Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už nějaký otrlý, ale se mnou to tedy neotřáslo. Ba co hůř, v jisté chvíli jsem si uvědomil, že jsem film před lety viděl. Jakmile se díváte na film s tím, že ho neznáte, a pak zjistíte, že ho máte znát, je to blbě. Tedy naháněčky sem a tam, protivná rozklepaná kamera (si to Whitaker spletl s videoklipy a reklamami), dva malí protivní spratci na zabití (mé přání se nesplnilo), unavený Roden s očekávaným (tedy dobrým) výkonem, omlácený Walker a honba za zbraní připomínající desátý díl Indiana Jonese... Ale vybíjená na ledě se povedla, a kdyby se kamera častěji zklidnila, lépe by se na to koukalo. Takže 3* jsou akorát. Není to úplně špatné, ale za čas asi zase nebudu vědět, že už jsem to viděl...dvakrát... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Zkurveně pekelná, temná a syrová jízda zprostředkovaná díky zkurveně dobrému režisérovi jménem Wayne Kramer. A taky si kurva myslím, že by se od Kramera měl něco přiučit ten druhej zkurv...jo Tonny Scott, protože Kramer ty své zkurveně rychlé střihy umí udělat tak kurevsky dobře, že z toho člověk nemá náběh na epilepťák, ale dobře, a tím myslím kurva době, se u toho naopak baví. Celé vyznění příběhu, stejně jako u zkurveného Scottova Man on fire , pokurvil ten mírně gay konec...ale jinak zkurveně pekelná, temná a syrová jízda...ale to už se kurva opakuju...tak se na to kurva koukněte, jasný?! ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem od tohohle filmu čekal víc. Přeci jen hodnocení nad 80% už je něco neuvěřitelnýho a navíc když jsem si přečet, že Kramer natočil jednu z nejoriginálnějších gangsterek poslední doby, čekáte přeci jen něco -výjimečného-. Paul Walker si po x letech dokázal vybrat pořádnou roli a Karel Roden byť v další roli zápornýho rusáka je taky dokonalej. Pro tu čtvrtou hvězdičku si film došoural za nejgeniálnější závěrečné titulky co jsem kdy viděl. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Wayne Kramer .. ŠÍLENÁ vizuální lahůdka. Děti, děvky, gangsteři, zkorumpovaní fízlové, negři, pedofilové .. ve scénáristickém mixéru to hezky čvachtá, ingredience se propojují a chuť výsledného produktu je neobyčejně povznášející. Paul Walker se svým výkonem po několika šlápnutích mimo hlásí o extratřídu a jeho sekundanti na tom nejsou o nic hůře. Silně sugestivní jízda je na počátku odpálená tak, že míří až na metu nejvyšší, bohužel mírný protivítr a to hlavně v hokejové aréně a opakovaně v samotném rozuzlení děje celek přibrzdí a zastaví na konečných, zcela zasloužených 85%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Teda hodně šílená akční jízda. Má to od začátku neuvěřitelnej spád, suprovej vizual a kameru, ze který jsem fakt nechápal!! I když to po vizuální stránce působí trochu "komixově", tak se ten film bere docela vážně. To mi na něm ze začátku dělalo trochu problémy, protože jsem s otevřenou hubou koukal na jednu šílenou scénu za druhou a nějak to nedokázal pobrat jako černý humor. Jestli vůbec v tomhle černej humor je, to je mi docela záhadou. Jako celek mi film přišel jako docela vážná záležitost. Je faktem, že to je jen slepenec naprosto šílených "wtf" scén a událostí na pozadí jednoduché gangsterské zápletky. Ale funguje to výborně. O čem tady vlastně celou dobu píšu, tak je neuvěřitelná amorálnost a cynismus toho filmu!! Všechna špína a zlo ulic jsou zde narvány do jedné ujeté šílené thriller-action jízdy, která ve finále graduje neuvěřitelným směrem!! Pro mne slušné překvapení, protože tohle jsem od filmu opravdu nečekal. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Lék, podle něhož najde Oleg (Cameron Bright) adresu bytu Deze a Adele, je Zovirax. Užívá se k léčbě oparů. (Othello)
  • Scéna se stíny na zdi v bytě pedofilních manželů odkazuje na slavnou sćenu se stínem z filmu Upír Nosferatu (1922). (Ignus.cz)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama