Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach opět dokazuje, že je dobrý "rejža". Herecké obsazení skvělé, scénář také skvělý, jen ten Míra Donutil by mohl poněkud shodit ze své (nad)hmotnosti a ostrá halůzka Zuzana Kanócz by pro změnu zase mohla doplnit do svého jídelníčku pořádný voňavý bůček. A obecně: žádné nezajímavé a nudné scény, opak je pravdou. Po třetím kousku stále v napětí. Díky všem, kdo se na tvorbě podíleli. S nedočkavostí čekám na každé pondělí a protože su z Moravy, sháňám adresu Zuzany, abych jí dajaký ten provoňaný bůček poslal. :-) ....... PO ZHLÉDNUTÍ POSLEDNÍHO DÍLU (viděl jsem všechny) MUSÍM DOPLNIT osobní pocity. Byl silně "utažen za vlasy". Abych se smířil během jednotlivých dílů s téměř nadpozemskými vlastnostmi a metodami vražedné nestvůry mi dalo zabrat, ale konečné zjištění, že se jednalo vlastně o vetchou stařenku, bravurně a zcela samostatně ovládající nejmodernější technologie, z toho mi pane scénáristo Hudský bylo docela dost špatně. Dokonce i má manželka, odchovanec komerčních TV stanic poslední díl naprosto zavrhla. Pane Hudský, jsme kulturní národ, tak to s námi zase tak moc nepřehánějte a nekazte celkový dojem ze seriálu. Ze čtyř hvězdiček jdu dolů na tři. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu slušná kriminálka přesně podle Strachova mustru. Což není negativní, a snad po dalších dílech ani nebude. Možná jen šedá eminence tam být nemusela. Pavlu namaskovali hrozně, je v tom úmysl?_____Po druhém dílu zvyšuji, docela napínačka, řemeslně dobře natočená krimi, mysteriózno zatím v nedohlednu.____Nakonec maximální počet, Jiří Strach přikoval část národa k televizi a i když jsem prvních šest dílů viděl až ripnutých, poslední jsem si nenechal ujít v premiéře. Což je u seriálu na mě nevídané. Mouchy tam samozřejmě byly, ale respekt nad promyšleností námětu, rozvržením látky do jednotlivých dílů, střihem. Hudba až na Hoziera taky dobrá. Cameo JS s inspekcí se mi nelíbilo. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Strachovi rozhodně nelze upřít snahu o rozčeření našich stojatých a někdy až zatuchlých, seriálových vod. Seriál s nádechem mystiky a řádění šíleného vraha, to je přesně něco, co krvelačný divák dokáže ocenit. Musím se přiznat, že hlavně na začátku, jsem k téhle početné skupině patřil i já. Nebylo to sice zdaleka bezchybné, ale mělo to drajv, napětí a když k tomu připočtu Zuzanu, v roli tvrdohlavé policistky, byla to přesně tak kombinace na pondělní, pochodový večer. Tohle vše však vydrželo slabou půli a zbytek seriálu se nesl spíše v nevěrohodném a v závěrečných dílech, až komickém duchu, plném strašných dialogů a nelogických věcí, při kterých Dwejnovi vstávaly hrůzou, jeho poslední tři vlasy na hlavě. Ale to jsem ještě stále váhal, zda se nepřidat ke stádu a nedat aspoň tři. Po posledním dílu mě chuť rychle přešla, za což může samozřejmě hloupý scénář a Langmajer se Štěpánkovou, ve svých akčních rolích. Takže to bude za dvě, je mi líto, ale na víc tenhle seriál nemá ani náhodou. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Seriálovou divačkou už jsem nějaký ten pátek a nepamatuji si okamžik, ve kterém bych šokem a zděšením přestala dýchat (dobře, tak možná u jedné epizody "Dextera"). Pan Strach mě svým dílem dokázal vyděsit, překvapit, uchvátit. Byla jsem nadšená z hudby i z výběru herců (budu znít jako zamilovaná puberťačka, ale Langmajer má rok od roku větší charisma a podmanivější pohled). Útěk jedné oběti z vrahova sídla nebo infarktový závěr předposledního dílu, to všechno mi zůstane v paměti ještě dlouho. Pátou hvězdičku jsem si rozmyslela kvůli poněkud směšnému rozuzlení, ale druhou sérii budu nedočkavě vyhlížet. Update po druhé řadě: Slabší než první, to bezesporu, z hlediska hereckých výkonů ale pořád špička. Update ke třetí sérii: Policejní tým v čele s Remešem je odsunut na hodně vedlejší kolej, vraždy podle náboženského klíče ale dokážou zaujmout. Z hlediska hereckých výkonů a technického zpracování nemají Strachovy thrillery v českém TV prostředí konkurenci. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Hrozná škoda toho konce.. na narozeninách Moviezone to vlastně v podstatě i Jirka Strach sám řekl.. se závěry v mystery-krimi žánru je prostě problém. Závěr působí dost přilepeně a nepřirozeně, zbytek už je veskrze pozitivní. Škoda třeba že postavy policajtů zapadají přesně do klasických škatulek policejních postav.. šéf vulgarismy oplývající, ale pak ukáže že umí být i lidský.. dvojka policajtů hodnej - zlej, atd. Možná by to chtělo příště postavit mystery příběh na něčem méně okoukaném jako je Bosch. ALE, dává nějaká jiná televize něco lepšího v žánru? NE.. nic lepšího k vidění není, takže jsem rád, že to je zde na hodnocení vidět.. a jen tak dál. ()

Galerie (493)

Zajímavosti (66)

  • V úvodu každé epizody lze spatřit obrazy malíře Hieronyma Bosche. Hieronymus Bosch byl přední nizozemský malíř 15. a 16. století. Tvořil v rané nizozemské renesanci. Většina jeho prací znázorňuje hříchy a morální úpadek lidstva. (sator)
  • Ve 4. díle policisté ukazují na tabletu na mapě místo, kde auto srazilo Alenu Kovářovou (Petra Tenorová). Jedná se o aplikaci od Seznam.cz a modrá kapka, která je v záběru vidět na rohu displeje, ukazuje na místo, kde se člověk aktuálně nachází. V tomto případě se tak jedná o filmovou chybu, kterou filmaři prozradili, že natáčení probíhalo úplně jinde než v seriálu říkají. (ČSFD)
  • Druhou řadu odvysílala také japonská TV NHK. (Duoscop)

Reklama

Reklama