Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 1

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod, proč to není jen další šablonovitá self-improvement story ze sportovního prostředí, která rovnou vyšumí, nýbrž film, co chytne za srdce a stojí za pozornost, je Ben Affleck. Otázka, do jaký míry musel hrát namísto pouze vžít se do svých vlastních trablí alkoholika, i tak ale, nemyslím, že na mě kdy herecky zapůsobil víc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám hodně rád sportovní dramata a O´Connor je umí.Sice si tady mohl odpustit tu srdce drásající linii s mrtvým synem,která je sice silná,nicméně činí film mnohem více předvídatelným,ale jinak za mě rozhodně palec nahoru.Velký podíl na tom má Ben Affleck,který si nejspíš tímhle způsobem vypořádal se svými démony a je to pro něj suverénně nejlepší role za poslední roky.Minimálně už jen z toho důvodu,že je v ní uvěřitelnější než kdy jindy.Plusové body se rozhodně budou počítat i za konec,který není úplně podle sportovně-dramatické předlohy,nicméně i tak je plně dostačující...80% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mě všeobecně moc neberou a když už, tak spíš o nějakym jinym sportu než o basketbalu. Takže je to asi moje blbost, že se na takovej film koukám. Ale tohle byla fakt ztráta času. Navíc moc nemusim ani Bena Afflecka. Paradoxně byl tady snad jedinej, kdo něco zahrál. Zejména ty mladý herci v rolích basketbalistů byli otřesný. Jinak se jedná o takovou tu sbírku klišé, co známe z jinejch sportovních filmů. Originální je tady snad akorát to, že trenér je opilec. 40% ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Cesta späť” , do klasického normálu, býva väčšinou poriadne tŕnistá, teda aspoň, čo sa týka jedinca, závislého od alkoholu, z ktorého aj "pivné brucho" máva. O Jackovi Cunninghamovi zatiaľ vôbec nič neviem, len to, že pracuje na stavbe, čochvíľa sa mu blíži aj koniec šichty, keď potom zároveň i do auta nasadá. Po ruke má chladenú plechovku s pivom, ktoré si pred jazdou pohotovo otvorí, napije sa z neho, akoby sa ani nechumelilo. A večer sa už ide iba do baru doraziť, kde vo veľkom množstve, samé drinky nasáva, až sa na záverečnú, ani sám na vlastné nohy postaviť nedokáže, že až tak je zakaždým zrúbaný ! Hotový alkoholik, a pritom ani netuším, čo všetko tomu predchádzalo ? Veď musel mať na to nejaký dôvod, keď začal piť, no nie ? Veľmi nešťastný chlapík už na prvý pohľad ! No i napriek tomuto handicapu, sa mu dostáva jedinečnej príležitosti - trénovať basketbalový tým: Katolíckej strednej školy Bishop Hayes. Príjme napokon túto neľahkú výzvu, keď voľakedy bol sám skvelým hráčom, alebo bude aj naďalej pokračovať v nadmernom pití, či to trebárs nakoniec skĺbi ešte dohromady ? Dokáže trénovať i piť naraz ? Jack má vskutku strašne pestrú minulosť, ktorú sa oplatí dôkladne preštudovať, aby bol divák v obraze... _ Ben Affleck je Jack Cunningham, alebo opačne... Herec, scenárista i režisér v jednej osobe, je počas svojej hollywoodskej kariéry, ako na hojdačke, raz je hore, inokedy zasa dole. Naprosto sa stotožnil so svojou postavou, ktorá má autentické, povahové črty. Síce scenár si nenapísal, ale Brad Ingelsby čerpal (trebárs po vzájomnej konzultácii ?) priamo z jeho života. Nikto ma nepresvedčí, že to tak nie je ! A preto je tak strašne vierohodný, originálny a civilný, čiže je strhujúci, a podáva oddaný, výborný, herecký výkon, pred ktorým, jednoznačne - TLIESKAM ! Okrem Afflecka, h. ansámbel pozostáva predovšetkým z neznámych hercov, čo je len plus, pomáha to navodiť danú atmosféru. G. O'Connor je zručný a rutinný typ režiséra, keďže nakrúca podnetný snímok, ktorý nie je ničím extra výnimočný, ale aj tak som si celkom istý, že si svojich divákov nájde. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

I přes bolestivě zdlouhavé propadávání do propasti, je ze scénáře cítit kalkul zavánějící knihovnou laciných románů. Syrovější pojetí by filmu neuškodilo, bere si do vínku všechny zaběhnuté hollywoodské schémata, aniž by jen na chvilku vykročil směrem, který by naboural nějaké stereotypní vzorce. Co nelze filmu upřít je, že řemeslo nekazí, večer nezkazí a nikde úplně neujede za neúnosnou míru patosu. Tím ale nechci říct, že by v tom toho patosu nebylo dost i tak, jen je průběžně včas utažený, škoda jen, že i tím se zdá být scénář více syntetický než autentický. Jestli to měl být Affleckův návrat k normálu ve filmovém byznysu, tak nezbývá, než držet palce, filmy jako Argo každý hollywoodský nádeník točit neumí. Srovnám-li, pak ale třeba Manchester by the Sea s Caseym Affleckem u mě sesbíralo nepoměrně více bodů. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, predovšetkým v meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama