Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (359)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inspirovali se severskou detektivkou - dobře, ve Skandinávii je nedostatek sluníčka, a tak z toho může lidem (scénáristům) začít hrabat, ale u nás? Proč? Závěr pak jako ze špatné britské detektivky překombinovaný a složitý jako dvoják žebř (připomněl mi pro změnu slečnu Marplovou). Ono koketovat s absolutním zlem je dneska velmi moderní - člověka to přitahuje, ač se toho podvědomě bojí, ale je to krajně nebezpečné, v tomhle případě minimálně tím, že autor scénáře nějak nevěděl, jak z toho všeho ven a tak musel nastoupit závěr ve stylu deus ex machina (aneb kam čert...) a završit to inspekcí. Podle mě samotný příběh není úplně špatný, ale chtělo to lépe jej promyslet, zkrátit (tak na max 3 díly jako v předchozích případech Ďáblovy lsti a Ztracené brány) a vynechat tu přehršel mrtvých (zejména ty výbuchy považuji za docela zbytečné) a některé exkurze do osobních vztahů hl. protagonistů. Langmajer dobře zahráno, zbytek nerušil, Strach jako režisér umí, ale scénáristy by si podle mě měl vybírat lépe. Ale jinak dobrý, takže dohromady za tři a půl. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začalo to velmi dobře a pár prvních dílů v podstatě nemělo chybu, od režie, přes hercký koncert Langmajera až po napínavý příběh. Jenže postupně to začalo být čím dál ohranější a nudnější, což vyvrcholilo ještě hloupějším "mega" finále. Takže mé nadšení se postupně propadlo až na průměrných 55%. Je škoda, že to scénárista takhle zpackal. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná napínavá detektivka. 1) Již 42letý režisér Jiří Strach sice tímto seriálem díru do světa neudělá, ale odvedl velmi slušnou řemeslnou práci._____ 2) Výbornému hereckému obsazení dominuje přesvědčivý 49letý Jiří Langmajer (vyšetřovatel Remeš), příjemný 37letý Stanislav Majer (Remešův kolega Grossmann), stále pěkný 40letý Pavel Batěk (kriminalista Petr), vždy výborný 64letý Miroslav Donutil (náčelník Oliva), výstižný 56letý Miroslav Táborský (akademik Vrbata - znalec středověkého umění) a neurazí ani obtloustlý 27letý Vojtěch Kotek (policista Soudek)._____ 3) Obzvláště mě zaujala hudba 32letého Ondřeje Brzobohatého._____ 4) Zajímavý koment: Malarkey****._____ 5) 30.6.2017 - Druhá řada mě dost zklamala - 2*._____ 6) 21.12.2018 - Třetí řada - slabé 3*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V celku len priemerná kriminálka, napriek skvelým hereckým výkonom na všetkých stranách. Tam som bol mimoriadne spokojný iba Langmajer bol v poslednej časti neznesiteľný. Nádych severskej krimi a náboženská spojitosť v štýle Sedem bola trochu málo prepracovaná. Mohlo byť trochu dusnejšie, ak by natlačili tých pár vrážd do jedného celovečeráku. Na poli československých seriálov teda jedno z tých lepších. Daný nápad ale nebol celkom využitý a prekvapenie na záver sa nie celkom vydarilo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 5 dílů a je to dobrý. Jirka Strach je frajer a zraje....a i když tady si trochu hraje na True Detective, pobavit v krimi duchu dokáže. Míň mysteriózní než obvykle, zato spletitější. Uvidíme po zakončení, které jeho silnou stránkou nebývá. Zatím pěkné 4*. 80% Update: Tipoval jsem to správně, takže nechávám na čtyřce. ()

Galerie (493)

Zajímavosti (66)

  • Druhou řadu odvysílala také japonská TV NHK. (Duoscop)
  • Farář odmítá vypovídat na polici s odvoláním na § 368 odst. 3 trestního zákoníku o zpovědním tajemství. Je pravdou, že u již spáchaného trestného činu nemá oznamovací povinnost. Pokud by se však od pachatele dozvěděl, že se trestný čin spáchat chystá, měl by mít povinnost takový čin nahlásit. Vzhledem k tomu že takových kauz je pramálo, nebyl zatím vytvořen jasný precedent, jak z hlediska zákona postupovat. (sator)

Reklama

Reklama