Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Antoinne Fuqua si obešel žánrové kolečko, a když po deseti letech došel zpátky na začátek, zjistil, že jediné, co opravdu umí, jsou policajtské thrillery. Zato je ale umí excelentně. A tak natočil Brooklyn's Finest, který se může spolu s Training Day beze studu zařadit po bok L. A. Confidential do síně slávy svého žánru. Definitivním důkazem, že se poučil, budiž jeho další film Pablo Escobar, který, jak doufám, bude velkolepý narkothriller, který nám vypálí díru do amygdaly. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zoufalá, Ztroskotaná a Skrytá identita.. Náčrtek nemocí z povolání bídně placených brooklynských poldů, přičemž vidíme jen symptomy a otázkou zůstává, jestli samotná příčina má něco společného s výkonem zaměstnaní, či je zakořeněna v povaze bez ohledu na okolnosti.. Proti Training Day rozhodně syrovější a realističtější, ale zase tomu chybí tah na branku, co uměl vyvinout powerforward Alonzo Harris. Fuqua byl zřejmě ve střižně příliš uspokojen natočeným materiálem a bylo mu líto něco vystřihnout, či nedej bože (koncem) nezdůraznit, že i přes rány ze všech stran musí Amerika kráčet dál. A Richarde, ty buddhisto, nechci ti do toho kecat, ale na plátně si až moc často užíváš felací od prostitutek. Pochopitelně vím, že je to jen jako a obvykle se používá nanuk, ale nemůžeš se pak divit, že v manželce zahlodá červík pochybností a ty se podruhé rozvádíš.. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Fuqua umí točit filmy, tentokrát jsem si pustil z jeho tvorby tuto solidní žánrovou detektivku, která sice nemá čím překvapit, ale jede na zajetém systému, kde se nedá nic v zásadě zkazit. Příběh je rozdělen na tři linie, kde pojednává o jednotlivých hrdinech. Nejlepší byla asi linie s Donem Cheadlem, který coby infiltrovaný policista má přivést gangstera Snipese ke spravedlnosti, ale jak tomu tak bývá, tak čím dál tím více mu přirůstá srdce k gangu, že ani už časem neví, kdo doopravdy je a co je jeho úkol. Cheadle je skvělý herec, své zkušenosti zde dokázal naplno zužitkovat. Část s Gerem mi přišla asi nejslabší, protože nenabídla nikterak zajímavou zápletku. Nebyla špatná, ale já bych docela dost věcí změnil. Hawke se svými rodinnými problémy a chtíčem ukrást peníze drogovým dealerům podal impozantní výkon. Zde bylo jasné, že dobře to s ním skončit nemůže. Líbilo se mi, jak se na konci všechny tři příběhy spojily a hlavní protagonisté se sešli v jednom baráku. Závěr byl dost hutný, krví a mrtvolami se nešetřilo, holt došlo i na hlavní hrdiny. Film měl nějaké nedostatky, ale v rámci žánru pořád nadprůměrný produkt. Za mě dávám 74 % ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kriminálna mini-mozaika príbehov mužov v uniformách z Brooklynu, ktoré vlastne spolu ani nesúvisia a hoci sa nedá označiť za sklamanie, aj napriek solídnej réžii nezanechá snáď s výnimkou záveru na divákovi žiadny výrazný otlačok. Don Cheadle a Ethan Hawke síce tradične nesklamali a minimálne vo výkone Wesleyho Snipesa, ktorý dokazuje, že má na viac ako na videokariéru ponúka Brooklyn's Finest aj niečo navyše. Na špičku v žánri to však, bohužiaľ, nestačí. 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už po několikáté dokazuje, že je pouhým rutinérem, jehož Training day byl asi režijní vrchol. A návrat do stejného žánru se mu vůbec nepovedl. Jeho režie je nevýrazná a ničím nezaujme. Film se vleče hooodně pomalým tempem a scénář je nezajímavý. Z dějových linek mě zaujala vlastně jenom ta okolo Dona Cheadla, ostatní mi přišli až moc předvídatelné a docela i zbytečné. Pochvalu si tak zaslouží pouze do jednoho výborní herci. Ti ale sami výborný film neudělají. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama