Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 647)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl až překvapený, jak moc se mi ten film líbí (neboť jsem od něj vůbec nic nečekal), nicméně jak minuty ubíhaly, nadšení se povážlivě vytrácelo a skončil jsem až na nějakých 4/10. Krásný vizuál a démonická Charlize holt debilnímu scénáři a prkenné Sněhurce a nevýraznému princi celých 127 minut odolávat nevydržely. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Vizuál je úžasný a hudba rovnou geniální, bohužel po stránce příběhu věru nejde o nic světoborného. ____ Co se výkladu týče, tak se tu podle všeho odehrává celkem důmyslná metafora na hvězdný systém, ideál krásy a stárnutí hvězd. Jinak řečeno, Sněhurka a lovec vypráví o dvou filmových hvězdách, které si vjedou do vlasů, a jejich agentech, které je zastupují (a také si vjedou do vlasů). Každá herečka kolem 35-45 začíná koukat do zrcadla jinak než dříve v obavě nad hejnem 20letých holek, který pobíhají v Kalifornii a časem ji rozválcují. Konflikt uvadající Ravenny a vycházející celebrity Sněhurky to skvěle demonstruje. Žádná hvězda se také neobejde bez agenta, který by ji v nemilostném hollywoodském prostředí zastupoval. Zde jsou těmi agenty Finn a Lovec. Odsud je i patrné, proč není v Lovcově chování, který začíná jako agent Ravenny, ale nakonec začne dělat pro Sněhurku, nic altruistického - on prostě jen vycítil, že ze slávy Sněhurky mu pokyne do budoucna jistě více, než kdyby zůstal u Ravenny, která je coby stárnoucí žena odepsaná a pro film jaksi nepoužitelná. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šel do kina, protože trailer sliboval nadprůměrnou podívanou se skvělou hereckou trojicí. Nicméně opravdu jsem byl překvapený, jak se mi tahle nová Sněhurka líbila. A není to jen bezchybným castingem (geniální Charlize Theron, skvělá Kristen Stewart, sympatický Chris plus parádní trpaslíci) ale i tou krásně ponurou atmosférou, ve které se film odehrává. Právě na ní vše stojí a pak jde krásně vidět ten kontrast, když se hrdinové dostanou do trpasličí vesnice (vidíme slunce, barvy, no prostě vše, co nám chybělo v první polovině). K tomu parádní hudební podkres (nejsilnější scénu celého filmu má na svědomí hudba, SPOILER! když po smrti jednoho z trpaslíků naši hrdinové putují po zemi a pohřební píseň, kterou zpívali, najednou zpívá zpěvačka) KONEC SPOILERU! Prostě a jednoduše, tomuhle filmu jsem věřil, že bude nadprůměrný, ale že až takhle (na konci jsem si uvědomil, že mu prakticky nemám co vyčíst) to jsem opravdu nečekal, jak by řekl klasik. Druhé zhlédnutí napoví víc, ale pochybuju, že by mé nadšení nějak extra vyprchalo… 100 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vcelku lze uznat, že se tvůrci docela přiblížili zdařilému převodu z pohádky na fantasy, ale to je tak zhruba všechno, co jsem jako amatérský kritik schopen uznat. Pravdou je, že si zde pomáhají vším možným, co lze vysledovat v jiných fantasy a historických filmech a vlastně i pohádkách. Takové berličky jim ale ty nohy nakonec spíše podkopávají. Úplnou dorážkou, úplnou chybou, co film naprosto deklasuje, je jedna velká nelogičnost, totiž zrcadlo pravdy, které lže jako Paroubek v Otázkách Václava Moravce. 1. Tvrdí, že královna je nejkrásnější na světě, přitom ve filmu najdeme mnohem hezčí bytosti. 2. Pak najednou z ničeho nic tvrdí, že nejhezčí je Sněhurka, která záhadným způsobem zkrásněla přes noc, byť byla držena v izolaci, hladovění a vůbec krutých podmínkách, to za a) a za b) ta, kterou ztvárnila Kristen Stewart, jež vypadá jako nějaký ušatý kluk se zuby jak králíček, navíc, přátelé, přiznejme si to, mírně šilhá! A pakliže ještě vezmeme tělo obstarožní Charlize Theron jako takové za vzor středověké krásy, ten půlčík Sněhurka ji prostě nepřekoná ani v nejmenším. To zrcadlo nám zkrátka lže. A filmaři též, chtějí-li nám nakukat, že děcko, které je drženo ve středověku mnoho let v