Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 1

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (904)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Toretto je konečně zpátky a příběh hned šlape lépe. Bohužel to dost sráží dementní zápletka s FBI a drogovým bossem. Až čtvrtý díl však jasně vymezuje směřování série do akčního přepalu. Další zběsilá jízda hodně sází na CGI pasáže, které ale velmi rychle zestárly a navíc v pozdějších dílech dostaly na prdel realističtějšími akčními scénami a přehlednějšími automobilovými honičkami. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Musíš utiecť.“ – „Ale ja už neutekám.“ Prvý diel sa mi páčil (60%), druhý zúfalý a zbytočný (20%) a „japonský“ tretí prekvapivo dobrý (60% s nábehom na sedemdesiatku). Do štvorky sa síce vrátila stará partia, no ak necháme bokom rozčuľujúco priemerného Paula Walkera, ktorý je rád, ak mu ponúknu hocičo, Michelle Rodriguez, ktorá sa len mihne v úvode a úplne zbytočnú Jordan Brewster, znamená „návrat starej party“ v preklade predovšetkým a hlavne „návrat Vina Diesela“. A je to pravdupovediac len toto stále ešte dosť charizmatické holohlavé delo, ktoré povyšuje štvorku na aspoň ako-tak pozerateľný akčný film. Ktorý síce nie je ani prehnane akčný, ani prehnane napínavý, vlastne nie je napínavý skoro vôbec, ale je po remeselnej stránke zručne nakrútený a na Diesela sa dobre pozerá. No scenár je príšerný, vzťahy medzi postavami sa zasekli na adrese Beverly Hills 90210 a digitálne automobilové naháňačky ma nútia zívať. Finále v mexických tuneloch absurdné. Koniec fajn. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na všechny ty nespravedlivé dvou a tříhvězdičkové komentáře okolních uživatelů, kteří si asi připadají strašně důležití, že dokážou sestřelit i takle nabušenou pecku. Rychlí a zběsilí jsou totiž překvapivě nekompromisní a správně naleštěný akční nářez, možná v trošku slabším CGI balení, ale za to s neuvěřitelně charismatickou a výborně sladěnou ústřední hereckou dvojkou a scénářem bez hluchých míst. Justin Lin to tentokrát pěkně rozjel a nechal v peletonu daleko za sebou dokonce i pro mnohé kultovní jedničku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dome, ta cesta je sebevražda!….. Auta, ženy, zpěv. Naštěstí místo něj je tu solidní soundtrack. Kriminálka vyplněná akcí, která nenudí. Stále se něco děje a to nejen na silnici. Ale zvuk motoru a vůně benzínu filmu sedí nejvíc. Akční věci jsou trochu ,,přitažený za pačesy“, ale naštěstí tvůrci nesklouzli ke stupiditám typu Crank 2 nebo Kurýr 2. Faktem však je, že výraznější stopu ve mně nezanechá. To ale asi nečekají ani tvůrci. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak pri štvrtej časti nejakej zabehnutej sérii už divák asi vie čo očakávať, takže Lin dostal réžiu do rúk asi pre to že je zdá sa najschopnejším režisérom tejto série, scenár našťastie nie je taká omáčka ako pri Tokyo Drift, je fajn že tvorcovia sa snažia prísť s niečím čím by človek rozoznal jednotlivé diely od seba, tak ako pri trojke to sú drifty pri štvorke to budú zrejme tunelové naháňačky. (Počet zhliadnutí: 3x, posledné zhliadnutie 12.11.2009) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Auto, kterým jezdí Dominic Toretto (Vin Diesel), je Chevrolet Chevelle SS z roku 1970. (Ondrej6)
  • V čase 37:26 při závodu o místo Bragova (Robert Miano) řidiče prohlásí jeden ze závodníků: "Tak jak se ti líbí můj zadek?" Závodník za ním mu odpoví: "Máš ho černej," přestože jej nemohl slyšet. (A7X92)
  • V závěrečných titulcích je v poděkování společnost Sunoco Racing Fuel chybně uvedena jako Sunco Racing Fuel. (ČSFD)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama