Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zoufalá, Ztroskotaná a Skrytá identita.. Náčrtek nemocí z povolání bídně placených brooklynských poldů, přičemž vidíme jen symptomy a otázkou zůstává, jestli samotná příčina má něco společného s výkonem zaměstnaní, či je zakořeněna v povaze bez ohledu na okolnosti.. Proti Training Day rozhodně syrovější a realističtější, ale zase tomu chybí tah na branku, co uměl vyvinout powerforward Alonzo Harris. Fuqua byl zřejmě ve střižně příliš uspokojen natočeným materiálem a bylo mu líto něco vystřihnout, či nedej bože (koncem) nezdůraznit, že i přes rány ze všech stran musí Amerika kráčet dál. A Richarde, ty buddhisto, nechci ti do toho kecat, ale na plátně si až moc často užíváš felací od prostitutek. Pochopitelně vím, že je to jen jako a obvykle se používá nanuk, ale nemůžeš se pak divit, že v manželce zahlodá červík pochybností a ty se podruhé rozvádíš.. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Prekvapive velmi dobry film - obycejny, nevycnivajici z rady, presto jedinecny. Clovek ceka rutinni zalezitost a taky se to za ni po celou dobu sledovani vydava, ale na konci se dostavi ten "wtf" feeling. Na 5 hvezd to neni, revoluce se nekona, ale skvely filmovy zazitek ano. Ethan Hawke i Richard Gere FTW. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jist reáliemi a věrohodností některých charakterů a jejich rolí. Resp. pro srozumitelnost. Opravdu je to co předvádí Cheadle a Snipes styl nekompromisního gangstera z Brooklynu ? Ono to není jen o tom plácnout někam k chodníku eSkového Mercedesa, navléct si na obličej brýle Prada, nosit na ruce obří Breitlingy a mít kolem pasu opasek od Gucciho. Jaksi mi tam některé věci neseděly. To, co bylo geniálně vyladěné například v American Ganster tady dost pokulhává. S tím jsou logicky spojené další věci, které mi nesedly úplně na sto procent - jednání některých postav atd. Celé se mi to zdá příliš na efekt, vyumělkované a nereálné. Přijde mi, že Fuqua neví o této oblasti vůbec nic, jen nakoupil pár drahých cetek a půjčil luxusní auta - a šup a máme Gangstery. Děj je fajn, trojitý dějový propletenec je v závěru zajímavý. Nejsilnější scéna filmu je nakonci s Richardem Gerem. Fantazie. Jinak je to pouze průměr s několika slabšími a pár silnějšími momenty. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. V celku zdařilá kriminálka. Žádné veledílo se nekoná, kompletní parta těchto herců by si asi zasloužila lepší a důkladnější zpracování,ale o žádný průser také nejde. Hlavním hrdinům lze věřit jejich strasti i starosti a celkové prostředí + děj je přirozené. Dokonce ani přemrštěná stopáž tomuto dílku nevadí. Dosti mě bavilo, že se všichni kolem sebe nějakým způsobem pohybovali, ale při tom se takřka vůbec neznali. Wesley Snipes mě zde překvapil, konečně po dlouhé době dobrá rolička. Lepší 3 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mne, že do o něco delší stopáže dokázal Fuqua namontoval dvě zručně natočené, dlouhé napínavé scény. V kombinaci s příjemnou a perfektně sedící hudbou opravdu bylo na co se dívat. Příběh možná trochu skřípe, ale na herecké hvězdy je taková radost pohledět, že ke snímku nemám větších výhrad. Čeho jsem si všimnul, je značná inspirace seriálem The Wire, což se promítnulo i do obsazení černošského hereckého ansámblu. Nenudil jsem se, jen to mohlo být o něco peprnější a možná drastičtější... Ke konci si nelze nevzpomenout na podobný Pride & Glory a konec samotný - to jsem nečekal. Anebo určitě ne všechno. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno