Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zábavný a pohodový seriál se Simonem Bakerem v hlavní roli. Nebýt jeho, nevím, nevím jestli bych to dala celý. Jeho charisma mně pomáhalo překonat čtvrtou sérii, která už je jenom jakýmsi opakováním už viděného. Je čas to ukončit, zbytečné natahování pak dokáže anulovat i ten super rozjezd, ale faktem zůstává, že jsem se s celou tou partou vůbec nenudila. ()

Chris Masters 

všechny recenze uživatele

Nechť si každý říká co chce, mě kouzlo tohoto seriálu dostalo. Hlavní příběh, který se točí okolo Rudého Johna, to je to co mě dostalo. Pro mě je to proto, nejlepší detektivní seriál! Simon Baker je jako Patrick Jane naprosto skvělý. A nesmím zapomenout na krásnou Amandu Righetti :) Právě běží poslední série, tak uvidíme čeho se v ní dočkáme. A mimochodem: Tygře, tygře rudě žhnoucí.... ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný, postavy jsou dobře vyobrazené a odkrývají vždy něco nového. Sice je to typ seriálu, který je dnes mnoho (řešení případů nějakou zvláštní schopností - počítání, detekce z kostí apod.), ale i přes to dokáže zaujmout a nenudí. Patrick se mi dostal velmi pod kůži. /// Tak nám přišel konec druhé série a připadá mi, že začíná krapet ubývat sil. Jestli v další sezóně trochu nepřitvrdí, tak nevím nevím jak se to vyvine, ale předpokládám, že do záhuby. EDIT: Takže zakončení celého seriálu s velkou mírou důstojnosti. I přes zbytečné na natahování (spoiler: po zabití Red Johna), se mi díly v FBI líbili, sice už to nemělo, takové kouzlo a gradaci, ale i tak pecka. Celé ukončení propletené romantickou náladou, jak z nějakého slaďáku krásně zapadlo k Janeově rozervané a romantické duši. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny díly. A musím říct, že to je moje guilty pleasure. Sice občas jde i o to, jak se najde vrah, ale to nejhlavnější je Velký detektiv a jeho vochcávání civilů. Jako moc jsem si to užil. Sice Rudý John byl i na můj vkus vybrán trochu na sílu, ale jinak se tu i dobře pracuje s postavami z předchozích dílů, které se znovuobjeví... Jako, lituju, že to na DVD nevyšlo s českým dabingem. Ale možná to nebudu v budoucnu řešit. A doporučuji poslední sérii, kde se vyřeší všechny postavy a jejich budoucnost. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mentalista je neobvyklý seriál, ačkoliv je začátek průměr, jeho kvalita sérií však stoupá, bude vám trvat, než si zvyknete na hlavního hrdinu, Patrick Jane (Simon Baker) je bývalý podvodník, který se dříve vydával za okultistu, poté jeho rodinu zabil Red John, psychopatický sériový vrah se sítí spolupracovníků a fanatických obdivovatelů. Další věc, které musíte dát šanci je detektivní tým, kolem Jane, Robin Tunney jako šéfka Teresa Lisbon mi do role úplně neseděla, až časem se ukáže více její charakter. Jane působí často jako floutek, který nepromýšlí svoje náhlé akce, které mohou stát zdraví a život nejen jeho, ale garantuji, že jeho metodám přijdete na chuť, stejně jako tomu, jak dovedně manipuluje svým okolím. Některé zápletky se táhnou na více dílů, kriminálníci jsou vesměs prohnaní, ale Jane je chytřejší, většinou. Zbožňuji vedlejší postavy, které mají charisma a vrací se, šéf nábožrenské sekty Bret Stiles, podvodnice Erica Flynn (Morena Baccarin), Emanuelle Chriqui jako Lorelei Martins, atd. Mentalista je rozhodně ten typ seriálu, kde jste rádi nejen, že jste ho viděli, ale také s k němu rádi vrátíte. Simon Baker urval herecky sérii pro sebe, ale to že o tolik ční nad ostatními přece jen není jeho chyba:) ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick Jane (Simon Baker) má na sobě v každém díle tmavě modré kalhoty, vestu a sako, kromě epizody Rudý korálek, kdy je jeho oblek tmavošedý a podélně prošitý světle šedými nitkami. (TaNya_)
  • V tejto epizóde, ktorá sa zaoberá aj černošským gangom, sa pri problematických rozhodnutiach v dialógoch viackrát zopakuje text „Vykonaj správnu vec“, čo môže byť narážka na černošskú filmovú klasiku z gheta Konaj správne (1989) od Spikea Leeho. (Autogram)

Reklama

Reklama