Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (více)
Trailer 2

Bella Swanová a Edward Cullen se konečně vezmou. Svatba je nádherná a jediný, kdo s ní nesouhlasí, je Jakob. Po svatbě pár odletí na svatební cestu. Edward vezme Bellu do Ria de Janeira, projdou se městem a pak jedou na malebný ostrov, kde jsou jen sami dva. Bella přemluví Edwarda, aby se spolu milovali. I když má Bella po těle modřiny, je šťastná. Edward se však cítí špatně. Po 14 dnech na ostrově Bella zjistí, že je těhotná. Okamžitě si sbalí věci a odletí spolu zpátky domů. Bella poví svému otci, že si dovolenou prodlužují, protože se necítí dobře. Jakob si o Bellu dělá starosti, nechce, aby byla proměněna v upíra. Jde do domu Cullenových. Bella má velké břicho a vypadá nezdravě, plod v ní roste velmi rychle a hrozí, že ji zabije, ale ona se ho nechce vzdát. Bella musí pít lidskou krev, aby mělo dítě potravu. Jakob je rozzuřený, je mu jasné, že Bella zemře. Jeho smečka se rozhodne plod zabít dřív, než se narodí. Jakob varuje Cullenovi. Carlisle, Esme a Emmet se musí vydat na lov, protože už dlouho nikdo z nich nic nepožil. Bella upadne, praskne jí plodová voda a zlomí se jí některé kosti. Rosalie s Edwardem dítě vyndají císařským řezem – je to holčička Renesme. Pak Bella zemře, Edward do ní vpíchne svůj jed. Samova smečka zjistí, že Bella zemřela, a napadne dům Cullinových. Carlisle, Esme a Emmet se vrátí právě včas. Jakob chce dítě vzít, ale do holčičky se vtiskne. Dá tak vědět ostatním vlkům, že Renesme je jeho chráněnkou, a tím ukončí celou rvačku… (TV Prima)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (932)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle díl bude nečekaným překvapením i pro ty největší kritiky. Ty, které sem preventivně píchnou odpad, aniž by film viděli, samozřejmě naprosto ignoruji. Já oceňuji neuvěřitelně poutavý děj, perfektní vizuální stánku, slušnou dávku drama a povedený humor. Občas jsem měla pocit, že si tvůrci dělali srandu i sami ze sebe. Opravdu vědí, jak člověka pobavit. Herci působí víc zkušeně a zbytečně nepřehrávají. Perfektně naservírováno, bez kliček, pestré od začátku do konce. Hodnotím zatím jako nejlepší díl. Jen ten "vlkodlačí rozhovor" mohl být dotaženější. Zasloužených 5*. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Odsoudit je snadné, ale zajímavější je zamyslet se, proč zrovna tato série je takto populární, proč ženy přitahuje (= nejenom puberťačky, v kině bych si tipla věkový průměr tak na dvacet pět let), co čtenářkám a divačkám nabízí tak jedinečného. Můžeme se na Stmívání dívat jako na něco, co ve dnešním světě feminismu a promiskuity hlásá naopak velmi konzervativní hodnoty, kde je primární on, ona a dítě. A to je pořád vnímáné kladně určitou skupinou publika a nemyslím si, že to má co do činění s inteligencí či nedostatkem vkusu a soudnosti. Rozbřesk tyto hodnoty ze všech dílů ukazuje nejsilněji a je v tom poměrně funkční. Škoda že po vynikajícím třetím díle míří zase spíše do průměru, kdy první polovina je skutečně pomalá a svatební šílenství až náročné sledovat. Každopádně po líbánkách se to zlomí a ukazuje to až určitý bolestivý rozklad a za průlet Belliným tělem by se nemusel stydět ani doktor House. Navíc soundtrack je jako vždy výborný a návrat k hudebním tématům prvního dílu potěší. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ono to překvapivě slušně odsýpá. Dokonce jsem se místy bavil (změny "výrazu" v Patizónově tváři jsou něco nepopsatelného). Udivuje mě ale to, že tohle závěrečné krvavé inferno se do filmu s přístupností pro děti dostalo a v Expendables 2 příjdeme kvůli Chucku Norrisovi o všechnu legraci. Nespravedlivý svět. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem skutečně viděla ten takzvaný fenomén nebo jeho parodii. První polovina "filmu", který nemá v kině absolutně co dělat, je splněným snem každé dvanáctileté dívky (přípravy na svatbu, svatba, líbánky - jůůů:-)), druhá je pro změnu plná těžce dramatických rozhodnutí a emotivních momentů, nad kterými musí trnout snad úplně každý. No posuďte sami! Bella, která se ani po třech dílech nenaučila dovřít ústa, se snaží úspěšně do(uza)vřít alespoň svůj nadržený stav, vlk, který nemůže mít matku, obrací svou pozornost na její čerstvě narozenou dceru a Edward s výrazem netopýra po lobotomii dramaticky pochoduje sem a tam. Vizuálně laciné, dramaticky směšné a celkově debilní. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bella Swanová a Edward Cullen všem svým příznivcům, a případně i odpůrcům oznamují, že si v tomto dílu řeknou své "ano" a konečně budou svoji. Svatební veselí, pak líbánky v Riu a s nimi spojené romantické rozjímání ve vodě za svitu měsíčka, a pak si ti dva už spolu konečně vrznou, ale následky této kopulace na sebe nenechají dlouho čekat a nebudou zrovna extra příjemné ani pro jednoho z nich. Stejně je hlavní, že to, na co se čekalo takovou dobu se uskutečnilo a díky tomu má první polovina nádech soft porna s pěknou romantikou, a ta druhá ve které Bella čeká miminko a pomalu zmírá zmítaná proměnou v upírku, spíše připomíná nedomrlý horor, a jinak to ani pojmenovat nejde. Je totiž docela škoda, že tvůrcům chyběla odvaha a k většině zásadního ve filmu přistupují až příliš korektně, ačkoliv s trochou odvahy by jistě došli i dál, ale přesto se nějaké odvážnější náznaky tady samozřejmě najdou. Je naopak dobře, že v mnoha progresivních Belliných gestech přece jenom ubrali, a i když si holka občas ještě dá vlasy za ouško, už se tolik nehrbí, nebo jsem si toho až tak nevšímal a docela jí to sekne, když se zrovna nemění v bledou upírku. Nejcitelnější pokrok nastal v tom, že Kristen Stewart a Robert Pattinson na rozdíl od předchozích dílů snad úplně poprvé fungují jako dokonalý zamilovaný filmový pár, kterým lze jejich city a lásku závidět, a proto Jakeova přítomnost z mého pohledu působila vyloženě rušivě až otravně, zvláště když film začíná záběrem, jak si při svém obvyklém sprintu svléká tričko. Kdyby tam nebyl, nic by se nestalo, a stejně tak bych ubral i na přítomnosti mstivých mluvících vlkodlaků, kteří jdou Belle po krku. První romantická polovina funguje téměř perfektně a ta druhá, která je laděna do hororu a přesto má do něj ještě hodně daleko, mírně ztrácela na přehlednosti a nebyla až tak dechberoucí, jak by měla nebo mohla být, přesto musím ocenit, jak překypovala úžasně temnou atmosférou. Z technického a režijního hlediska filmu nelze nic vytknout. Bill Condon to natočil, jak nejlíp uměl a výsledkem je nejzajímavější díl z celé ságy, který rozhodně může příjemně překvapit i zapřísáhlé odpůrce plné předsudků, pro něž je celá série jen podivně nablblý blivajz. Pokud tedy blivajz chutná takhle, pak není odmítavý postoj na místě. 80%. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (34)

  • Podle svatebních pozvánek je adresa Cullenových 420 Woodcroft Ave Forks, WA. (Haretix)
  • Během natáčení hlídala Mackenzie Foy (Renesmee) tzv. swear jar, tedy kasičku, do které se dávají "pokuty" za sprostou mluvu. Odmítla ale prozradit, kdo zaplatil nejvíce. (Cheeker)
  • Natáčanie svadobnej scény sprevádzala strašná zima. Herci museli vynaložiť veľa námahy, aby sa netriasli, a keď mali príležitosť, odskočili si po veľkú zimnú vetrovku, aby sa zahriali. (Greenpeacak)

Související novinky

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

04.02.2011

Magazín Vanity Fair sestavil žebříček 40 nejlépe vydělávajících amerických filmových tvůrců a herců za rok 2010. Nikoho asi nepřekvapí, že absolutním šéfem je James Cameron, který si na účet připsal… (více)

Emo upíři definitivně rozpůleni

Emo upíři definitivně rozpůleni

14.06.2010

Už se o tom spekulovalo předtím, ale pak oficiální zprávy studia Summit Entertainment tohle téma obcházely. Chvilku to vypadalo, že budeme ušetřeni, ale dohady se nakonec potvrdily: Rozbřesk bude… (více)

Reklama

Reklama