Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 1

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (2 000)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// There's only one trilogy! Ok, to je kec. Je jich spousta, srdce mi sice bije pro Star Wars, miloval a stále však miluju i další a jedna z nich mimojiné začala právě tady. Zhruba před 11 lety, když můj zrak poprvé dopadl na krásy Středozemě, zažehla se ve mě moje geekovská duše, my inner nerd was born. A od té doby pokaždé když se Frodo vydá na svou pouť za zničením prstenu, jsem hrdě na druhé straně obrazovky, přikován a fascinován tím nádherným fantasy světem okolo mě. Pane Jacksone, díky! A díky ještě jednou, že LotR nebyl jediným příběhem, který jste pro nás na tom Novém Zélandu upekl, koneckonců je to právě Hobbit, který mi pomáhá všechny tyhle vzpomínky vracet, třídit a ještě je stíhá obohacovat o pocity a vzpomínky nové :) keep my inner nerd happy. Fellowship of the Ring - 100% / Two Towers - 100% / Return of the King - 100% / Unexpected Journey - 90% / The Desolation of Smaug - 90% / The Battle of Five Armies - 60% ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Unikátní trilogie v rámci historie kinematografie započala zde! Asi nikdy nepochopím, jak se Jacksonovy podařilo na přelomu tisíciletí vytvořit Středozem! Opravdu to působí jako jiný svět. Něco takového se nebude už nikdy opakovat. Příležitost to natočit najednou s tolika nadšenci do jednoho díla, jednoho autora. Společenstvo je perfektní úvod, který vypouští vše nadbytečné a umocňuje vše podstatné z předlohy. Jackson vede všechny herce ke perfektním výkonům, vystavuje extrémně napjaté scény, které s námi zůstali i léta po shlednutí. Navíc to je film který zraje jak víno a čím déle uběhlo a čím víckrát ho vudíte, tím více jej doceníte! Všech devět společníků společenstva je výrazně charakterizováno a každého si zamilujete pro jejich specifické vlastnosti a momenty, kdy zazáří! Prsten je možná ta nejzájímavější a nejděsivější postava celé trilogie, neuvěřitelné jak tomuto předmětu vdechli život a jak ho divákovi prodali! O tomto filmu by se dala napsat diplomová práce a pořád by to bylo málo! Mistrovské dílo! 10/10! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jackson je buď úplný blázon a pomätenec, ktorý žije niekde v úplne inom svete mimo našu realitu, alebo je to génius s obrovskou dávkou fantázie a predstavivosti. Oboje je však dobre, pretože vytvoril trilógiu, ktorou opovrhuje málokto. Nádherná hudba, výprava, krásne farby, triky, efekty a to všetko násobia skvelí herci na čele s Viggom. Must-see monštrum. 100%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů je asi mým nejoblíbenějším filmem ze všech a neomrzí ani po několikátém shlédnutí. Je to naprosto bezchybné dílo a vůbec filmu neuškodí, že efekty již mnohdy nejsou nejlepší. Mám rád všechny tři filmy zhruba stejně a tvoří spolu dokonalý celek. Návrat krále jsem však symbolicky přidal do své Top desítky nejlepších filmů, jako ten nejpovedenější z trilogie. PS: také asi jediný důvod proč jsem zvolil Petera Jacksona jako svého oblíbeného režiséra, ale zaslouženě. normální verze=90% prodloužená=100% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z nemnoha filmů, kdy jsem si hlavní aktéry doslova zamiloval a prožíval s nimi vše dobré i zlé. Uvolněné herecké výkony všech zúčastněných mně utvrzují v tom, že natáčení muselo probíhat v bezvadné atmosféře a láska k předloze z filmu jenom pryští. To se potom na konečném výsledku musí projevit. Psát, jak je Pán prstenů vizuálně famózní je nošením dříví do lesa. Z hereckého hlediska jsem si vychutnával především Cate Blanchett, Iana McKellena a velice příjemně mně překvapil Sean Bean coby Boromir. Jeho kreace v závěru, kdy mámí prsten z Froda, patří k mým nejoblíbenějším. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (409)

  • Do českých kin měla Pána prstenů původně uvádět společnost SpaceFilms s dabingem, ve spolupráci s německou firmou Kinowelt, která však roku 2001 ztratila smlouvu s New Line. Český Warner pak přehodnotil cílovou skupinu a uvedl film do kin s titulky. Pro firmu SpaceFilms to byla fatální ztráta a v roce 2002 ukončila distribuční aktivity. Její poslední uvedený český film byl paradoxně na Oscara nominovaný Hřebejkův Musíme si pomáhat (2000). (warner)
  • V scéne, keď Aragorm hádže jablko a trafí Pipina, tak sa Pipin ani nezohne po jablko a má ho už v ruke. (Budisovie)

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama