Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (671)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli jsem si myslel, že ten digitální vlk Karkulku vojede a film tak nabere zcela jiný rozměr, leč vlk zůstal jen u keců, což pro mnoho samců typické, tedy kecat můžou jen lidi a digitální vlci, ale i tak je to typický. Nejsilnější část filmu se odehrává když se tam producíruje Gary Oldman a nastoluje ve vesnici nahnědlý zákony, samozřejmě ve jménu boha, jak jinak. Pokud Gary Oldman byl v karavanu a svačil, tak film stál za hovno, především proto,že žádná z postav nedisponoje ani půlkou charismatu jako on. No a digitální vlk byl spíš legrační než strašidelnej, občas se zjevil nebo zmizel jak Rumburak a nebo tam skákal jak křovák utíkající před hadem. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

A víte co?! Mně se to kuva líbilo... Já se na pohádečku podíval hezky v neděli odpoledne, jak pán Bůh káže. Amanda a ta její čebrená bundička mě moc sice nevzala, ale ta pokrevní lajna weowolfa?! Ty jooo... dneska už fakt nezaspím. No, do kina bych na to určo nešel, to bych se týden chytal za hlavu. No jak říkám v neděli? Odpoledne? A just, dobré to bylo, což je za 3. 5/10 Až teď jsem si všiml, že to je od tý ..... ze Stmívání, mám chuť stáhnout to na odpad, noo dejme tomu, že nejsem zaujatý. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, co má ten film mít společného s příběhem o Karkulce, ale to je asi tak nejmenší problém celého filmu. Horší je, že to celé vypadá, jakoby režisérka ani nedorazila na natáčení. Všechny scény jsou totiž neskutečně nudné a chaotické a působí to tak, že někdo herce vyhnal na plac a jen jim suše oznámil "hrajte!". Navíc bije do očí skutečnost, že se studio pokusilo natočit středověkou verzi Twilightu, což naznačuje i účes hlavního hrdiny. Naprosto nevhodně vybraná hudba jen podtrhuje dost rozpačitý výsledek. Lehkou pochvalu si zaslouží akorát tak herci a pohádková výprava. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Bylo na čase shlédnout nový film a Karkulka od Catherine Hardwicke byla jasnou volbou. Říkala jsem si, že tohle bude film pro mě, jelikož se mi od ní zatím líbil každý a byl dobře natočený. Nezklamala mě, ztvárnění mě celkem překvapilo, bylo to natočeno napínavěji než jsem čekala a musim říct, že nápad to byl dobrý. Opravdu si hrála s divákem, protože podezření pokaždé padalo na někoho jiného, hrála si se scénama, které byly zaměřeny právě na oči. A já jsem proto vinila pro jednou kováře, Petera nebo babičku... nakonec to byl někdo naprosto nenápadný, do koho by jste to neřekli. O to víc mi přijde, že byl film zvládnutý. Gary Oldman tomu přidal trošku té vážnosti a rozhodně herecké kvality. Role byly podle mě vybrány dobře a Amanda Seyfried mi sem seděla. Děj plynul naprosto přirozeně, nebyly zde žádné zbytečné scény, bylo zde pár věcí co souviselo s Červenou Karkulkou, ale to film nenarušovalo. Nakonec do sebe všechno zapadlo, závěr s dítětem tam sice nemusel být, ale budiž. Ale nemůžu říct, že by bylo vyuzlení předvídatelné, takže to má bod navíc. A pro mě to byl další film, který rozhodně zaujal. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Twilight 2.0, naštěstí tady se občas i něco dělo. Gary Oldman jako fanatický kněz (nebo co byl vlastně zač) potěšil, zbytek ansáblu byl zralý spíše na odstřel, zejména ti dva o 'Karkulku' soutěžící hoši s nepřehlédnutelnými komediemi na hlavách a výrazy mužských real dolls. Jinak je to film poměrně hezký (kamera, barvičky, mlha, dům babičky atd.), byť asi z důvodu ratingu přespříliš sterilní. Sledovatelné bez újmy na zdraví, žádný zázrak to ovšem rozhodně není. Vážným zájemcům o osudy Karkulky bych raději doporučoval podívat se např. na Společenství vlků. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Podle traileru se tento příběh odehrává ve 14. století. V samotném filmu se však datum neobjeví. (PVi)
  • Do role Heryho tvůrci před akvizicí Maxe Ironse uvažovali nad obsazením Sama Claflina. Absolvoval dokonce i zkoušky před kamerou ve společnosti Amandy Seyfried. (Conspi)
  • Ačkoli je filmová vesnička se svými obyvateli malá a chudá, je namísto tradičních výplní oken, jimiž byly tenké vysušené zvířecí kůže, použito sklo, tehdy ve středověku nedostupné a velmi nákladné zboží, které si mohli dovolit jen ti nejbohatší. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama