Reklama

Reklama

Zákon gangu

(seriál)
  • USA Sons of Anarchy (více)
Z akcí
USA, (2008–2014), 79 h 33 min (Minutáž: 39–81 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Ron Perlman, Kim Coates, Tommy Flanagan, Theo Rossi, Maggie Siff, Winter Ave Zoli, Johnny Lewis, Emilio Rivera (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(92)

Obsahy(1)

SoA je motorkářský gang působící ve fiktivním americkém městě Charming u mexických hranic. Gang vedený Clayem (Ron Perlman) a jeho nevlastním synem, hlavním hrdinou, Jaxem (Charlie Hunnam). Živí se převážně obchodem se zbraněmi. Seriál mapuje působení gangu, obchody se zbraněmi, Jaxovy pochyby o směřování gangu, osobní spory mezi členy, do kterých zasahuje v neposlední řadě rodina. Největší hrozbou pro SoA je však agentka ATF a místní zástupce šerifa. (Sonnik)

(více)

Videa (12)

Z akcí

Recenze (284)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Já to "chápu", ale prostě ne - přece nejde "fandit" kokotům, kteří ani nedovolí kámošovi s krizí středního věku chodit s náctiletou lolitkou, no ne!________Viděn další díl - pani je naprosto zdrcená, když před ní její přítel zastřelí jejího fanatického bývalého, ale vzápětí se se svým současným začne milovat vedle mrtvoly bývalého. Rolf. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut si nešlo nevšimnout jisté podobnosti s Shieldem. Trošku mi to vrtalo v hlavě až do doby, než jsem se dozvěděl, že seriál vznikl stejně jako Shield na FX a stojí za ním i jeden z jeho tvůrců. Pak už nebylo co řešit. Pouze jsem přešel z jedné strany na druhou. Místo, abych fandil zkorumpovaným poldům, tak jsem začal fandit pochybným existencím na motorkách. Dialogy především první série sice dost drhnou, ale jakmile se jde do akce, tak se jedná o skvělou jízdu okořeněnou silnými emocemi. Na seriálu se mi nejvíce líbí, že se nikdo z ničím nesere. Když má někdo blbý kecy, tak se prostě vezme bouchačka, narve se jeho starý do huby a hned mají všichni jasno. O tom, že nikdy nevíte, kdy to váš oblíbenec odskáče, ani nemluvím. 1. série: 75%, 2. série: 85%, 3. série: 80%, 4. série: 90%, 5. série: 90%, 6. série: 95%, 7. série: 95%. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bandu jednoduchých kreténů (kteří mi mají být asi sympatičtí protože neprodávají drogy dětem, ale zbraně teroristům) vláčí stejně jednoduchý scénárista naprosto absurdníma, nerealistickýma, telenoveloidníma a nekonečně zacyklenýma situacema vycucanýma z prstu narychlo někde asi na hajzlu.. Někonečně únavný kolotoč roztržek, příměří, spojenectví s druhou stranou proti třetí straně.. spojenectví s třetí stranou proti straně druhé (se kterou jsme ukončili příměří protože jednáme za každé situace jako impulsivní pětileté děcka a neumíme vést konstruktivní dialog).. spojenectví s policajtama proti druhé i třetí straně.. spojenectví s druhou stranou proti policajtům a třetí straně.. boj proti všem (prostě zase proto, že jsme kreténi a než si vysvětlovat nedorozumění, tak se radši budeme s bouchačkama nahánět na teploušsky brumlajících motorkách).. Fakt výsměch.. Herci jsou asi kvalitní a typově dobře vybraní (teda krom Perlmana, ten působí jako naprostá parodie), ale ve většině těch scénáristických debilit jsou naprosto bezradí.... Sem tam tam padně nějakej slušnej vtip a hrstka(z té hromady) postav se časem dopracuje k více než jedné vrstvě charakteru, takže bych to celé úplně nezatracoval.. ale jak se tahle prostoduchá slátanina stala tak populární, to nepochopím..EDIT: Takže po čtvrté (údajně nejlepší) sérii s touhle bezbřehou břečkou na dobro končím. Je to normální telenovela pro buzeranty(nemyslím homosexuály) kteří potřebují nějak maskovat před světem, že čumí na telenovely ( a že jsou buzeranti). Banda nekrofilních, šovinistických, rasistických (a bůhvíjak postižených ještě) kryplů si to drandí skrze scénář poslední cenové kategorie a tváří se u toho jako, že dělají svým pozérstvím bůhvíjakou díru do světa. 50%scén je tak nesmyslných, nelogických a absurdních, že Mr. Bean je oproti tomu hyperrealistická existenciální studie. Nechápu jak se kterákoliv z těch postav mohla navzdory své mentální retardaci dožít dospělosti. Nechápu jak může mít takový úspěch tak špatně natočený seriál o baně šulinů z nichž snad nikdo není schopný jednat konzistentně (když rozum by byl už z roviny sci-fi)... Hrůza a děs. Tohle by snad nebylo dobré ani v 80.letech... Končím a je mi upřímně u prdele jak to celé skončí. Klidně ať všichni chcípnou, nebo ať se přeoperují na zebry, nebo začnou vést řetězec rychlého občerstvení.. Fakt nezájem... ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálu co běží. Když jsem viděl první upoutávky, řekl jsem si, že tomu dám šanci a zkusím to. To jsem však netušil, jak hluboko pod kůži se mi seriál vryje. V každém díle se přenáším do světa grázlů na motorkách, kteří mají na každý problém jedno účiné řešení "pobijeme je všechny". Děj má spád, akci a postavy jsou skutečně dobře zahrané. Prostě a jednoduše jsem už od pátku jako na trní a čekám, do jakých sra**k se Synové dostanou. Vřele doporučuji všem. Seriál roste díl od dílu a serii od série, ted začla 5. a pořád mě překvapuje jaký to je nářez a jak je možné, že májí Synové stále rostoucí tendenci.......... proboha kam až se mohou dostat? ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Sons of Anarchy považuji za svojí srdeční záležitost - a to i přesto, že rozhodně to nebyla láska na první pohled :-) Přiznám, že skrz první tři řady jsem se musela občas až prokousávat. Pamatuji chvíli, kdy jsem "synáčky" snad na měsíc úplně položila k ledu s tím, že tohle není můj šálek čaje a zřejmě se k tomu nevrátím. Ale prostě nějak mi to nedalo a dala jim druhou šanci. Díky bohu, že jsem to udělala! Úderem prvního dílu čtvrté řady se spustí tak neskutečná smršť, že jsem se nestačila divit a jela jeden díl za druhým. Když to vezmu zpětně, tak Sons of Anarchy na to jde pomaloučku, polehoučku. O dramatické chvíle není nouze ani v těch prvních sériích, ale rozhodně se to nedá srovnat s tím, co přijde. Zákon gangu - ačkoliv by se mohlo zdát - není seriálem, který by primárně stavěl na akci, je to hodně (možná hlavně) o vývoji téměř všech postav, které se v seriálu objeví. Nikdo nezůstal takový, jaký byl na začátku. Sledovat přerod postav - na pozadí gangsterských válek, půtek, intrik, zrad, krveprolití, rodinných sporů, nenávisti, lásky - to je pastva pro oči! Sons of Anarchy - seriál, který gradoval a gradoval, vyloženě až do posledních vteřin posledního dílu, kdy jsme naposledy s Jaxem sedli na tu vymazlenou motorku, za zvuků písničky Come join the murder , se vydali vstříc fantastickému finále..... ()

Galerie (2 445)

Zajímavosti (77)

  • V seriálu je řečeno, že spor mezi Tigem (Kim Coates) a Kozikem (Kenny Johnson) způsobila žena. Ve skutečnosti ho způsobila fena Annie. (Chibs)
  • Přezdívka jedné z hlavních postav Chibs se shoduje s označením pro nůž. (Chibs)
  • Kim Coates (Tig) a Rockmond Dunbar (šerif Roosvelt) už spolu hráli v Útěku z vězení (od r. 2005). V Zákonu gangu si ale vyměnili role. V Útěku z vězení (od r. 2005) stál Kim Coates na straně zákona a Rockmond Dunbar byl zločinec. V Zákonu Gangu je Rockmond Dunbar šerif a Kim Coates zločinec. (Chibs)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

01.12.2021

Kurt Sutter, scenárista a tvůrce kultovního seriálu Zákon gangu, oznámil nový seriál. Ten tentokrát vytvoří pro streamovací službu Netflix, ponese název The Abandons a bude se jednat o westernové… (více)

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

Reklama

Reklama