Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Třetí a pro mě poslední film, který nedělá značce TCSM ostudu již nenatočil Hooper, což je zajisté dobře, ale postaral se o to mě nepříliš známy Jeff Burr. Tento muž ale jistě není horrorem nedotčený a právě tímto filmem vzdal holt originální klasice z roku 1974 a nutno dodat, udělal to velice dobře. Po parodické dvojce se tak znovu ocitáme tváří v tvář zlu, které nemá slitování - motorovou pilou vyzbrojený Leatherface a jeho kanibalská rodinka znovu připraveni šířit hrůzu ve státě Texas. Tentokrát žádné odlehčování, žádné vtípky a neschopnost řezníků naporcovat maso. This evil is so serious ! Jaká radost opět vidět rozzuřeného Leatherface s motorovkou běhat po lese. Také kanibalova rodina prošla drobnou obměnou a mě to přišlo docela milé :) Film je opravdu zdařilým pokračováním kultovní jedničky a nebýt totálně podělané čtyřky, mohla vzniknout hodně dobrá horrorová trilogie. THE SAW IS FAMILY ! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost drzé (a mnohem tupější) převyprávění původního masakru od Hoopera. První půlku filmu se všichni honí po lese a já si málem připadal jako blairwitchská čarodějka. Pak přijde obligátní "poslední večeře páně Leatherface", kdy stojí za zmíňku hlavně roztomilá nejmladší členka rodiny. No a finále je zase jen kopírákem původního filmu. A ano, tenhle kousek je tak debilní a špatný, až se mu člověk může škodolibě smát. ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Skqvele. Jeff Burr vytrhol Tobeovi Hooperovi zo spárov jeho dietko a naservíroval nám celkom chutnú porciu (aj keď by možno bola celokm sranda sledovať aký splodenec by vznikol, keby sa Hooper chopil TCSM aj po tretí krát). Výborná atmosféra, našlapaný soundtrack a sympaťák Leatherface. Dokonalý film to nie je ani náhodou, ale po "mierne" kontroverznej dvojke - príjemné pohladenie na duši. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to ešte stále dosť šialené a aj rodinka je dosť šialená a vedeli to roztočiť. Aj keď začiatok a stred sú len také slabé otukávačky, tak posledných 20 minút to malo gore efektnosť, drsnosť a konečne aj masaker aký som očakával. V par scenach som postrehol aj čierny humor, ale disponoval aj atmosférou hlavne v lese a pri jazere. Som spokojný, asi ma bavil aj viac ako originál. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takže zatímco ’74 je děsivá kultovka a dvojka parádní zvrhlá groteska, trojka už takový nažehlený MTV Pimp My Chainsaw. Úplně co byste čekali od slasheru na přelomu 80 a 90 let, jakoby mixlý s ELM STREET, heavy metal soundtrack a pořád docela vděčná záležitost. Buranov kdesi za benzinkou Last Chance, dvojice kalifornských rozmazlenců versus rodinka kanibalských umaštěnců, do toho se přimotá Ken Foree jako asi nejzábavnější postavička. Už tedy slabší koncentrát pro teenagery do kina, nicméně celkově ta původní trilogie vůbec není špatná. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • Dom z tohto filmu použil aj rocker Alice Cooper vo svojom klipe "House of Fire" (1989). (beso74)
  • Kane Hodder, který několikrát ztvárnil postavu Jasona Voorheese v hororové sérii Pátek třináctého, byl koordinátor kaskadérů pro tento film. (henrycruel)
  • Natáčení filmu začalo v srpnu 1989 a skončilo v září téhož roku. (henrycruel)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama