Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

tron 

všechny recenze uživatele

„Počkajte na recepcii. A napite sa vody.“ Dôvod pre rozpútanie akčnej scény každých 20 minút sa vždy nájde. No čo som bol ochotný odpustiť jednotke, v dvojke ma definitívne prestalo baviť. Ani Komando nezískalo Oscara za scenár, ale Kuriér 2 nemá zaujímavého zlosyna a ani zápletku, ktorá by aspoň symbolický predstierala, že jej ide aj o niečo iné, než iba o akciu. Možno keby celých 87 minút tvorila iba akcia, bol by výsledok lepší. Takto však máme k dispozícii parádnu akčnú scénu a po nej útrpných 20 patetických minút s chlapčekom a jeho milujúcimi rodičmi (toto nemá šancu spasiť ani Matthew Modine z Olovenej vesty) a tradične nemiestny bessonovský humor (šušlavý Afroameričan, Francúz učiaci variť Američanov). Tentokrát ma však, na rozdiel od jednotky, nezaujala ani bombastická akcia. Nechala ma chladným; v lepšom prípade som povedal „fíha“, v horšom som odratúval čas do záverečných titulkov. Veľkým plusom tuctovej snímky z tuctovej Bessonovej produkcie, je (stále resp. znova) Statham cediaci v priemere tri hlášky za minútu v tradícii najnamakanejších akčných borcov 80. rokov. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Než tento film uvidíte,tak by jste měli nechat mozek někde hodně daleko,nejlépe zamčený někde ve skříni,aby k vám přece jenom nepřišel. Když totiž nebudete přemýšlet na hafem nelogičností a množstvím přehnaností,budete se výborně bavit. Já sám jsem na tento film s tímto přístupem šel a po té zábavné stránce jsem opravdu nelitoval. Tento film je totiž opravdu jenom o tom,aby vás dobře pobavil a to se mu daří. I když bez Stathama by to bylo sotva poloviční,protože z toho vyzařuje tak velké charizma,že mu prostě neodoláte a u mě patří k těm největším akčním drsňákům současnosti. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Opravdu přehnanej film (jistě, bondovky jsou taky přehnaný, ale Kurýr postráda jakoukoliv eleganci), "vedlejší" dějová linie jde do ztracena a člověk u ní nesmí ani chvilku přemýšlet....a PROBOHA! Proč musí každá lepší akční scéna skončit evidentním digitálním trikem? Hvězdička na víc za bitku s hadicí... Ta sice byla taky "jen" efektní, ale aspoň nebyla myšlena tak úplně vážně... teda doufám... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem neměl vůbec chuť přemýšlet nad tím, kde vázne scénář, protože film měl natolik rychlý spád, že jsem jen sledoval akci, kde jedna neskutečná paráda střídá druhou (zneškodnění bomby, skoky s audinou, bitka s požární hadicí ad.). Čekal jsem tudíž, že závěr bude něco neuvěřitelného, no a dočkal jsem se banálního zúčtování s dvojicí hlavních záporáků. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pri pokračovaní Kuriéra je potrebné sa zhlboka nadýchnuť a pri scénach kde prestávajú platiť zákony fyziky vydýchnuť a chvíľu pomaly rozdýchavať. Zneškodnenie bomby pomocou žeriava chce kurevský nadhľad , ale hlavne pri bitkárskych scénach ma film ako tak upokojil a pobavil. Dobrá scéna s hasičskou hadicou a súboj so 150kg vážiacim černochom je to najlepšie čo vo filme je, ale v týchto veciach je majstrom J.Chan. Sláva mu. Slabšie pokračovanie , ale napriek tomu sa prikloním k trom , pretože ako akčná jednohubka má aspoň pár svetlejších momentov. 50%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Druhé filmové nasazení kurýra stálo producenty 32 milionů amerických dolarů a během prvních tří dnů (2.-4. 9. 2002) promítání zaplatili američtí diváci za akční jízdu 20 milionů. Celkový výdělek v této zemi se vyšplhal na 43 mil. dolarů. (imro)
  • Pištoľ, ktorú dievča používa v úvodnej scéne, je Vektor CP1. Značku a typ možno čítať spomalene. (Zeker)

Reklama

Reklama