Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 1
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 438)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jaká kritéria by měl podle mě film splňovat, abych jej mohl s klidem označit za dokonalý? Především by měl být fungujícím slepencem strhujícího napětí, hutného dramatu, humorných (netrapných) scén, velkolepé akce, a měl by dokázat probudit alespoň nějaké emoce. Jo, a sem tam šmakózní cheesy momenty. To vše navíc okořeněné poutavým nosným příběhem se zajímavými postavami, které divákovi nejsou úplně volné a soucití s nimi. Všechno tohle z mého pohledu noví Avengers mají. Plus se vytáhli s vážně skvěle napsaným záporákem, kterému jsem ke konci SKORO až zahanbeně fandil - deset let po boku oblíbených comicsových postav navzdory. Nedokážu Russoovým vyjádřit dostatečnou pochvalu, ani vypsat odpovídající slova díků za to, jak pečlivě nakonec tohle marvelovské soukolí promazali, tj. aby po dekádě 18-ti filmů vše v Infinity War šlapalo tak hladce, jak jsem toho právě byl svědkem. Ukočírovat tak monstrózní množství postav a dějových linií, to se vážně jen tak nevidí. P.S. Pořád se rozhoduju, jestli je dobře anebo špatně, že teď může dvojka pokračovat cca tak na 69 000 084 způsobů. P.P.S. I deset dní po premiéře jsem se (úff!) vyhnul plno spoilerům, překvapení v sále neznala mezí. Nekompromisní finále uzemnilo jakbysmet. Chci jít na pivo a kecat o tom do rána. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Infinity War je zatím nejepičtější MCU film vůbec, kde se musí spojit všichni dosavadní hrdinové v boji proti šílenému Titánovi Thanosovi, který chces pomocí kamenů nekonečna vymazat půlku vesmíru. Povede se mu to? Nejlepší moment: We have a Hulk a Thorovo epický příchod do Wakandy. Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=xNkZctusgyg ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vše co se do teď odehrálo poctivě budovalo atmosféru a směřuje k tomuto mistrovské dílo. Za předpokladu, že člověk zná celý děj i okolních filmů z marveláckého vesmíru a zvládl si díky nim vybudovat vztah k jednotlivým postavám, si užije nevídanou podívanou po akční i emoční stránce. Abychom si rozuměli, film jsem stihnul shlédnout již potřetí a nadšení neupadá ani teď, ba naopak (a to se mi zatím stalo jen u pár filmů které bych spočítal na prstech). 100% jak vyšitých a teď už zbývá jen rozlousknout jak si povede Endgame. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me zklamani a promarnena prilezitost. Myslenka po deseti letech budovani vesmiru konecne vsechny hrdiny nahnat dohromady je sice super, jenze nekteri hrdinove se tady potkavaji uplne poprve, takze tu je vlastne i nekolik seznamovacek, ktery ve vysledku pusobi jeste uspechanejc nez DCEU, jednu minutu se dohadujou, kdo je kdo a o par minut pozdejc jsou schopny za sebe polozit zivot. No a jinak je celej film vicemene smeska nijak zvlast napaditejch souboju, respektive nic, co by clovek za uplynulou dekadu nevidel, namichana s humornejma scenkama a hlaskama, ktery jsou nastesti fakt vtipny a zabavny. Jenze stejne to cely pusobi na jednu stranu desne uspechane a neprehledne, ale zaroven se film docela tahne, proste je to jen ne moc souvisejici slepenec jednotlivejch scen, ktery nemaj tah na finale, ktery tady vlastne stejne ani neni, jelikoz je fakt videt, ze se jedna teprve o prvni dil ze dvou. Co potesi je snaha o lehce temnejsi ton a po uvodnim umirani jsem se zacal tesit, ale vyreseny smrti nekterejch hrdinu v zaveru bylo fakt nehorazne trapacky, chapu, ze s touhle pristupnosti tu nemuzem mit rozsekany tela a podobne, ale takhle to byla jen smes naprosto tuctovejch a zamenitelnejch smrti, kdy si druhej den po skouknuti vlastne ani nepamatuju, kdo ze to umrel a kdo prezil. Jinak co se tyce hercu, tam neni co resit, znama particka, vsichni do posledniho sympataci, i kdyz treba na takovym Downeym je uz ten vek docela videt. No a Thanos/Brolin docela prijemne prekvapil, i kdyz makeup je takovej lehce usmevnej. Triky taky v pohode, ale zadnej zasadni posun od minulejch dilu. Tesil jsem se na nejaky mega epicky finale a dostal jen sled tu vice, tu mene fajn souboju, sice to da 4*, ale dalo se z toho vytriskat nekolikanasobne vic. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle není dokonalý film, není to nelepší film, není to ani nejlepší komiksový film. Ale je to sakra skvělý komiksový film, který dokázal ukočírovat asi půl miliardy důležitých postav a postavit je proti padouchovi, který chce zničit půl vesmíru, je to vtipné, barevné a především ve všech myslitelných ohledech funkční. Snad jen větší důraz na emoce by pomohl, ale... Na to vlastně kašle pes, je to fakt dobrý, howgh. pokud bych chtěl šťourat, tak o tom tu ani psát nemůžu, neb by to byl zásadní spoiler, týkající se konce samého ()

Galerie (112)

Zajímavosti (204)

  • Maw (Tom Vaughan-Lawlor) bojuje s Dr. Strangem (Benedict Cumberbatch) a přiškrcením pomocí kabelu ho omráčí. Strange stojí na ulici mezi poštovní dodávkou a policejním autem; po ztrátě vědomí padá k zemi a urazí u antona zrcátko. Vzápětí ho Maw zvedá ze země, ovšem Strange leží na úplně jiné části ulice mezi hořícím skeletem osobního auta a jeepem. (PR0V0CATEUR)
  • Tony Stark/Iron Man byl v komiksech první člověk užívající Infinity Gauntlet (Rukavici nekonečna). Stalo se tak v komiksu „The Avengers vol. 2 #12“ (2011). Nebyl však prvním člověkem, který si ji nasadil. Tím byl Reed Richards/Mr. Fantastic v komiksu „New Avengers: Illuminati #2“ (2007), ale nakonec ji nepoužil. (Mr.Baboon)
  • Na začátku Iron Man (Robert Downey Jr.) zavolá oblek Iron Spider a použije označení 17-A. Jde o odkaz na komiksového „Spider-Mana #17“ (1991), v němž pavoučí superhrdina zemře a následně v říši mrtvých bojuje s Thanosem. (mikrom)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama