Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Okamžik zlomu" je zajímavý psychologický thriller, který se (na rozdíl od většiny filmů tohoto žánru) nesnaží o kasovní trhák. Celý snímek se odvíjí přesně tak, jak čekáme a nedochází k žádným výrazným zvratům, takže jediné, co nás může ve finále překvapit, je absence typického "nesmrtelného" záporáka... Duo Hopkins-Gosling funguje skvěle, zato scény s Rosamundou Pike přímo vybízejí k rychloposuvu. "PRVOTNÍ STRACH" NUMBER TWO SE BOHUŽEL NEKONÁ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit si chcel zopakovať PRVOTNÝ STRACH (beztak nijako zvlášť zaujímavý), nudiacemu sa Anthonymu Hopkinsovi bolo smutno za doktorom Lecterom a snaživý mladík Ryan Gosling (ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY) išiel okolo a bol rád, že ho oslovili. FRAKTÚRA pôsobí inteligentným a galantným dojmom a skutočne je skôr lepšia, ako horšia. Žiadny zvlášť vydarený psychologický triler by som však na nikoho mieste nečakal. Kino Považan NMnV 2007 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nic není tak jak se zdá a vypadá. Ano tenhle film se snaží sázet na nepředvídatelnost a pokouší se o záměrně komplikovanou zápletku. Bohužel v tom překombinovaném ději jsem se místy ztrácel a i když se jedná o docela hutný a zajímavě zpracovaný film, tak jsem to asi až tak úplně nepobral a díky tomu si z toho ani žádný extra hluboký zážitek neodnáším. Spíš jenom takový lehký dějový a žánrový nadprůměr nic víc nic míň. Zkrátka mě to neoslnilo ani neurazilo, takhle nějak bych to viděl.55% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Gosling je fešák. Anthony mě pořád ještě dokáže vystrašit k smrti. Hoblit točí pořád stejně hezké obrázky bez výraznější hloubky. Scenárista vymyslel o polední pauze hrozně vychytanou fintu, ale už nevěděl jak jí rozepsat do dvouhodinového scénáře a tak musím tyhle drobnosti lovit ve filmovém soudním spisu, který se tváří o dvě ligy zábavněji a chytřeji, než mu přisluší. Nenechte se zlákat obalem a radši zabrouzdejte včerejší černou kronikou. Čeká vás víc vzrušení než v kině. (50%) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Napínavé? Zas tak moc ne. Akční? Vůbec. Pomalé? Strašně. Tak co na tom filmu bylo tak zajímavého? Záhada. Víte, co se stalo, ale nemůžete to dokázat a důkaz se prostě vypaří. Jak? Přesně to se mi na filmu líbilo a to drželo mou pozornost. Sice to byla asi jediná věc, ale i tak podařený snámek. # příběh 8 | hudba 6 | akce 0 | napětí 6 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Když na začátku vchází vyšetřovatel Nunally (Billy Burke) do Crawfordova (Anthony Hopkins) domu, Crawford poznamená: „Lots of vampires out there.“ („Venku se to hemží upírama“). Billy Burke hrál mimo jiné ve filmech známé upíří ságy Stmívání. (TaNya_)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Encinu. (Terva)

Reklama

Reklama