Reklama

Reklama

VOD (1)

Gang bankovních lupičů vymyslel geniální útěk z místa činu. Poté, co vyloupí banku, utečou všichni na střechu, odkud zavolají televizní štáb se slibem exkluzivních záběrů. Když na střeše přistanou nic netušící reportéři, lupiči se zmocní jejich vrtulníku a bezpečně zmizí. Z party zlodějů jsou boháči s krásnými auty, motorkami, domy i ženami. Užívají si lehce nabytých peněz, dokud se neobjeví bývalý kumpán Rivers. Ten byl propuštěn z vězení poté, co ho policie při jednom z vloupání postřelila a zatkla. I když má Rivers bankovní účty plné peněz, nemůže svým dávným kamarádům odpustit, že ho nechali policii napospas. Jediné, pro co celá ta léta žil, byla pomsta. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Snad první film, kde mi nejen nevadil chaotický střih, ale dokonce organicky sedl - hlavně v sekvenci parkurové honičky. Pravdu dí přísloví, že když dva dělají totéž, není to totéž. Ve spoustě současných filmů klipový střih jen zakrývá neumění filmových tvůrců něco pořádně natočit nebo svědčí o jejích podbízivosti vkusu klip-generací, ale v tomto případě rychlý střih nebyl samoúčelným. Líbilo se mi i to, že při honičce si kamera zahrála současně na náhodného svědka i na utíkajícího lupiče. Podobná kamera v roli osoby lapky se objevila například i v úvodní scéně české detektivky "Žirafa v okně". ___ Gangsteři jsou jedním z mála filmů, kde není zcela jasné, komu straní scénárista s režisérem, protože sympatičtí nebo aspoň lidští jsou jak poldové, tak i celý gang mladých, inteligentních a schopných. Kapitalismus je zvláštní zřízení - na jedné straně se vynáší do nebes samostatnost jedince, na straně druhé současně zaznívá apel na solidaritu v podobě charity, jako kdyby ta nebyla pro příjemce ponižující. Že i pro bankovní lupiče je samozřejmostí 10% na charitu, mne spíše pobavilo, než potěšilo. Z filmu je naopak víc než zřejmé, že v moderní přetechnizované společnosti normální životní standart, natož život a zdraví jsou tak náročné na výdaje, že průměrný plat na ně jen tak tak stačí, pokud vůbec. Není divu, že i muži zákona se ohlížejí po vedlejšáku. Sympatie nesympatie, porušení zákona se bez následků neobejde - alespoň ve slušném filmu. Hollywoodský obraz Butche Cassidyho a Sundance Kida je stejně didaktický, jako sympatický a dojemný - to abychom se snad nestali gangsteři všichni. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Solidní jízda mladých sígrů. Režijně stabilní po celou stopáž. Během krátkého času se podařilo přiblížit vesměs všechny postavy a hlavně odhalit široké spektrum jednotlivých obsahových částí. Některé byly možná zbytečné (Hermandezovo kradení peněz), ale pasuje to tam naprosto v pohodě, bez toho aniž by cokoliv vyznělo nuceně nebo přehnaně. Jen teda černošští bráši to moc nevymysleli :-/. Jinak svěží, pěkně natočené (přestřelka v hotelu) s dobrou hudbou, solidním příběhem a hlavně drajvem. Tudíž mě to bavilo celou stopáž parádně. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkově docela příjemný akčňák, kterému ale chvilku trvá než se rozjede. První půlhodinka se trochu vleče, akce tam ze začátku moc není, rádoby drsný hlášky jsou spíše nechtěně vtipný a kamera se přiliš klepe. Pak se ale zapne do akčnějšího režimu a celé už to odsejpá i přes děravý scénář celkem slušně. Kamera se sice klepat nepřestane, ale akce je i tak fajn a proti poslední půlhodince nemůžu říct ani popel. Je zde navíc výborný Matt Dillon nezvykle v kladné roli policajta a taky neselhávající Elda s Walkerem. Bohužel se zbytkem obsazení už to tak růžové není, to je totiž buď nevyužité (Christensen, Saldana) nebo příšerné (rappeři). I tak jsem se, až na ten začátek, pro jednou celkem dobře pobavil a vypnul mozek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si vážně myslí, že do naprosto klasického scénáře vloží kopu známých herců a hned na tom budou líp? Jako si to představte. Je parta, která krade, pak už bude chtít přestat, ale jejich bejvalej parťák přijde z vězení a řekne jim, že má přichystanou jednu obrovskou akci, kde si nakradou snad nejvíc, co si nakradli dohromady. Takže váhají, ale nakonec svolí, že do toho půjdou. Následuje řada scén příprav a následná akce. Celý film se tváří s těmi dějovými šoky hrozně hustě, ale vlastně vůbec ničím nepřekvapí, protože takové problémy se děly i v jiných, podobných filmech. Sympatické je, že se ve filmu objevilo plno známých tváří, stejně tak akce není vůbec špatná, ale kolikrát jsem si u střihu přišel jak mastičkář, co si právě masíruje tržné rány na noze. A stejně tak jsem se nezasmál prakticky u ničeho. Přestože ve filmu jsou známé postavy, snad kromě Paul Walkera nikdo do toho nedokázal dát víc, aby stálo za to alespoň jeho sledovat. Prostě rutina. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že toto nie je akčná jednohubka, ale viac hubka- čiernohubka, v ktorej všetci zúčastnení boli na kokse, pretože toto bol jeden neuveriteľne rýchly film s neuveriteľne rýchlymi aktérmi a kamerou. Dokonca tí chuji stojac na pol metra od seba si všetko museli hádzať medzi sebou, aby to bolo ešte rýchlejšie asi !! Pre mňa to bol iba film s partou kokotkov, ktorí povyskakovali z poza gramcov a hádzali ostré držky ! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Způsob vyloupení obrněného transportéru za použití koordinace městské dopravy a použití výbušniny C4 pro odpálení vozovky odkazuje k filmu Loupež po italsku (2003). (Conspi)
  • Film byl doručen do kin pod kódovým názvem "Wide Ranging". (c.tucker)
  • Jména filmových postav John Rahway, Jake Attica a Jesse Attica jsou shodná se třemi skutečnými americkými věznicemi. Věznice Attica se nachází v severní části státu New York a Rahway je věznicí v New Jersey. (Conspi)

Reklama

Reklama