naprosté izolaci, že se dokáže přes noc adaptovat a bez úhony přežít v drsné přírodě a v kruté době. Neslýchané. Ale k čertu s tím. Je to přece fantasy, to asi znamená, že představivosti se meze nekladou a hledejme krásu a mystično i tam, kde není. Třeba je to tím, že je obdařena nějakou tou tajemnou životodárnou mocí, to prý i zlepšuje myšlení… Lovec a partička trpajzlíků je něco, čemu měli dát tvůrci větší prostor spíše, než té prázdné igelitce z Lidlu Kristen Stewartové. Totiž, ten lovec se celou dobu tváří, jakoby se té Stewartové úplně štítil (a já se mu nedivím), že je z ní celej hin zkrátka nelze jen tak zahrát, to by snad nezvládl ani Rudolf Huršínský. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pro Sněhurku jako takovou mám přirozenou slabost, protože coby jedince od okamžiku, kdy mu začaly růst vlasy, tmavovlasého, navíc holčičku, mě všechny ty zlatovlasé princezničky v pohádkách notně sra.... deprimovaly. A coby jedince od dětství vedeného k soběstačnosti, samostatnosti, přemýšlení a systematičnosti, mě deptaly všechny princezničky jojikající, kníkající a omdlévající šestkrát denně. Tady je Sněhurka, která ve vězení vyfasovala velmi kvalitní šaty - všimli jste si, že ta látka byla pevná a neprodřená, že z toho nelezly nitě, že byla látka zpevněná cvočky, že šaty byly zdobené a dobře střižené, navíc dobře padnoucí, tedy žádný pohozený hadr, aby vězenkyně neležela na šutrech nahá. Když se rozhodla utéct, konečně ji po letech napadlo porozhlédnout se, zda nenajde ve vězení nějakou zbraň a taky že ji najde, odkluše do žumpy, skočí šikovně mezi skály tak, že se ani nenapije studené vody a vyplave na pobřeží příhodně na místě, kde na ni čeká romanticky bílý oř, do té doby zřejmě umírající, puchem žumponorné Sněhurky probuzený k akci. Lovec se ve vteřince rozhodne změnit poslání, prozře, pochopí, tedy nepochopí, ale to je jedno, zkrátka se z něj stane skřítek pomocníček, pak se objeví trpaslíci, kterých je, ač říkají něco jiného, na počátku osm (na konci, kdy se konečně dají spočítat jich je v korunovačním sále sedm, pokud jeden zemřel, ať počítám jak počítám, bylo jich na začátku osm a v žumpě pod hradem jich muselo být sedm a ne šest, jak se dopočítali oni, ovšem je omlouvá, že v žumpě byla tma, asi jako pod svícnem). Sněhurka má většinu doby olezlé omaštěné vlasy a to i v okamžiku, kdy vyleze z vody, trpaslíci jsou po té, co vylezou z žumpy, čistí. Nevím, co je větší záhada. Další věc je, že na chystaný pohřeb má Sněhurka hůř padnoucí šaty než ty, v nichž byla v kriminále. V brnění vypadá jako ošklivý kluk, ale v brnění asi není primárním účelem vypadat hezky, ani když jste princezna. Z Charlize mi brněly zuby, chladná mrcha jí šla dobře, ale zas oslnivě krásná mi nepřišla, přičemž vypadat úhledněji, nebo aspoň čistěji než Sněhurka, nebyl takový kumšt. Osudový polibek tam byl, ale nevyzněl osudově, vypadalo to, že Kirsten chce vládnout sama a dvojku romantických hrdinů si nechat pro zábavu, nebo na pozorování, nebo já nevím k čemu. Kam se sakra ztratila romantika? Dost se mi ale líbilo, že nechali nějaký prostor Sněhurčině mamince, která navíc vypadala, že by skutečně mohla mít dceru tmavovlasou se světlou pletí. Nějak mě ve filmech deptá, když mezi nejbližšími příbuznými je podobnost menší než je v reálném světě mezi dítětem a sousedovic papouškem. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Poté, co Sněhurka (Kristen Stewart) nasedne na bílého koně a uhání s ním přes vesnici, je kůň zašpiněný od bahna. Hned v následující scéně je však zase bílý. (glumka)
  • Na jaře 2012 byly v kinech uvedeny hned dvě filmové adaptace příběhu o Sněhurce (v tomto filmu ji hraje Kristen Stewart) a na dabinzích obou filmů se účastnili členové kapely Nightwork. Vojtěch Dyk namluvil prince Alcotta pro film Sněhurka (2012) a Jan Maxián nadaboval lovce Erica pro tento film. (JUK_JANA)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama