Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to jednoducho medzi moje naj seriály a tým je povedané všetko... Pokus o čiastočné pozmenenie pôvodnej myšlienky, totálne pozmenenie posádky, za to staré známe klasické Star Trek fluidum. Najobľúbenejšia postava? Doktor. :) ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už samozřejmě slabší, ale stejně stále lepší než statický a zbytečný Deep space 9. Jednou za pár dílů seriál dostává solidní obrátky a místy atmosféra totalního zmizení do jiného kvadrantu opravdu skvěle funguje. Silné tři za star-trekfila._ V nedávné minulosti jsem si 'obstaral' Vojedžr v originálním znění a uričtě bych mu křivdil ze svého pohledu trekkieho těmi třemi hvězdami. Proto zvedám o jednu. To jedu zatím jenom začátek a nápady na epizody se předbíhají v originalitě, která je daná netradiční situací hlavních hrdinů, co se týče ST světa. Bohužel posádka je mi méně sympatická než original crew i než v NG a Enterprise, na DS9 se v původním znění zatím pouze chystám. Skutečně doporučuji english version. Kes má neuvěřitelně sexy hlas (narozdíl od naivně znějící české dabérky) a chraplák Kate Mulgrew za to taky stojí._V sedmé sezoně zvedám na 5*. I k této posádce jsem si našel svůj vlastní vztah, je mi líto, že momentálně nevzniká oficiální ST seriál. Jsem již asi nadobro kovaným a pravověrným trekkiem. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Od čtvrté série za 5 a proč ... inu Kes střídá 7z9 a tím přichází na scénu výrazná Borgská dějová linie. Opakuji se, ale bez Borgů to byla vždycky nuda, bez socializace borgského vojáka rovněž. Ono totiž hlášky typu "irelevantní" a "neefektivní" v kontextu lidské komunikace zůstavají v hlavě pěkně dlouho. Prostě a jednoduše: nejlepší díly Voyageru, jsou ty, které pojednávají o interpersonální komunikaci posádky, o zaláskovaných a jiných citových peripetiích, ale top jsou samozřejmě ty s PZH Doktorem a Sedmou. Voyager je prostě space-opera se vším všudy. A pokud se divák nesrovná s tím, že hrdinové seríálu vypouštějí z huby ultra-technické a rádoby vědecké hovadiny a bere to na těžkou váhu, nikdy nepochopí krásu a nadsázku Star Treku, protože i přes všechna ta vesmírná hejblata a spleť druhů 8xyz je to prostě a jednoduše alegorie či metafora dnešní společnosti. Tedy, já to tak vnímám a proto na Voyager a Novou generaci nedám dopustit. 85%. ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi to cca pól roka spracovať komplet Voyager a aj keď som bol zo začiatku pomerne skeptický ku charakterom (po novej generácii mi moc nešli pod kožu) tak vo výsledku, som sa nakoniec dostal do rytmu celej cesty tejto lode a nakoniec som si ju zamiloval rovnako ako pôvodnú sériu a jej pokračovanie. Ako to už u takýchto diel býva, tak dobré diely boli striedané slabšími a vynikajúcimi ale žiadna z častí nemala na grandiózne finále z ktorého som doslova nadšený. Keď už nič iné, tak Voyager ako prvý mal možnosť rozšíriť celé univerzum Star Treku o nové elementy, rasy, planéty a fakty - ktoré nijako razantne nenaštrbili celistvosť tohto sveta a vesmírneho putovania. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Výjimečný sci-fi seriál, průvodce mým mládím. V současné době (rok 2009 - 2010) si přehrávám komplet díly od začátku a je v tom hromada nostalgie. V celých sériích se najde jen pár dílů, které až tak nelahodí, většinou z důvodu banálnosti příběhu, nebo přílišnému duchovnímu, či morálnímu rozměru. Drhne hlavně čtvrtá série, kde je poznat problém ve scénářích, herci v několika dílech hrají tak z 50 % a triková stránka se propadla o 20 let nazpět. Naštěstí pak přijde Borgská invaze, což je nejlepší nápad, který kdy Star Trek mohl potkat. Ostatní série jsou ale silné, střídá se v nich drama, vztahy, vtip, politika a diplomacie, nadpřirozeno, stále se silným nábojem touhy po domově, pevné odhodlání kapitánky Janewayové, kterou mám rád, protože hlavně jí většina problémů padá na ramena a to z ní úplně nejvíc dělá člověka. Voyager je výborná seriálová produkce, která si dokázala po mnoho let udržet vysokou úroveň a právem tak navždy patři do mých NEJ seriálů. ()

Galerie (327)

Zajímavosti (71)

  • V čase 6:55, ve scéně na ošetřovně, létá kolem hlavy Kathryn Janeway (Kate Mulgrew) moucha. (Dvojirakri)
  • V příběhu se píše hvězdné datum 48 315,6. (Terva)

Reklama

Reklama