Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbý vtip. Nepovedený a pitomý vtip. Naprostý výsměch všem poctivým kriminálním seriálům typu Profesionálové apod. Ne, dnes už se rozhodně neodebírají otisky prstů, vzorky DNA a jiné praktiky. Dnes někdo kýchne, nebo si uprdne a superman Lightman pozná, že je to vrah. Je úplně jedno, že dotyčný může mít od narození tik v koutku úst, nebo že má třeba zlozvyk vždycky při rozhovorech pomrkávat - jdeš za katr a hotovo, protože jsi se tvářil jinak, než jsi měl! Nechápu jak to můžou všichni baštit i s navijákem. S čím přijdou kriminální seriály příště? Radši ani nechci pomyslet.......... Mimochodem při psaní tohoto komentáře jsem si olízl ret a levé obočí se mi zvedlo o jeden milimetr nahoru - znamená to, že lžu. Že se mi ten seriál vlastně neskutečně líbí a že po skončení každého dílu tleskám a udělám čtyři dřepy u otevřeného okna (strašně, ale strašně moc blijící smajlík). ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se mi líbil hned od prvního dílu, ale teprve po zhlédnutí několika dalších jsem mu přišla na zoubek. Každý díl je jedinečný, každý je svým způsobem jiný, i když ve všech jde jen o jedno - zjistit, kdo lže. Tim Roth v roli opravdu charismatického a jedinečného muže, který dokáže odhalit i toho nejlepšího lháře. Spolu se svými lidmi, kteří jsou v tomhle rovněž skvělí (avšak vyrovnat se mu zdaleka nemůžou), vyšetřuje případy, ve kterých by nikdo jiný nepomohl více. Je zajímavé sledovat ho při práci, jak dokáže jen z malého posunku obličeje poznat, na co asi dotyčný myslí. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z výrazných britských excelentních asociálů moderní doby:) Zajímavý koncept seriálu si mě získal, ale myslím, že je to jeden z těch seriálů, který stojí především na charismatu a síle osobnosti hlavní postavy. To ona nás dokáže přitáhnout k obrazovce, dokáže v možných slabých chvílích utáhnout vše ostatní a díky ní často dokážeme přehlédnout i nějaké ty scénáristické "nedostatky." V případě Anatomie lži však nemohu říct, tak jako třeba v případě Dr. House, že celkové zpracování a scénář jsou pro mě zcela geniální. Často mi nějaké situace či odhalení nepřijdou příliš věrohodné a pravděpodobné, někdy až dokonce přehnané. Nebývá to však často. Ostatní herecké obsazení je vydařené a sympatické, nikoliv však více propracované. Dialogy a samotné postupy odhalení jsou na vysoké úrovni, často se silným působením. To vše tak však často působí díky charizmaticky, neomylně a houževnatě vedoucímu Calu Lightmanovi. Toto je zkrátka "show" toho malého Brita s krásným nosem, Tima Rotha:) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velke stastie, ze tendencie ukazujece sa v uvodnych epizodach a vrcholiace asi okolo tej piatej, sa dalej nerozvijali a serial presiel do trosku "uveritelnejsej" roviny. Aj tak ho vsak treba brat so znacnym odstupom, pretoze dedukcne schopnosti Dr.Lightmana prekonavaju moje najskrytejsie obavy, ze by mohlo byt prekonane inteligencne bozstvo Dr. Housea :) Lie to me sa vsak sleduje naozaj dobre, za co moze jednak skvely Tim Roth a jednak velka rozmanitost epizod. Uvidime, co ponukne druha seria...zatial 3,5/5* Druha seria je vyrazne lepsia ako ta prva a to nielen vdaka uz skutocne perfektnemu Rothovi, ktory si svoju postavu mimoriadne uziva a ked je na scene, strhava vsetku pozornost na seba. Skoda niekolkych podla mna zbytocnych epizod, ktore inak fakt kvalitnu seriu zaplnaju zbytocnou vatou. 4* A tretia seria? Pre mna jednoznacne posledna, pretoze aj Dr. Calla Lightmana sa da prejest a co tu stvara Tim Roth a spol. uz nestoji ani za stary deravy prezervativ. 1/5*. Ak aj tohto serialu bude viac, nemam zaujem a po tretej serii jeho hodnotenie ustalujem na pre mna defititivne 2,5/5* ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Seriál po kriminálkách co se přemnožily, nabízí vědeckou disciplínu, kde emoce v určitej moment neskryješ ani když si trénovaný zabiják..Sme prostě jenom Zvířátka. Sám sem se tím trochu zabýval (řeč těla) než vůbec něco řeknete, tak jste už min. 70% řekli...Jo a vážení pánové Kelli Williams má takový sexappeal, že by vzbudila i mrtvýho... ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama