Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

  • Česko Hvězdné války: Epizoda V - Impérium vrací úder (více)
Trailer 4

Luke Skywalker se s povstalci proti Impériu schovává na ledové planetě Hoth. Při jedné z obhlídek je Luke přepaden místní sněhovou příšerou. Ta zabije zvíře, na kterém Luke přijel, a následně omráčeného Luka odtáhne do své ledové jeskyně. Kapitán Han Solo se vypraví Luka do mrazu najít. Mezitím se Luke v jeskyni probudí, osvobodí se a po střetu s příšerou uteče do ledové pustiny. Zde ho podchlazeného najde Solo, který ho zachrání. Druhý den ráno jsou oba vyzvednuti leteckou hlídkou, kterou za nimi povstalci vyslali. Je na čase. Na planetě se objeví stroje a vojáci Impéria, kteří povstalce na základě pocitů Darth Vadera našli. Následující střet neprobíhá pro povstalce nikterak dobře, a vedení povstalců nařizuje evakuaci. Velitelka povstalců, princezna Leia, Han Solo, Chewbacca a robot C-3PO odlétají na X-Wingu. Luke použije stíhačku Millenium Falcon. Luke však neletí s ostatními, ale zamíří na planetu Dagobah. Ve chvíli, kdy totiž umíral v mrazu, se mu zjevil duch Obi-Wana a poslal ho právě tam. Luke zde má najít mistra Yodu. Leia s ostatními zatím uniká před pronásledovateli ve stíhačkách. Solo, který jejich stroj pilotuje, se pokusí před pronásledovateli ukrýt v jeskyni na jednom z ohromných asteroidů, kvůli vesmírným parazitům však musí bezpečný úkryt opustit a doletět na planetu Bespin, kde se hodlá s přáteli ukrýt u svého známého Landa Calrissiana. Ten zde vede malé nelegální doly. Zatím Luke objeví malého zeleného mužíčka, který se mu zprvu zdá poněkud zmatený. Brzy však pochopí, že právě tento mužíček je mistr Yoda. Yoda začne Luka cvičit na rytíře Jediho. Luke však svůj výcvik nedokončí. Při výcviku má totiž vize, při kterých se dozví, že jeho přátelé jsou v nebezpečí... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 077)

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Při prvním dílu asi tvůrci nezamýšleli pokračování, ale po veleúspěšném prvním filmu musela přijít právě tato dvojka. Ta byla neméně úspěšná takže taky nemůžu jinak než výborné hodnocení. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad, jak udělat briliantní druhý díl k ještě geniálnější jedničce. Pocit osudovosti, ikonický záporák a nejznámnější zvrat kinetamografie tvoří druhý a pro mnohé nejlepší epizodu celé ságy. Jen škoda, že na mě ono „I am your father” nezafungovalo. Fakt zkouknout nejdříve originální trilogii, jelikož prequely tuto neutuchající euforii ničí. ()

Skalda 

všechny recenze uživatele

Je vidět (po celé délce filmu) že Kerschner neni Lucas - a je to jedině dobře - protože našim rodičům už není 20 a já nemám rád mončičáky - což asi Lucas jo. ()

efko 

všechny recenze uživatele

Pôvodne druhú (aktuálne piatu) časť vesmírne ságy zveril Lucas, pre mňa stále z neznámych dôvodov, Kershnerovi. Ako sa ukázalo, lepšiu vec ani nemohol spraviť. Na rozdiel od prvej časti HV, ktorá pôsobí viac rozprávkovo a skôr vysvetľujúco, Impérium je filmom omnoho akčnejším a priamočiarejším, pôsobí viac temnejšie (čo vôbec nie je na škodu). Jednoducho povedané : úžasné sci-fi. ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

Skutočne krásne vypracované pokračovanie StarWarsu z roku 1977. Lucas prenechal réžiu niekomu inému a je to na filme silne vidieť. Detaily snáď netreba opisovať, jednoducho to všetci poznáme a aj na n-té zhliadnutie sa vždy dobre bavíme.... čo viac chcieť? :) Jednoznačných 5* ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel možno od všetkých fanúšikov hviezdnych vojen mne prišla práve päťka ako tá, čo ťahá za kratší koniec. Neviem, nemal som z nej taký blažený pocit ako z tých ostatných. ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

