Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

Aiax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální odhalení a zápletka jsou dost pitomé, je jasné, že scénáristi to od začátku neměli promyšlené a improvizovali s tím, až přijde čas odhalit Rudého Johna, nějak to ukoulejí. Na druhé straně celý ten seriál je samozřejmě dost pitomý, rozhodně to není žádný True Detective nebo nějaká inteligentní skandinávská kriminálka, jen taková blbůstka, kterou může člověk sledovat při snídani, jedním uchem tam, druhým ven.  Takže to zase tak nevadí. V podstatě jediný důvod, proč se na Mentalistu dívat, je fantastický Simon Baker, který celou tu zhovadilost táhne neuvěřitelným způsobem. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Simon Baker se dočkal svojí životní role, divák další tuctovky, kampani navzdory.. A navzdory svojí zvláštně schizofrenní postavě, která se však chová spíš jako mentál, drží seriál, který se zoufale snaží diváky přesvědčit - manipulovat jimi - o své výjimečnosti v podobě sofistikovanosti i ozvláštněních a oživeních krimižánru, aby však byl v podstatě nesmírně konvenční záležitostí, pohromadě.. Velmi zábavné, leč o moc slabší, než jak si tahá triko.. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Chvíli mě to bavilo. Ale fakt jen chvíli. Ono je to takový nedomrlý. Hlavní hrdina je chvíli sympaťák, ale pak začal bejt docela slizkej egoista, co se stará jen o sebe a svou pomstu. Jeho schopnosti jsou navíc skoro nadpřirozený, to by jste nevěřili, co všechno on dokáže, jak vám proniká do myšlenek a přehrabuje se v mozku.... A vedlejší postavy jsou vyloženě k smíchu! Dlouho mě tak nenudila podobná sebranka nulovejch charakterů a nevýraznejch přicmrndávačů. Ty lepší z nich maj jedinou dobrou vlastnost, že jsou vám ukradený a nelezou vám na nervy, jako ty ostatní. Má to jistou úroveň a pár dílů, kde se dedukuje z těch zdánlivě nepodstatnejch detailů je zajímavejch, ale určitě jsou lepší a zábavnější seriály. Například seriály, kde si oblíbíte postavy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lépe jsem si vedl jako okultista. Alespoň jsem dával lidem naději. Falešnou, ale naději." Mám slabost pro týpky, kteří chtějí být za každou cenu nejchytřejší v místnosti. A právě skromnost je Mentalistova nejsilnější stránka. Vlastně není, je to celkem sympatickej chlubílek, kterej rád leze lidem do hlav a já jsem přes to jeho ego ze začátku špatně viděl, jak je agentka Lisbonová slabá a případy průměrný. Teď už to vím, takže jsem seriál přestal sledovat a chodím s ním po natáčení na jedno. Ještě nepoznal, že u našeho stolu není ten nejchytřejší. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po sedmi sezonách a 151 episodách Mentalista doklopýtal k závěru, za který se nemusí stydět. Můj vztah k němu se v průběhu těch sedmi let měnil - od prvotního nadšení z Patrika Jane coby "vážně se tvářícího Psych", přes fascinaci postavou všemocného sériového vraha Red Johna, až po znechucení z toho, jak dlouho se jeho linie táhne. Víte, jak se pozná, že krimi procedurálka umírá? Když v diskusích drtivá většina příspěvků patří shipperům (nejčastěji ženského či neurčitého pohlaví), zuřivě řešícím vše kolem možných kombinací postav s romantickou zápletkou (hlavně Jisbon). A i ony se v poslední řadě dočkaly! V té době jsem koukal už spíš ze setrvačnosti, v naději na občasný hravý díl, připomínající první řady. Ale nelituju toho, Cho vybírající svatební šaty v poslední episodě mě utvrdil v tom, že mě to vlastně bavilo víc, než mnohé show, co se rozplynou do ztracena pod sekerou diváckého nezájmu. Takže nakonec ponechám své hodnocení na 4/5. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Grace (Amanda Righetti) dělá, že si najímá nájemného vraha, přičemž je noc. Po úvodní scéně se objevuje nápis "o 36 hodin dříve", avšak nelogicky je opět noc. (willy1)
  • Patrick (Simon Baker) mluví s novinářem po telefonu, ale v jednom záběru je znatelně vidět otočení digitální klávesnice na mobilu při změně polohy, což znamená, že hovor ve skutečnosti neprobíhal. (Tsukikage)
  • Simon Baker (Patrick) mal problém zahrať scény, kde sa bozkával s Robin Tunney (Teresa). Tvrdil, že to bolo, akoby bozkával sestru a dúfal v iný koniec ich "vzťahu". (Petra321)

Reklama

Reklama