Reklama

Reklama

V dávných dobách vznikla říše zvaná Persie. Její král byl mocný i moudrý a v místech, která dobyla jeho vojska, vždy nastolil pořádek. Měl dva syny, v očích boha však nebyla jeho královská rodina úplná, proto adoptoval chudého sirotka Dastana, který se stal jeho třetím synem - bez nároku na korunu, protože nebyl vznešeného rodu. O mnoho let později se všichni královi synové účastnili válečného tažení. Přes králův zákaz útočit na posvátné město Alamút princové dají na radu králova bratra a zahájí boj. Město je dobyto, princezna Tamina , strážkyně města, je uvězněna a bratři získávají tajemnou dýku, která může svého majitele přenášet v čase. I když krále útok na posvátné město rozhněvá, nakonec se vydá do Alamútu, aby se syny a bratrem oslavil válečný triumf. Ještě téhož dne je otráven a vina padne na Dastana. Aby princ očistil své jméno a našel skutečného vraha, musí rychle uprchnout. Společně s ním utíká i princezna Tamina... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (1 452)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ako hráč legendárnej hernej série (starej aj novej) som spokojný. Základ príbehu, hlavného hrdinu, atmosféry, dialógov a výpravnosti sa zachoval. Druhej časti sa asi nedočkám, čo je škoda. Mohlo sa tu jednať o sériu ktorá mohla ešte predviesť zaujímavé veci (keby sa zmenil režisér). Potenciál je obrovský. 7+/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, povedlo se to. Mozna to je tim, ze me hra nikdy nijak zvlast nebrala, ale ono to je beztak podle tech novejch, takze to je fuk. Hlavni plus je, ze se to povedlo Newellovi vsechno spravne vyvazit. Takze tu mame nejakou tu akci, i kdyz rozhodne bych film neoznacil za akcni. Nicmene je fajn, ze Dastan neskace zas tak casto a kdyz jo, vetsinou to nejsou nejaky matrixovsky spomalovacky nebo nejakej parkour, ale proste docela prirozeny akrobaticky skakani. Sem tam dojde i na nejaky to sermovani, klan Assassinu je docela fajn. Zaroven to ma taky trochu nadech velkofilmu, nektery ty zabery na pouste a mesta jsou fakt hodne povedeny. Obzvlast, kdyz tu jsou solidni triky. No a taky je to samozrejme romantika, jelikoz mezi princem a princeznou to skvele funguje a zaroven taky lehkej nadech komedie, opet v podani prince a princezny a s trochou pomoci od Moliny. Co se tyce hercu, Gyllenhaal nastesti vubec nepripomina toho gay pornoherce z plakatu, Gemma je roztomila a ani ten Kingsley neni nijak hroznej. Takze proste idealni letni odpocinkovej film, u kteryho se nemusi moc myslet a dve hodinky se dobre bavit, navic filmu odehravajicich se v Persii, respektive v pousti zas tak moc neni, takze i z tohohle pohledu to je zajimavy. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak pane Newelle, docela to šlo, až na jednu věc: v době natáčení byl plac v epicentru nějakého zemětřesení?? Nebo kolem kamery pobíhalo stádo slonů?? Ne?? Tak proč jsem sakra v akčních scénách nic neviděl?? Proč kamera, která jindy opisovala krásné táhlé monumentální trajektorie, v dynamických pasážích náhle trpěla hyperaktivitou?? Hrozivě blízké nájezdy spolu s neurotickým střihem mi dokázaly ze všeho udělat totální chaos a způsobily, že si nepamatuju souvisle jednu jedinou akční scénu. Gyllenhaal a tlupa jeho stuntmanů sice metali salta, vruty a parkourovsky se vrhali ze střech, ochozů, hradeb a cimbuří, ale co na tom, když jsem snad ani jednou neviděl dopad (asi protože padali do beden s molitanem) nebo souvislejší pohybový projev. Tohle všechno film shodilo minimálně o jednu hvězdičku. Jinak herci fajn, chemické reakce mezi Dastanem a Taminou nejsou vyloženě explozivní, ale funguje to, příběh - no dobře teda, fantasy atmosféra na mě docela dýchla (dobrá! hudba) a záplava písku mi skoro způsobila intoleranci k oranžové barvě. Obrovská škoda toho střihu a kamery během akce. 65% 200 miliónů dolarů(rozpočet)/329,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá akčno-dobrodružná jednohubka, ktorá bohužiaľ neprekonala ani kvality svojej prvej počítačovej variácie. Dej je pomerne pestrý a členitý, ale jeho priamočiarosť sa zastrieť nepodarilo. Romantika sa chvalabohu až tak do popredia nedostala, a keď už, tak nejaká tá pusinka k rozprávočke predsa patrí a navyše - hlavná dvojica si svoje role viditeľne užívala. Navyše Jakea treba okrem pohodového herectva pochváliť aj za prekvapivo slušne zvládnuté a prirodzene pôsobiace akčné scény. A tak som rád, že sa mohli tvorcovia v kľude zamerať aspoň na už spomínané akčné scény, ktorých síce bolo požehnane, ale ich kvalita spracovania (vizuál, strih, originalita) miestami kolísala. Rozpočet sľuboval oveľa lepšie trikové pochúťky, pretože ani herci z neho nemohli odkrojiť veľkú časť, keďže obsadenie bolo okrem hlavného predstaviteľa naozaj priemerné. Na tento nedostatok sa dala použiť jediná náplasť a tou bola kvalitná hudba a dobrá práca kamery a tie naozaj nesklamali. Oživenie prišlo aj v podobe pestrosti farieb, ktoré nemali ďaleko od gýču, ale našťastie táto hranica bola vo filme prekročená len veľmi zriedka. Takže ani britskému poctivákovi Newellovi sa nepodarilo vystúpiť z priemeru kvality, ktorú dosahujú filmy natočené podľa počítačových hier. Tie, natočené podľa kníh mu idú lepšie. 65%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak zůstává filmový Silent Hill osamělým unikátem. Většinu času jsem si při sledování Prince z Persie vybavoval „písečně“ i žánrově spřízněnou Saharu s Matthew McConaugheym v hlavní roli. Podobně matný výsledek, který by hrozně moc chtěl být akčně-komediálním dobrodružstvím po vzoru Indiana Jonese/Mumie, ani jednu klíčovou šablonu se však nedaří naplnit. Výsledkem je utahaná nuda, která většinu času fascinuje akorát tím, kolik peněz se dá prošustrovat na něco, kde to vůbec není vidět. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (47)

  • Oddělení zbraňových rekvizit vytvořilo 3 500 jednotlivých kusů výzbroje a výstroje, mezi které patřily štíty, oštěpy, sekery, šípy, luky, toulce, pochvy, pouzdra na luky, dýky a zbraně asasínů. (Mertax)
  • Podle jednoho z dílů videoherní série, konkrétně „Prince of Persia: The Forgotten sands“, má Princ (Jake Gyllenhaal) jen jednoho bratra, jménem Malik. (Zackk)
  • Niektorí komparzisti (Maročania), ktorí na pštrosovi nikdy nesedeli, podstúpili dvojtýždňový tréning jazdy na pštrosoch. Kvôli tomu boli pozvaní na natáčanie aj pštrosí odborníci. (Greenpeacak)

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama