Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bezchybně seřízené (a vyřízené) kriminální drama, odehrávající se v ’Mecce zlodějů hotovosti’ - k Bostonu přiléhajícímu Charlestonu. Naším středem zájmu je čtyřčlenný mini tým lupičů, který upoutá pozornost FBI a od té chvíle se hraje na kdo s koho. K průběhu: akcí je akorát (celkem tři), ale spolehlivě jsem držel pozornost i během kecání. Hlavní hrdina, Affleck starší, je výborný. Nevím jak to Ben dělá, on vlastně nijak vyloženě herecky neexceluje, ale přesto dokáže bez problému na svých zádech, svým charismatem, utáhnout celý film. Osobně jsem fakt rád, že tentokrát obsadil sám sebe a ne bratra... A je to jeho film, on ho současně i spolunapsal a zrežíroval, k čemuž také není co vytknout. Naprosto sebejistá a přesvědčivá práce. Prostě THE TOWN - stoprocentní Ben Affleck. I ten ’herecký zbytek’ ale zaujal, od větších po menší leč důležité role. No bravo, žral jsem to od začátku do konce. / Člověk s ním může splynout sebevíc, ale stačí zaváhat a město se ve vteřině obrátí proti vám... "You know, people get up every day, tell themselves they’re gonna change their lives… They never do. I’m gonna change mine." ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Král je mrtvý, ať žije král. Téměř bezchybně natočená kriminálka, které k absolutní dokonalosti chybí silnější útok na divákovy emoce a trestuhodně nevyužitá postava vyšetřovatele FBI. Affleck je sice opět, v rámci své herecké škály, frajer numero-uno, ale hlavním tahounem filmu je přesto Jeremy Renner. Takhle slizký a zároveň strašně charismatický zločinec tu nebyl od Bardenova zabijáka v No Country for Old Men. Nominace za „Nejlepší mužský herecký výkon” by mě nijak nepřekvapila. Hudba je pouze „fajn”, akční scény má režisér v malíčku a z Rebeccy Hall by se nakonec mohla vyklubat pětihvězdná herečka. The Town sice nedosahuje Mannova Heat... ale setsakramentsky moc se snaží a třeba se mu to v očích dnešních generací i povede. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tohle schéma už tady bylo mnohokrát a někdy i lépe (v jednom momentu se na ‚ten‘ kousek i hlavní hrdina kouká v televizi), ale líbí se mi Affleckova sympatická režie, která ty archetypální postavy nehrne dějem nijak překotně, ale bez zbytečných vytáček, věcně a poutavě. Že je to chvílemi až moc sevřené v kleštích okoukaných šablon je na škodu hlavně ve chvílích, kdy zběhlejší divák vytuší následující kroky hrdinů dřív než oni sami. Každopádně, ta určitá staromódnost tomu jen a jen prospívá. Na další Affleckův film se těším nevýslovně. [Vážení distributoři, vzhledem k BR-ripu na netu, české premiéře v nedohlednu a současnému programovému složení našich kin, jedna malá poznámka: ‚Vyserte si oko!‘] ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepoviem nič nové, len, že Ben Affleck rastie v skvelého režiséra. Jeho Mesto je názorným príkladom, že aj na banálnej zápletke sa da vystavať poctivá, inteligentná a v akčných scénach aj dynamická kriminálka, hlavne ak sú k dispozícii zaujímavé charaktery a so žánrovým klišé sa narába citlivo. A aj napriek takmer maximálnej spokojnosti vo mne viac a viac doznieva pocit, že ide len o predzvesť niečoho väčšieho, s čím môže v budúcnosti Affleck - režisér vyrukovať. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $92,186,262Tržby Celosvetovo $156,786,262Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,134,199 //počet predaných kusov 1,056,083Tržby za predaj DVD v USA $30,789,221 //počet predaných kusov 2,120,865║ Ben Affleck vypadá byť veľký fanúšik filmu Nelútostný súboj a tento jeho počin je veľmi zdarilý aj keď nie úplne konkurencii schopný spomínanému filmu, určite by sa tam dalo čo to lepšie dotiahnuť, niektoré zábery boli vizuálne fakt dobré, obsadenie fajn, akcia slušná, dejovo to zaujme po celý čas. /80%/ ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Jeremy Renner (James Coughlin) sa rozhodol obklopiť skutočnými odsúdenými bankovými lupičmi v meste Charlestown pre svoj výskum a pochytenie správneho prízvuku. (yatan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 37 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama