Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a pro mě Texaský masakr skončil. Neříkám že to bylo špatné ale už to nemá grády a navíc Leatherface vypadá strašně komicky a hlavně nestrašidelně. Nápad byl rozhodně zajímavý a já se těšil že uvidím prakticky hned to co se dělo po prvním originálním dílu. Byl to zajímavej námět, ale bohužel naprosto pohřbený režisérovou sterilitou. Ascénář i když byl zajímavý tak měl tolik děr a nedodělků že se mi chtělo brečet(a při tom nad takovýma věcma většinou mávnu rukou). Další velkou nevýhodou je to že film postrádá základní ingredience téhle série. A to krve je žalostně málo, atmosféra neexistuje a syrovost je naprosto na ústupu. Takže nám zbylo jen průměrné vraždění a slabý podprůměr týhle pily.Třetí hvězdu dávám za cameo Hansena. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zapomenu-li, že existuje (původní) film z roku 1974 a porovnám "TMMP 3D" pouze s "TMMP" a "TMMP: Počátek"... ugh, má vůbec cenu to dokončovat? Leatherface převrací auta ze střech na boky, hází pilou jako by byla z polystyrénu, slyší přes její řev "hej!" na sedmdesát metrů, ale hlavní hrdinku na deset už ne. Krvavé stopy táhnoucí se přes celý pozemek až do sklepení domu vypadají jako z deseti lidí (nikoli ze dvou), hlavy a ruce jsou na první pohled umělé. Řadím se spíše mezi fanoušky chainsaw-remaků (obecně přitom remaky nemusím), ale musím se přiznat, že u tohohle nudného, fraškoidního paskvilu jsem - se seznamem nesmyslů položeném v klíně - usnula. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V oblasti horrorovej kinematografie sa titul "Texaský masaker motorovou pilou" stal jedným z pilierov tohto subžánru. O vyčíňaní šialenej, zdegenerovanej rodiny z texaského vidieku bolo natočených mnoho snímkov. Tak si to teda zrekapitulujem, čo som doposiaľ videl. Všetko to začal v roku 1974 režisér Tobe Hooper, keď natočil pôvodný titul. Z toho sa stal kult. O dlhých dvanásť rokov neskôr zrežíroval hodne uvoľnené pokračovanie "Texaský masaker motorovu pílou 2". Potom som zhliadol nehorázne zmršený "Masaker v Texase" z roku 1994. To nestojí ani za reč. V roku 2003 sa objavil hodne podarený remake. Ten má na svedomí Marcus Nispel. O tri roky neskôr bol vyprodukovaný prequel "Texaský masaker motorovou pílou: Počiatok". Nebolo to špatné. V roku 2017 som si pozrel ďalší kúsok z tejto kolekcie s názvom "Leatherface". V roku 2022 som sa dostal ku "Texaskému masakru motorovou pílou" z produkcie Netflixu. Bolo to celkom príjemné, hodne krvavé prekvapenie. A teraz som si pustil aj titul z roku 2013 "Texaský masaker motorovou pilou 3D". Bolo to slabé. Nič moc. Síce niekoľko vrážd bolo fajn, ale scenár bol absolútna katastrofa. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Letos je trendy viset na háku. Leatherface jako modní návrhář řídí tuhle krvavou show a modely a modelky nechal napochodovat na molo, aby mu předvedly svá těla v celé své kráse. A pak chladnokrevně rozhodl, jakou část odřízne z jejich těla jako první. Má nejlepší přehled co je "in", jeho maska z lidské kůže nepodléhá žádným modním vlnám a motorová pila je jeho věrná kamarádka i nadále. Letošní rok nám začíná pěkně krvavě. Leatherface se sice s ničím nepáral. Řada brutálně syrových scén převládá. John Luessenhop je poměrně velmi nenápadný režisér. Skvěle si vedl v gore sekvencích a neopomněl na syrovost snímku, ale nejlepší částí jeho slasheru je prostředek. Začátek se sice táhl, ale pak se to pěkně rozjelo. A Leatherface vzhledem k nízkému počtu postav mladých lidí (napočítal jsem pět), kteří mu byli poslání pod zoubky pily, tak nakonec musel ještě rozfiknout i místní vidláky. Klady: výborně realistické gore + sekvence porcování lidských těl patří k tomu nejlepšímu + snaha o syrovost snímku + výborná výprava + Alexandra Daddario a její odhalený pupík + prostřední část filmu, která má největší náboj + větší prostor pro Leatherface, nejbrutálnější scénou je přeříznutí visícího mladíka na háku vejpůl + znatelná snaha po inovaci v závěrečné třetině filmu + neotřelý závěr + podtitulková sekvence. Zápory: pomalý rozjezd - panovaly nejasnosti v jaké době se film odehrává. Mé hodnocení: 100% ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Dobre takže teraz som dosť zmätená (Ja takmer vždy.). Pokiaľ viem, tak Thomas Hewitt je Leatherface, ale tu je Leatherface s priezviskom Sawyer s úplne iným menom. Buď mi niečo uniklo a som totálna nechápavá a nepozorná krava alebo toto bol jeho syn s iným priezviskom. A ešte sa do toho musí pliesť aj dáka iná rodina zase s iným priezviskom. Tuším to bolo Carson. Postavy nesympatické, hlavne tá Heather, ako krvák nič moc, ľakačky žiadne, ktoré stoja za zmienku a dej dosť o hovne. Až veľmi neskoro som si uvedomila, že vlastne pozerám texaský masaker motorovou pílou, kde vlastne nebol ani moc ten masaker a ani moc tej píly tam nebolo. Bohužiaľ, pre mňa strašné sklamanie, dokonca z toho dvaja ľudia nezomreli rukou Leatherface a ja sa pýtam, že to čo má ako znamenať?! Myslela som, že aspoň na tých jatkách bude dáka strašne brutálna scéna miesto toho som sa dožila scény pri ktorej nič nebolo vidieť pretože v tej sekačke bola tma. Nehorázne sklamanie od filmu s Leatherfaceom som čakala niečo viac čo bude hodné minimálne aspoň tých troch hviezdičiek, kde bude riadny masaker s motorovou pílou a nie rodinná dráma so štipkou brutality. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Pri natáčaní tohto filmu mala Alexandra Daddario ešte pravidlo, že sa vo filmoch nebude objavovať nahá. Preto navrhla, že nakrúti scénu, v ktorej bude zviazaná a bude mať roztrhanú košeľu, aby bolo vidieť potrebné znamenie, avšak tvorcom sa to zdalo málo. Potom pristúpila na scénu, aby bola aspoň bez podprsenky a v otvorenej košeli. Nasledujúci rok Daddario svoje pravidlo kompletne zrušila, keď sa objavila nahá v epizóde seriálu Temný prípad (2014). (Arsenal83)

Reklama

Reklama