Reklama

Reklama

Rocky Balboa zestárl. Před nedávnem mu zemřela jeho milovaná žena a jeho syn na něj nemá čas, věnuje se své kariéře. Rocky tak tráví celé dny ve své malé restauraci, kterou pojmenoval po mrtvé ženě. Zde hostům vypráví historky ze své boxerské kariéry. Rocky však není se svým životem nikterak spokojený. Jednoho dne se setká s ženou, kterou znal v době svého mládí, a udělá dobrý skutek. Poté, co zjistí, jak žena žije, jí nabídne práci u sebe v restauraci. Sblíží se i s jejím synem a společně s ním si vybere i nového psa. V té době se v televizi ukáže počítačová animace, ve které proti sobě vystupuje postava současného, u diváků ne příliš oblíbeného, mistra v boxu Masona Dixona a postava Rockyho. Televizní komentátoři se zamýšlejí, jak by dnes souboj dopadl, pokud by se utkali tito dva skvělí boxeři. Rocky brzy podlehne myšlence souboj opravdu uskutečnit. A tak, když se v jeho restauraci objeví agenti Dixona, neváhá a na souboj přistupuje. Rockymu se dostane podpory v jeho úsilí i od svých přátel a nakonec i od jeho syna, který kvůli tomu opustí své zaměstnání. Rocky začíná opět tvrdě trénovat. Tak, jak se blíží termín zápasu, sportovní veřejnost se nemůže shodnout na tom, zda to, co Rocky dělá, je jen holé šílenství stárnoucího muže, nebo jakýsi pokus o návrat své slávy. Rocky se zúčastní i tiskové konference před zápasem. Právě tady se urazí Mason Dixon, když je novináři obviněn, že chce získat slávu na lehkém souboji se stárnoucí legendou. Nicméně oba šampióni proti sobě skutečně nastoupí a souboj se začne vyvíjet ve velké drama... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (993)

Fr 

všechny recenze uživatele

....úpadek těžké váhy a celého sportu. Svět boxu čeká na bojovníka, který by nadchl svým zápalem.... Nostalgický vzpomínání stárnoucího CHLAPA, jeho přátelé, známá místa...Nebejt to Rocky, tak toho dědka nikdo neposlouchá a já to dávno vypnu. Ty dialogy mě nebavěj! (,,jestli to chcete a musíte udělat, tak to udělejte" - například). Hodina pryč a zatím to vidím tak na 2+. A do toho všeho jeho infantilní synek. Toho bych knockautoval zase já! Kecy, kecy, spousta keců. Pak příjde zápas. Kemera dobrá a háky působěj věrohodně. Jo, TOHLE je ta pravá vzpomínka na Rockyho! A jestli na jeho konci uroníte slzu, tak Sly dosáhl to, co chtěl. Nevím, jestli to není málo, ale ČAS NÁS VŠECHNY JEDNOU DOHONÍ.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co naplat, že oko tygra už trápí šedý zákal a hlavu strčil do včelího úlu. Sentimentálně se prochází po Philly, pronáší plamenné proslovy plné životních pravd a za sklonkem kariéry unaveně bilancuje. Než se Rockyho okoralé srdce začalo vracet ke kořenům, přišla mi první půlka hodně nezáživná, nicméně tklivá hudba Billa Contiho, hodící se k posezení u krbu se sklenkou brandy při vzpomínání na staré časy a konečně i závěrečný boj v ringu nakonec orámovaly důstojnou rozlučku jedné boxerské legendy. Sice filmové, ale o to větší.. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sylvester Stallone .. Fighters fight. Silvester Stallone je bojovník, který svůj boj nevzdal. Na pokraji zájmu se uzavřel a začal trénovat (psát scénář) z něj natočil film a nakonec i uspěl - vyhrál jak u svých nejvěrnějších fanoušku, tak i u širší divácké základny a to až překvapivě dobře.. Schéma příběhu však ničím nepřekvapí. Zpočátku pomalé až ubrečené, prosáklé nostalgii, neustále silně ukecané, kdy se dialogy plné životních pravd střídají s těmi nejotřepanějšími frázemi, ale sledovat se to dá hlavně díky osobitému charismatu Stalloneho. Snímek nabere tempo v momentě (ne)vydání licence a pak už se přes bleskový trénink dostáváme k závěrečnému zápasu a loučení se s diváky - Rocky Balboa konečně odešel do důchodu... Americký sen končí .. po milionté první :o) ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Fénix sice z popela nepovstal naplno, ale naštěstí se z něj alespoň vyhrabal a pořádně se od něj oprášil. Co na tom, že je tahle pohádka pořád stejně schématická, dialogy plytké a bolesti všech zúčastněných mučednické. V tomhle filmu jde o box asi stejně jako v Zuřícím býkovi (o tom odkazujícím černobílém skotačení ani nemluvě). Závěrečný sci-fi souboj (hledá se Mann) spolu s miniaturní tréninkovou sekvencí dokazuje, že montáž je dar z nebes a tam kde příroda řekne STOP zasáhnou nůžky ve střižně. Není to fyzické a není to o outsiderovi. Ovšem nakonec proč ne, zázraky se dějí tam kde je nejmíň čekáte. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dostal ránu a zvedl se na nohy. Dostal další a zase se zvedl. A zase. A zase. Někomu se to může zdát jako jednoduchá myšlenka, a ona jednoduchá vlastně je, jenže je taky důležitá. Sylvester Stallone se s Rockym vracel na stará známá místa už v předchozím dílu, ve kterém měl také potíže se synem a také se znovu musel bít... Jenže s tím filmem nebyli spokojeni ani diváci, ani on sám, a tak po šestnácti letech vznikl reparát. Naštěstí. Je to totiž víc než důstojné završení celé ságy, které se neutápí v nostalgii, melancholii ani v slzách, ale je sice posmutnělé, ovšem zároveň plné naděje. Čtyři a půl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (62)

  • Sylvester Stallone (Rocky) se nechal slyšet, že Milo Ventimiglia (Robert Balboa Jr.) získal roli jeho filmového syna částečně kvůli podobnosti jejich úst. Když se podíváte pozorně, uvidíte, že Ventimiglia má ústa zahnutá podobně jako Stallone. (HellFire)
  • Tento comeback ikony 80. let stál studio MGM 24 milionů amerických dolarů. Jeho debut v amerických kinech (22. – 24. 12. 2006) utržil 12,1 milionů dolarů. Celkové tržby v USA se vyšplhaly na 70 milionů dolarů a celosvětové tržby na necelých 156 milionů dolarů. (imro)
  • Film byl částečně inspirován boxerem Georgem Foremanem, který se ve svých 45 letech po 17leté pauze vrátil k boxu, aby svedl souboj s 26letým světovým šampiónem v těžké váze Michaelem Moorerem. Souboj se konal 5. listopadu v roce 1994 v Las Vegas. V 10. kole zvítězil díky knockoutu Foreman a stal se tak historicky nejstarším světovým šampiónem v těžké váze. Joe Cortez, který hraje rozhodčího ve filmu, byl rozhodčím i ve skutečném zápase mezi Foremanem a Moorerem. (HellFire)

Související novinky

Halle Berry chystá režijní debut

Halle Berry chystá režijní debut

12.09.2018

Oscarová herečka Halle Berry (X-Men: Budoucí minulost, Kingsman: Zlatý kruh) se chystá na svůj režijní debut. Natočí a zahraje si v akčním drama o bojových uměních Bruised. Snímek napsala scenáristka… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama