Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

T2 

všechny recenze uživatele

Kvôli J.J.Abramsovi som dal tomu šancu, čo to povie ale až v roku 2021. Nuž pre dnešnú dobu to je len taký skôr ľahký špionážny thriller, taká nie moc vážna oddychovka, kde dej beží ako na bežiacom páse a závažné situácie sa riešia na počkanie, tobôž likvidácia jadrovej zbrane. Je vidieť že tu sa J.J.Abrams ešte len rozkukával aby to postupne na plno odpálil vo svojich kino peckách M:I:III, Star Trek, Star Wars. /60%/ ()

anderson 

všechny recenze uživatele

„Tak mi teda řekněté, co to jé ?“ pýtal sa kedysi legendárny Felix Holzmann. Pri pohľade na tento seriál sú jasné dve veci: multižánrový „hypermix“ a perfekcionistické prevedenie martial arts zbavené wire – fu a fyzikálnych abnormalít. Duchovný otec Alias J. J. Abrams plytké dialógy, telenovelovské načrtnutie vzťahov medzi hlavnými postavami a dementnú sci – fi líniu (Milo Rambaldi) obalil údernou a explozívnou akciou vytvárajúcou z tejto záležitosti kult (O tom, že nie každý mu „sadol na lep“, ale svedčia katastrofálne výsledky sledovanosti v nemecky hovoriacich krajinách.). Vo vrcholnej fyzickej forme sa predstavili aj herci známi skôr z iných úloh (Garber, Snehuliak, Francie) a dokonca aj veľký guru. A prestíž tejto produkcie ? Posúďte sami: Faye Dunaway, Rutger Hauer, Roger Moore, David Carradine, Ethan Hawke, Christian Slater, ... Moje odporúčané dávkovanie = 1xtýždenne. Apropo, Alias ako jeden z mála dokázal v pamätnom roku 2001 eliminovať dvadsaťštyrihodinový maratón Kiefera Sutherlanda. (26.1.2005) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Studium vysoké školy mi kdysi dávalo pořádně zabrat, ale v USA to pravděpodobně bude časově nenáročný koníček. Důkazem budiž třeba taková Sydney Bristowová, která kromě studia hravě zvládne vykonávat falešnou práci, oblbovat dnem i nocí přítele, dvojitě agentovat, laxně konverzovat mnoha světovými jazyky a spolehlivě chránit bezpečnost světa. Mužskému i lesbickému publiku se navíc zavděčuje přiléhavými pracovními kostýmy, kvůli kterým dětinsky zaokrouhluji své hodnocení nahoru. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Skoro tři měsíce mi trvalo než jsem se prokousal všemi pěti sériemi a musím říct, že i když jsem se ze začátku cítil jako při sledování Objektivu (každých deset minut v jiném městě a zemi) a někdy kroutil hlavou nad dějovými zvraty (ztráty paměti, zdvojování identity, oživlí mrtví atd), tak jsem se neskutečně bavil a časem jsem se těšil jen na tu chvíli kdy budu mít trošku času abych si mol pustit další díl....díky, skvěle jsem se bavil.... ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Další perfektně vypracovaný a inteligentní seriál. Tentokrát špionážní, a když si uvědomíme, jak to ve světě skutečně je (a bylo), tak si lépe uvědomíme smysl tohoto seriálu. Tak nejprve, J.J. Abrams je semitského původu (ne sionista), takže od něj putují samá kvalitní díla. (: _ _ _ 26. října 2001 byl v USA podepsán Patriot Act (ovčanský fašistický zákon), a 6. ledna 2002 byla o tom zmínka v odvysílané epizodě. Jak je to možné? Jen dva měsíce mezera!! Znamenalo to ohromný výkon. Znamenalo to napsat scénář, natočit, a odvysílat jen za dva měsíce. Opravdu nějak stochasticky vyčarované bez konspirace? (: ✔ ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • Sark měl původně hrát jen v několika epizodách. (HellFire)
  • Během úvodních titulků probleskne také logo Rambaldiho. (HellFire)
  • Jennifer Garner pokračovala v trénovaní bojových umení a taekwonda aj počas prvých troch sérií seriálu Alias. Spravila tak hlavne po tom, čo jej vytkli kritici, diváci aj producenti, že jej bojový výkon v prvej sérii je dosť slabý. V druhej a tretej sérii si potom možno všimnúť, že sa výrazne zlepšila. Väčšinu bojových scén natočila sama. V nebezpečných scénach zahrňujúcich výbuchy a pri niektorých hromadných bojových scénach ju zastúpila jej kaskadérka Shauna Duggins. (martin1m2)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama