Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 2
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 2

Recenze (547)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala. Pravilo se v jednom filmu. A do nudy není skutečně daleko při sledování dvou kokotských maníků pobíhajících po place s designem za tři doláče, respektive po tom, co zbylo z dotočné po nějaké prachem zapadlé direct to dvd fantasy. Je opravdu fenomenální zážitek věnovat tomu noční čas na Prima Cool. Pustit to odpoledne, nikdo nedojde újmy. Násilí je čistě seriálové a ještě blbě natočené. Samozřejmě nechybí mnou úspěšně zavrhovaná seriálová dikce, což znamená, že i kdyby k natočení jedné epizody angažovali třeba Tarantina, tak se režijní rukopis na tom neprojeví a nerozpoznáte, že to točil nějaký kvalitní režisér. Samozřejmě na tom dělají výlučně druhořadí režiséři, kteří se povětšinou na těch nemožně splácaných píčovinách ještě teprve učí svému řemeslu. Podle toho taky výsledek vypadá. Jedna epizoda utahanější než druhá, vůbec to nemá žádný drajv, scénář jak když si scenárista právě vytřel prdel, herecké výkony na úrovni amatérského spolku. Režie v podstatě nijaká, téměř neexistující. Hlavně, že se na jednotlivých epizodách vystřídala pěkná řádka režisérů, ale nevyplatil bych jim za tu bezpohlavní režii ani cent. Dokonce se zdráhám v souvislosti s tímto nesourodým patvarem výraz "režie" použít. Kdyby totiž na place byl opravdový režisér, neodevzdal by ve střižně tuhle změť. Dost dobře si nedovedu představit, že se nad ránem na to někdo dívá. Sledovat to může snad jen někdo z profesí noční hlídač objektu anebo někdo trpící insomnií. Blbě zahrané (Vydrýsek má oproti zdejšímu hereckému obsazení pět neproměněných oscarových nominací), scénář je utrejch, který byl sesmolen v kómatu, režie neexistuje. Doporučuji tento seriál ignorovat. Za pěkným vizuálem se schovává nesledovatelná seriálová odpadní voda. Z Jareda Padalecki a Jensena Acklese budete mít noční můry. Pak teprve se (možná) dostaví horor. Jinak to totiž s hororem nemá nic společného a jen se to domnívá, že by to mohl nebo měl být hororový seriál. Hororový séroš to je, ale v jiném slova smyslu. 20% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Seriál který je hlavně o dvou bratrech a rodině a pak až o nadpřirozenu. Zajímavá zápletka se s každou novou sérií vyvíjí, tak jako jejich kvalita. Co Supernatural odlišuje od jiných podobných žánrovek, je Acklesův přirozený herecký projev a celková "filmově béčková" atmosféra, což je tady myšleno jako kompliment. 1. série za 5*, 2. série za 4*, 3. série za 3,5*. 4. série za 2,5* a konečně 5. série za 3*. Supernatural se z horových vod prvních dvou fenomenálních řad dostal někam, kde se motají nejrůznější nebeské potvory, které seriál pomalu ale jistě degradovali na pohádku o konci světa. Každopádně to většinou byla aspoň slušná zábava. Především mě ale tenhle seriál přivedl k pravé hudbě let minulých v čele s Ozzym. ()

Reklama

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Skvělá herecká dvojice, doplněná dalšími výbornými herci jako například Misha Collins a podobně. Zápletky jsou zajímavé, jejich řešení je často opravdu vtipné (zvláště díky sarkasmu pana Jensena Acklese v roli Deana) a výběr songů pro jednotlivé díly je také dle mého gusta. V mých očích tento seriál nemá slabinu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

...aneb jaká by byla Akta X, kdyby se soustředila jen na linii bez konspiračních teorií a neměnila co epizodu žánr. A podobně jako v případě právě Akt X, dost (respektive spíše zcela) záleží na konkrétní epizodě. Jednotlivé díly jsou v zásadě již viděné horrory, ale fungují, byť především zpočátku je schéma variací na urban legends natolik stejné, že jsou jednotlivé epizody dost zaměnitelné a "na jedno brdo". Pokud vám to vaše trpělivost ustojí, tak věřte, že se to zlepší. Nijak výrazně. To platí o první sezóně, druhá se rozjíždí zatím o třídu lépe a "variabilněji". ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Carry on my wayward son...There'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest. Don't you cry no more..." Dva bratři se vydávají na lov. Jejich otec se ztratil a jediné na koho se můžou spolehnout je ten druhý. Sam (Jared Padalecki) a Dean (Jensen Ackles) jsou naprosto odlišné charaktery. Proto se stále špičkují a neustále doplňují. Supernatural mě chytl hned od prvního dílu a okamžitě se stal jedním z mých oblíbených. Přezdívka "moderní" Akta-X bych řekl, že je na místě. Seriály jsou velmi podobné. Taky zde najdete duchy, vlkodlaky, upíry, démony a další různé potvory. Soundtrack je parádní a vizuál je na dobré úrovni. Postupem času je seriál čím dál krvavější a nebojí se neodvracet kameru tak často. Každé série je naprosto odlišná od těch předchozích. Zatímco v první hledají bratři svého tátu, ve třetí se snaží zachránit Deana před peklem, v páté sérii se zase řeší Apokalypsa. Pouto, které mají dva bráchové je opravdu něco vyjímečného. Je docela poznat, že i v reálu jsou Jared a Jensen skutečnými přáteli a při natáčení seriálu se pořádně vyblbli. Za zmínku určitě stojí, že některé epizody jsou více než komické a nesmát se u nich nelze. Např. Když najdou kočičí pacičku, která nosí štěstí. Ovšem jakmile jí Sam ztratí, je to (srandy) smůly kopec. Nebo Dean chytne duchařskou nemoc a má panický strach. Dále určitě vzpomínám, jak Dean prohraje své roky života v pokeru a pak v 80ti letech má problém vyjít schody. Mohl bych tak pokračovat ještě dlouho. Supernatural ještě neskončil a i Osmá série má jistě co říct. Ovšem závěr páté série je něco mimořádného. Celý díl bych s klidným svědomím bral jako závěr celého seriálu. Díl Swan Song je od začátku do konce opravdu uměleckým kouskem na poli seriálu. Dojemný, srdcervoucí závěr. Někdy na to ani slova nestačí. Prozatím 10 sérií, desítky dílů, dva bratři a kupa písniček do auta. Nezapomenutelný seriál s vynikajícími herci. (100 %) ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Ve 12. epizodě 2. série "Změna podoby" ukáže Ronald (Chris Gauthier) bratrům obálku časopisu podporujícím jeho teorii o kyberlidech. Na obálce je vyobrazen kyberčlověk ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Pria)
  • Ve 3. epizodě 7. série "The Girl Next Door" je rasa Kicune popsána jako humanoid s liščíma očima a drápama, který se živí lidskými mozky. Ve skutečné japonské mytologii je však popsána úplně odlišně. Ve zkratce se dá popsat jako mystická liška se schopností měnit se v člověka, která oplývá magickou mocí a ocasy, ze kterých například šlehá oheň. Jinak má rozmanitou/nejistou povahu. Někdy je totiž popisována jako ochránce/milenec lidí nebo jako mazaný podvodník. Obvykle se udává, že její lidská podoba je téměř výlučně ženského pohlaví. (GreatestFan)
  • Jazyk andělů, enochiánština, který se v seriálu často vyskytuje ve formě kouzel či run, existuje. Enochiánština je pojmenována po starozákonní postavě Enocha (Henocha), který byl předkem Noema. Enoch byl považován za nejspravedlivějšího člověka na světě. Jednoho dne ho navštívili dva andělé, kteří smilnili s lidskými ženami, aby jejich jmény promluvil s Bohem, tak ho vzali do nebe a dostalo se mu vědomostí celého vesmíru a jak andělé používají svou moc. Než se mohl vrátit na zem, Bůh na ni seslal potopu a později se Enoch vrátil na zem i se svými novými vědomostmi o magii a vyvolávání duchů a andělu. Když dosáhl věku 365, přišel za ním Bůh, a ten jej proměnil ve svého nejmocnějšího anděla, Metatrona a vzal ho do nebe, kde by sloužil jako jeho hlavní anděl a písař. Avšak nejrozumnější je asi mytologii nebrat vážně a předpokládat, že jde o vykonstruovaný jazyk, který vymyslel anglický okultista John Dee z 16. století. John Dee byl esoterik královského dvoru, který tvrdil, že se mu zjevují andělé, kteří mu dávali tajné vědomosti o jejich jazyku. [Zdroj: Wikipedia.org] (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama