Reklama

Reklama

VOD (1)

Dodge Connnolly je šarmantní majitel týmu amerického fotbalu. Poté, co jeho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví agenta, aby získal do týmu vycházející fotbalovou hvězdu Cartera Rutherforda. Carter je válečný hrdina, který na konci první světové donutil kapitulovat mnoho Němců. Když je na hřišti, tak rozdává okouzlující pohledy přítomným slečnám a protihráče trápí neskutečnou rychlostí. Spolu s Carterem se u týmu objevuje i půvabná a inteligentní novinářka Lexie, která přijíždí s jediným úkolem: vyšťourat na Cartera nějakou špínu a odhalit pravdu o jeho nezasloužené pověsti hrdiny. Lexie si svou krásou Cartera i Dodge naprosto podmaní. Dodge bude muset bojovat nejen o její srdce, ale i o to, aby udržel své hochy pohromadě. Překvapivě zjišťuje, že láska a fotbal mají podobný scénář, a proto si jeden skvělý manévr schovává až na poslední čtvrtinu... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svými dvěma předchozími celovečeráky nasadil George Clooney laťku tak vysoko, že vyvolal velké očekávání, které Tvrdé palice tak úplně nenaplnily. Určitě nejde o špatný film, ale tahle romantická komedie ze sportovního prostředí neměla určitě ani ambice útočit na oskarové vavříny nebo změnit pohled na kinematografii. Je pár sportů, které přímo programově nemusím, jako např. box nebo právě americký fotbal, ale naštěstí tvoří prostředí amerického fotbalu jenom východisko pro rozehrání konverzačních přestřelek mezi Georgem Clooneym a Renée Zellweger, které filmu výrazně napomáhají. Příjemná oddechovka se solidním hereckým obsazením a řadou slušných vtípků. Celkový dojem: 60 %. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Geroge Clooney po složitých a zdlouhavých podívaných, jako Milujte svého zabijáka a Dobrou noc a hodně štěstí natočil příjemnou a vtipnou retro komedii, ve které sám exceluje. Clooney, stejně jako u svých předchozích filmů zůstal v minulosti a vydal se do dob začátků amerického fotbalu. Snímek se odehrává v 30. letech a Clooney zde hraje majitele jednoho z fotbalových týmů. Jeho postava Dodge Connollyho je stejně šarmantní a sympatická jako Danny Ocean z Dannyho parťáků, jehož šarmu podlehne i novinářka v podání Renée Zellweger. A právě scény jejich pošťuchování patří k tomu nejlepšímu co film nabízí a chvílemi mi to připomínalo "boje" Caryho Granta s Audrey Hepburn z filmu "Šaráda". Samozřejmě, že film není založen jen na těchto strkanicích ale fotbalové zápasy nebo potupná minulost jednoho z hrdinů nejsou tak zábavné. Clooney mě velice potěšil a určitě se k tomuto filmu ještě jednou vrátím. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

To byly ještě časy, kdy SPORT byla především ZÁBAVA pro lidi, hra nadšenců a srdcařů a nikoliv velký byznys. Leatherheads jsou příjemným sportovním snímkem s velice zdařilou retro atmosférou, dobovou hudbou a především parádním jiskřením mezi Georgem Clooneym a Renée Zellweger. Nic víc, ale také nic míň. I tady je vidět tolik typický Clooneyho režijní rukopis, ta jeho " hračičkovitost " , nicméně od něho tak nějak vždy očekávám o něco více než " pouze " příjemné pobavení. Mám silný pocit, že tento snímek si George vystřihl jentak pro své pobavení a potěšení. Nakonec proč ne, proti tomu se nedá nic namítnout. Pobaví, občas vykouzlí ten milý úsměv na tváři, nicméně trvalejší uchování v paměti v mém případě nehrozí. Přesto nemůžu říci, že bych se nudil a body navíc u mě Clooney sbírá za samotnou odvahu v dnešní době " něco takového " vůbec natočit. S tím ale on ( naštěstí ) nikdy problém neměl.... 75% p.s. kdy se vám navíc dámy poštěstí vidět G. Clooneyho zmalovaného rtěnkou a vypadajícího jako Joker :o) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

George Clooney a Renée Zellweger v retro sportovní komedii o počátcích a problémech profesionálního amerického fotbalu v roce 1925.   Příběh je v podstatě jednoduchý - tým se snaží uspět, ale je zde jedna ambiciozní novinářka, která by ráda šéfa družstva co nejvíce vymáchala v bulvárním plátku. A jak se tak stává - oba se do sebe zamilují... Retro je to příjemné, hezké, není potřeba u filmu nějak přemýšlet, projede kolem a vyšumí, trošku zvedne náladu. Pokud však nejste fanoušky amerického fotbalu, budete se zhruba u půlky filmu trošku nudit. Na úvod disku se spustí trailery na filmy Wildchild, Mamma Mia, jako bonus k filmu najdeme jen vystřižené scény (8:10) s CZ titulky.   Publikováno: 02.12.2008 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S Leatherheads mám trochu problém. Na jednej strane je prakticky nulový príbeh (minimálne z hľadiska príťažlivosti) a na druhej odzbrojujúci retro šmrnc a silné jednotlivosti. Clooney herec (aj režisér?) je mužom klasického Hollywoodu, ktorého niekto teleportoval do 21. storočia, aby sme nezabudli (alebo aby sme objavili) jeho kúzlo. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • John Krasinski kvůli natáčení změnil svůj účes. Změna pak byla zapracována i do seriálu Kancl (od r. 2005), ve kterém současně účinkoval. (Rodriguez)
  • Film byl nominován na ESPY jako nejlepší sportovní film. Nominaci však neproměnil. (Rodriguez)
  • Když na konci odchází Dodge Connelly (George Clooney) od skupiny oslavujících hráčů, má celý dres od bláta, přestože byl předtím omyt vodou. Když se pak objeví v dalším záběru, je jeho dres na hrudi už zase tmavě modrý. (fisus)

Reklama

Reklama