivci lehké erotiky si zde přijdou rovněž na své, stejně jako milovníci vodních postelí – ti se určitě doteď modlí ať to pod nimi neprdne. Stejně tak si to užijí i důchodci, kteří zde můžou vidět k čemu všemu se dá používat hůlka. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ak patríte podobne ako ja k tým, ktorých pôvodný HALLOWEEN nechával dosť dlho chladných a až neskôr docenil jeho kvality, nechápete ako k hroznému FRIDAY THE 13th mohol niekto natočiť pokračovanie a dobre spravil pretože sa z neho stala vaša najobľúbenejšia séria a SLEEPAWAY CAMP vás tiež rovnako neohúril a len postupne narážate na vydarené vyvražďovačky bez nejakého pokračovania ako BLACK CHRISTMAS alebo THE BURNING, tak Vám dávam na vedomie, že THE HOUSE ON SORORITY ROW je tým najlepším trestuhodne zabudnutým slasherom na aký som do teraz natrafil, ktorý neuchváti mordami ale kvalitnou réžiou akou sa v tomto žánri len tak nevidí, výbornými hereckými výkonmi neznámych tvárí a solídnym príbehom s napínavým koncom určite. A ak som si nepustil záverečný song od The London Philharmonic Orchestra minimálne 10x za sebou, nech mi ruka odpadne (a sakra =) ale aj tak to bolo dosť). ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Krásnej pohodovej osmdesátkovej slasher, který občas překvapí nějakou pěknou vizuální finesou. Spousta koček bez podprdy. Úžasnej power pop band 4 Out of 5 Doctors, jehož vály hrály na párty. Mořské prasátko! A hlavně hudba Richarda Banda, kterého mám hodně rád, ale tímhle filmem u mě stoupl do závratných výšin. Ta melodie pod závěrečnýma titulkama, to je soundtrackový nebe. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (21)

  • Dôležitosť filmu v rámci žánru dokazuje aj fakt, že bol vybraný na Prvú filmovú prehliadku Quentina Tarantina v Austine v roku 1996. (ash99)
  • Pri útoku Erika (Carlos Sério) na Kathryn McNeil (Kate McNeil) sa po prvých výstreloch odrazu objaví pod maskou klauna parochňa. Na začiatku útoku je však zreteľne vidieť, že tam nijaká nie je. (1:26:50) (beso74)
  • Ve Španělsku vyšel film pod názvem Siete mujeres atrapadas, což znamená "Sedm uvězněných žen". (Chatterer)

Reklama

Reklama