A tak se ke Kmotrovi, Schindlerovu seznamu, Leonovi (etc.) přidal další všeobecně milovaný film, který mě z nějakého důvodu nenadchnul. U Epizody IV jsem ocenil alespoň tu "originalitu". U Pětky mě nechytla atmosféra, příběh neupoutal a nových nápadů nějak nepřibylo. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé ságy. Dokonalý po celou stopáž. Han tady také nejvíce hláškuje a objeví se řada nových důležitých skutečností. Stejně to všichni znáte, tak nač se rozepisovat. Pozn.: Vlastně jen Yoda mi přijde v nových epizodách lepší než zde. NEJLEPŠÍ HLÁŠKA - Luke Skywalker: To je neuvěřitelné. mistr Yoda: Není, stačí jenom věřit. ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

konečně!! děkujeme za prachy, ale FUCK OFF GEORGE!! ještě že nerežíroval a na scénáři se podílel jen lehounce příběhem.. jinak by STAR WARS přišlo o svůj nejlepší díl.. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— If once you start down the dark path, forever will it dominate your destiny, consume you it will. — Dokonalý film. Nejlepší díl Staré trilogie a asi i nejlepší film celé ságy. Skvěle napsaný příběh na pozadí mnohem temnější atmosféry, odlehčené skvělým humorem, to vše protkané skvělou akcí. Ať už jde o bitvu o Hoth, let Falcona mezi asteroidy, nebo závěrečný souboj v Oblačném městě, je to právě tenhle film, který má jedny z nejlepších scén v celé sáze. To vše za geniálního hudebního doprovodu Johna Williamse. Plnohodnotným záporákem se stal Darth Vader, který se právě tímto filmem zapsal do dějin, stejně jako jeden z hned dvou cliffhangerů, které jsou jedny z nejsilnějších a nejslavnějších scén v dějinách kinematografie. The Empire Strikes Back je zkrátka dokonalé Star Wars se vším, co k tomu patří. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Společně s Epizodou III nejlepší díl. Jsem na vážkách, který z nich dvou je lepší, ale nechme je na stejné úrovni. :-) Od začátku do konce skvělá jízda, svižné tempo, super akce, je zde spousta Dartha a je to tedy řádně temné a moc se s tím nemaže, k tomu spousta variací hymny Imperia, což dodává tu správnou atmosféru. To vše dohromady dává výborný díl, jeden ze dvou nejlepších. Skvělé!!!! Howgh! ()

simply 

všechny recenze uživatele

Oproti Novým nadějím pořádný posun dopředu. Je temné a dost působivé, bohužel po těch letech kdy bylo Impérium vrací úder natočeno už nepůsobí tak úchvatně...Nejlepší díl pro mě pořád zůstává Epizoda 3 se svým zrodem Darth Vadera. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mi přijde daleko zajímavější, ucelenější a lépe zpracovaný než první. Zapojení nové postavy, mistra Yody, se mi líbilo nejvíc, stejně rád jsem uviděl staré známé roboty, princeznu, Hana a Skywalkera. U prvního dílu jsem se místy nudil, tady jsem dvě hodiny upřeně zíral na obrazovku a nenechal si ujít jediný kousek. Tento díl se nesl i v poněkud vtipnějším duchu, některé scénky tomu nasvědčovaly. Dodalo to filmu správný říz. Nejzajímavější částí pro mě byly scény u Yodova výcviku a Yoda celkově. Málokdy se nějakému filmovému režisérovi podaří do děje zapojit tak skvělou postavu. Můžu ho přirovnat třeba ke Glumovi z Pána prstenů nebo Dobbymu z Harryho Pottera, zkrátka tyhle postavy přidávají ději na zábavnosti. Také románek princezny s Hanem nebyl k zahození. Prostě všechno se tentokrát vyvedlo skvěle, druhý díl mě uchvátil a vnesl mi do života něco nového. I když se stále ztrácím v přehledu všech názvů a jmen. Tentokrát hodnotím pěti hvězdičkami, od prvního dílu je to pro mě pokrok. ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Další dokonalý film z mojí asi nejoblibenější filmové série, ikdyž trochu přeceňován, nepříjde mi o nic lepší než jednička, určitě napínavější, ale výkony všeho možného o nic lepší než E IV NH // viděno 2X ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

George Lucas se dočká vlastního dokumentu

George Lucas se dočká vlastního dokumentu

17.09.2021

Duchovní otec Hvězdných válek George Lucas se dočká vlastní dokumentární série. Šestidílný dokument zaměřující se na Lucase a společnost ILM pak točí Lawrence Kasdan, scenárista Impérium vrací úder a… (více)

Reklama

Reklama