Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (562)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že zlatá éra českých pohádek je již nenávratně pryč. Arabela, Menšík, Kopecký, Filipovský a spousta dalších. Mádl se svým přitroublým výrazem a trotlovským mluveným projevem mi v roli prince absolutně neseděl. Princ má mluvit jako z pohádky a ne, jako kdyby se sem zatoulal z nějaké současné komedie pro mladé. Každou chvíli jsem čekala, kdy řekne něco jako "ty vole". Nejspíš si ho pořád budu pamatovat jako "toho" ze Snowboarďáků. Myslela jsem si, že by se mu měla dát šance, aby ukázal, že dokáže i něco jiného, než jen lovit holky a trousit hlášky. Tady to ale rozhodně neukázal. Voříšková je jako princezna skutečně spanilá, ovšem jako skvělá herečka mi nepřijde. Tuto hlavní hereckou dvojici chvílemi převyšovala skutečná esa, jako Miroslav Táborský, Petr Nárožný, Václav Vydra a také Martin Stránský, u něhož bych uvítala, kdybych ho jednou viděla v hlavní roli celovečerního filmu. Takže celkově průměrná, místy podprůměrná pohádka s moderním nátěrem. Celkový dojem nezachrání ani pár docela vtipných hlášek. "To je hůňka! Ocas má dneska každej vůl", "To je kůň." - Jsi bystrý", "Ježišmarja, tak řekni, jestli máš hlad." ()

Psema 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než poslední Troška, ale že bych se nějak zvlášť bavil, to teda ne. Palec nahoru za odvahu jít částečně proti proudu klasických pohádek a nechat postavy mluvit alespoň trochu normálně (kdyby všichni mluvili jako Mádl, byla by to pecka), za vkusné kostýmy a místy hodně dobrou atmosféru. Ale co měly, sakra, znamenat ty bolestivé přechody od legrandy k vážnosti a naopak, TOTÁLNĚ přehrávající staří bardi Postránecký s Nárožným a impotence v případě vztahu ústřední dvojky? I Troška umí romantiku prodat líp. Tady se hodinu řeší pitomosti jako vyhlášení války, Luciferova svatba a mimózní léčka s divadlem a na budující se vztah dvou princátek zůstává pět minut čistého času. Což je s takovýmhle obsazením vyloženě na facku. Vtipy fungují jen v případě Mádlova Jeronýma, zbytek je buď křečovitý, blbě zahraný nebo vyloženě trapný. Nejlepší je ale stejně Bobííííík. ;) 5/10 P.S. Scenárista Panic je nanic se zlepšuje, ale ještě by měl do tý večerní školy chodit dál. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář ujde, režie je taková nijaká, takže všechno musejí zachraňovat herci. Na jedné straně tu máme ostřílené herecké veterány (Postránecký, Nárožný, Adamovská a další), na druhé ústřední dvojici Mádl a Voříšková. Ale pořád zbývají scény, ve kterých není nikdo z nich. A pokud je nejnudnější scénou souboj pravých a falešných pekelníků ve mlýně, tedy nejakčnější sekvence v celém filmu, je někde problém. Naštěstí jsem pohádku viděl v televizi, v kině bych z ní moc odvázaný nebyl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Základ pohádky velice slušný, velice mile mě (opět) překvapila Alžbeta Stanková jako čertice Muribana, která znovu dokázala, že přehrávání ve stylu Bugyny je už naštěstí pasé. Postránecký, Nárožný, Adamovská, Táborský výborní, výprava velice sympatická... celé to do sebe pěkně zapadá, ale v momentě, kdy na řadu přichází duo Voříšková/Mádl, společnými silami vše dobré absolutně zruší. Bohužel. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Výprava 10/10/// +výborné kostýmy, perfektní prostředí, krásné záběry i obraz, některé postavičky, potažmo herci opravdu pobavili (Jan Skopeček, Miroslav Táborský, Jiří Mádl), všichni to zahráli dobře -dějově se ovšem jedná o hodně řídkou pohádku, kde nic moc nefunguje, nemá to nějaký pořádný příběh, střih přeskakuje zleva doprava a snaží se dát všem dostatečný prostor, přitom hlavní dvojice ho má málo a přestože je mám rád, tak jsem jim toho prince a princeznu moc nevěřil a už vůbec ne jejich lásku/// Pohádka na kterou se krásně dívá, ale pro svoji jednoduchost a nesourodost, snad až přeplácanost zaujme především mladší publikum. Já jsem občas koukal a nechápavě zíral, co že se to na obrazovce odehrává./// Celkem 63%/// ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Kůň v královském paláci měl speciální návleky, aby nepoškodil historické dřevěné parkety kroměřížského zámku. (Mytologie)
  • Některé kostýmy vážily až 7kg. (hippyman)
  • Námět a scénář má na svědomí Miroslav Buberle, známý např. jako scenárista komedie Panic je nanic. (hippyman)

Reklama

Reklama