Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spokojený úsměv se mi rozlíval po tváři, když trezor rozrýval silniční podloží Ria. Scénář je sice asi tak stejně "chytrý" jako u předchozích RAZ, ale když oni jsou to všichni takoví sympaťáci a z veškeré akce padá (mě) fanouškovi žánru huba do klína. V pátém pokračování možná ani nejde tolik o auta, jako spíš o svaly. Diesel nabral hmotu, aby jeho bitka se Dwaynem "Skálou" Johnsonem působila co nejvěrohodněji a The Rock (jinak jeho Hobbs je drsnější než křemený brousek a tím je i někdy možná nechtěně legračnější než by měl působit) se tím beztak nechal vyhecovat a vypadá ještě korbovatěji než obvykle (sakra zase se objevuje ta chuť jít do posilovny, jsem zvědavý jak dlouho mi to vydrži). Taky ta bitka podle toho vypadá, kam se hrabou terminátoři. Auťáky a slečny (Jordana Brewster je díl od dílu větší kočka) jsou tu tradičně nádherné a heist příprava s tradičním tríčkem na konci jen dává na dort třešničku. Škoda jen že ty hlášky někdy drhnou, i když Diesel je pronáší tak stylově, že si toho všimnete jen u vedlejších postav. Největší kápo na kterém to ale stojí je režisér Justin Lin, který přesně ví, který bije a co si tahle doba od takového filmu žádá. Potitulková scéna mě natěšila na šestku o to víc. Tak sem s ní. To je za můj tým, ty sráči. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Akce a tuna nelogičnosti si v tomto díle podávají ruce tak dlouho, až to člověka totálně odrovná. Nejprve jsem ty nereálné hovadiny přehlížel v zájmu dobrého filmového zážitku, ale když už prokládaly více procent stopáže než samotná akce, řekl jsem: "dost do prdele!". Tak totálně odrovat celý film vlastní neschopností vymyslet reálnou věc opřenou o skutečný svět, to jsem ještě u žádného scénáristy neviděl. Tak například odebrat otisk dlaně z látkových bikin? Nebo dvě sportovní auta jedoucí po ulicích Ria rychlostí 250 km/h s malým dárečkem v podobě 100 tunového trezoru místo přívěsu? Do hajzlu a to je jen špička ledovce. Co třeba to "nenápadné" vloupání na policejní stanici, kde ta dvojka rozřezala půlku zdiva, to jako nikomu nepřišlo podezřelé když se pak šel vysrat na hajzl? Nejsem rýpal, který šije do všeho, ale tohle bylo moc i na mě. Akce naprosto dokonalá a dokonce i ta hra na Dannyho parťáky vyšla, jen by se do ní příště mohla přidat i ta blbůstka jménem "fyzikální zákony". Chcete luxusní policejní vozy? Stačí přelézt pletivo a odjedete bez problémů. Fuck you! 60% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo před dvěma lety obdivoval staromilský přístup kombinující akční film s neústupnými automobilovými honičkami, bude tentokrát Justina Lina blahořečit ještě o něco víc. Přesně to samé se totiž stalo mně. Jakkoli byl čtvrtý díl podívanou velmi příjemnou, tváří v tvář pětce zkrátka bledne ve všech ohledech. Tady se řadí další rychlostní stupeň a přichází opravdová akční pecka, u které se nemusíte sami sebe ptát, jestli se vám opravdu líbí nebo jestli neděláte nějakou menší úlitbu známým tvářím. Tady se totiž nestihnete pořádně nadechnout. Platí to obzvlášť o infernální finální půlhodině, která je tak oslňující a (v dobrém slova smyslu) ohlušující, že značku zaslouženě povýšila z povědomé oblíbenosti na masově navštěvovanou sérii blockbusterů. A klad největší? Zvířecí Dwayne Johnson a jeho již teď životní role. 85% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborná akční popkornová (to samo o sobě znamená "vypněte mozek, jinak by vás akorát tak trápil") oddychovka, dlouho tak dobrá nebyla. Aniž bych viděl ty tři předchozí, na díl pátý jsem se těšil a byla to snad ještě větší pecka než se zdálo z traileru. Neodolatelný sporťáky, týmová sranda, hlášky, nabušená béčková akce, Rio, a Vin Diesel je dobrej ale Rock je zkrátka BŮH jak hovado. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pro me rozhodne ne akcnak roku nebo neco takovyho, jak by nasvedcovalo hodnoceni, ale z Rychly serie rozhodne nejlepsi dil. Aspon mi to tak pride, popravde z predeslejch dilu jsem videl tri ze ctyr a pamatuju si z toho kulovy. Pribehove to rozhodne neoslni, opet se jede podle stejnyho schematu, rychly auta, sestaveni party, naka akce. Jenze Lin se pochlapil a akce je drsna, realisticka a hlavne napadita, takze vam to nepride jako neco, co ste videli v deseti dalsich filmech. Aspon teda nejaky sceny, jiny naopak jsou hodne viditelne vykradeny odjinud. Co se tyce hercu, tady to je jasny, Vin vs. Rock, o nic jinyho tu nejde a kdyz se tyhle dve giganticky korby dostanou k sobe a zacnou si to na ferovku rozdavat, muzou se i sceny s desitkama aut litajicima vzduchem zahrabat. Jak si tyhle dva drtici rozbiji drzku je totiz radost sledovat. Jinak neni moc co resit, perfektni akce, dva namakany hlaskujici borci, proste solidni akcnak za lepsi 4*. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Vo filme bolo zničených viac ako 200 áut, čo pohltilo veľkú časť nákladov. (Wargoo)
  • Natáčení probíhalo po dobu 4 měsíců v Los Angeles, Atlantě, Portoriku a Brazílii. (Gabushka)
  • Počas záveru filmu po tom, ako celá partia v napätí čaká na otvorenie trezoru a taktiež v ukážkach ako si členovia tímu v rôznych častiach sveta užívajú svoj podiel peňazí, znie pesnička "Danza Kuduro" od reggaeton speváka Dona Omara. (Patrik200s)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama