Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (672)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stmívání v bleděmodrym. Stejný filtry, stejný chování postav, láska, závist, nenávist, odpuštění, podvody...do toho až mystický příběh červený karkulky, ze který si tahle režisérka udělala červenou knihovnu. Na jednu stranu to bylo docela hezký. Hlavně kulisy se mně moc líbili a měl jsem skutečně dojem, jako kdybych se s filmem přenesl do nějakého středověkého městečka. Postupem času se to ale vystříbřilo a vznikla z toho nefalšovaná romance na druhou. A to mě naštvalo, už jenom proto, že jsem se na tenhle film docela těšil. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

S Červenou Karkulkou tohle nemá nic společného. Izolovaná komunita v lese, červený měsíc a vlkodlak. No a vlkodlak je někdo z nich. Grafické zpracování vlka bylo příšerné. Musel jsem se smát, když animovaný vlk skákal mezi vesničany. Rozhodně film není ani DRAMA ani THRILLER, ale pohádka pro malé děti. NUDA 20% ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Čemu se to proboha upsal Gary Oldman?! :( Hardwicke prakticky "přetwilightila" pohádku o Červené karkulce a výsledek je takový, jaký je - příšerný. Proč sakra točí takové sračky, když umí stvořit i něco takového, jako byli Lords of Dogtown?! Jednu hvězdu za zmíněného Oldmana a velká kukadla Amandy Seyfried.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rozprávku o Červenej karkulke pozná snáď každý. Pochybujem, že je tu uživateľ, ktorý by sa ešte nestretol s týmto detským poučným príbehom. Režisérka Catherine Hardwicke a scénarista David Leslie Johnson sa pokusili túto klasiku zmodernizovať, zdramatizovať a zromantizovať. Zo začiatku ma to oslovilo peknou výpravou a náznakom strašidelnej atmosféry, ale postupom času moja pozornosť opadla do takej miery, že som mal čo robiť, aby som to dopozeral až do konca. * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to podobne ako Tvajlajt, len s trošku lepšími hercami (Seyfried, Oldman). Musím sa priznať, že ma príbeh celkom zaujal, zo začiatku si to držalo celkom dobru a záhadnú atmosféru, ale potom ako príde na rad mizerná akcia sa to všetko prepadáva do šedého priemeru aj mizernými efektami, navyše som mal pocit, ako keby niekto prostrednú časť vystrihol a už bol zrazu koniec. Škoda, zaujímavý nápad, ale strašne slabo zrežírované. P.S.: aj vás zaujíma ako sa DiCaprio dostal k produkcii takéhoto filmu ? 60% - 3* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem Fangs of Affection. (PVi)
  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama