Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

k212 

všechny recenze uživatele

Inu pokud divák bere děj v Aliasu s patřičným nadhledem a dokáže se odprostit od nějaké té logiky (chi chi chi) a přijme fakt, že s větším číslem epizody před očima se žánr transformuje směrem ke sci-fi, může se i bavit. Myslím, že na pole televizní zábavy vnesl Alias -svého času- svěží, avšak lehce staromilský, vánek (Rusko ach to Rusko). Je dynamický, akční, občas zábavný, někdy smutný, má sympatické hrdiny a charismatické záporáky, navíc je natočen velmi zručně a nápaditě. Nejspíš je mi o to sympatičtější, že scenáristé nesahají po inspiraci v současnosti a netahají do něj nějaká poučná témata typu islámský terorismus. 1. série lehce naznačuje, že je jen rozjezdem pro daleko košatější děj - 70%. 2. série : pár zvratů, hodně dobrého děje, fajn vedlejší postavy a hodně dynamiky k tomu - 80%. 3 série - no vlastně je to všechno pořád o tom stejném, Sydney řeší problémy s láskou, Sydney řeší rodinné vztahy, Syndey a Rambaldi, a mezi tím vším stačí zlikvidovat mrtě záporáků. Nicméně tohle všechno je ozvláštněno a okořeněno přítomností hereckých i režisérských es ve vedlejších rolích, to je ten důvod, proč lze nad dějem Aliasu s velkomyslností přivřít oči. No a také díky neustále se lepšící režii, která úměrně stoupá s počtem sérií - 70%. 4. série = vysoká kvalita zpracování (třeba 3 díl je snad to nejlepší, co tenhle seriál doposud na poli filmařiny mohl nabídnout), dějově totálně o ničem, pojící linie nulová, progrese neznatelná, poslední 4 díly to sice lehce zachraňují, ale i tak je to podprůměr. APO sucks! 50%. 5. série - skvělý nástup, znatelný a zajímavý vývoj postav, orientace na tým a vedlejší postavy, plno zvratů, míň akce, ale o to víc zajímavého děje, konec očekáváný, ale přesto potěšující - 80%. Všech pět sérií dohromady 70%. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Ako filmu by som tomu asi vytýkala hromadu vecí, ale ako seriál je to perfektné. Garnerka sa tam perfektne hodí a obľúbila som si aj Vartana a hm, toho černocha (neviem meno). Pochopitelne prve serie su zabavnejsie nez nasledujuce, su menej prekombinovane a opakujuce sa, ale pustila som si vsetkych 5 serii a nelutujem. ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že ako je u seriálov bežné, aj Alias sa v neskorších sériách dosť zvrhol, ale poďme hodnotiť vrcholné okamihy (hlavne 2. séria). Akcia, výprava, kostýmy, hudba, mystérium a Jennifer Garner - proste geniálne. Navyše sa tu objavilo celkom zaujímavé zopár-epizódové obsadenie (Isabella Rossellini, Quentin Tarantino, Ethan Hawke,...) A my, milovníci čísla 47, sme boli tiež milo prekvapení. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Seriál ma upútal úvodným dielom, v ktorom mala Jennifer Garner červené vlasy. Perfektne sa jej hodili, škoda, že to tak nemala počas celého seriálu. Chválim herecký výkon Jennifer Garner, bez ktorej by to nebolo ono. Druhá séria lepšia než prvá. Seriál je veľmi návykový a dobre sa naň pozerá. Sydney vyzerá v každej časti inak, je to perfektný akčný seriál. 90% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krása. Jenn Garner je poprvé opravdu hezkou holkou z Ameriky a zahodila převlek Elektry z jejího spinoff-u i původního Daredevila. Konečně !!! J. J . Abrams jako další scenáristický pánbůh, který zachraňuje kvalitu amerických seriálů a občas si zkusí i režisérskou stoličku, která mu svědčí víc než se dalo čekat. Pokud nesledujete seriál od začátku přijdete opravdu o mnoho. Nejsou to jen maličké vtípky, které přiletí ze strany vynálezce, ale také přerod všech ppostav, které se po 5 sezon vyvíjejí. Jako věrný fanoušek, který dokončil všech pět sezon a nelitoval vůbec ničeho, můžu pouze doporučit, ale nečekejte čistou špionážní akci. Zde jde o víc. Akce se míchá s psychologií, s mystikou, se sci-fi. Je tu vše co dnešního diváka může zajímat, ale i odradit. Pro mě osobně jde o jeden z nejlepší seriál posledních 10 let, který na poli Jednu dobu vládla ER a Chicago Hope, ale teď je čas dětí J.J. Abramse. První dvě série vysílala televize AXN a Nova. Nova nepochopila potenciál seriálu(bohužel vzhledem ke gramotnosti našeho národa sledujícího Rodinná pouta to možná i chápu) a vysílala ho hluboko v noci. Pekelný zvrat na konci druhé série je opravdu jen pro labužníky. Kdo se časovém skoku dokáže nepodívat na další díly opravdu je ztracený případ. Seriál perfektně v každé sérii graduje a nabírá nové a nové otáčky mnoha směry. Z hrdinů se stávají záporáci, ze záporáků hrdinové. Všemu stojí jedna studentka, kterou před 500ty lety vynálezce Milo Rambaldi označil jako "Tu, která svou silou zničí vše....". PS: musím se smát, když milovníci Lost-u vidí ve svém seriál něco geniálního a originálního. Všechny fígle si JJ odzkoušel právě na Aliasu(a to nemluvím o MI3, který je doslova dražší díl seriálu Alias s jiným hlavním hrdinou). ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • Jenna Fisher se ucházela o roli Sydney Bristow. Později prohlásila: „Řekli, že se jim líbil můj herecký projev, ale nebyla jsem dost sexy.“ (HellFire)
  • V 12. epizodě 1.série přijedou teroristé do sídla SD-6 v dodávce s nápisem McTiernan Air Conditioning. Jde o narážku na režiséra Johna McTiernana, který natočil film Smrtonosná past (1988),z něhož zápletka této a další epizody hodně čerpá. (Narcis)
  • Výměnou za informace vedoucí k nalezení Kazanowa žádá Sark od Sloana sklenici „Chateau Pétrus, ročník 82.“ Chateau Pétrus je ve skutečnosti jedním ze světově nejvzácnějších a nejdražších vín. Za sklenku vína se platí 7,000 – 10,000 dolarů. (HellFire)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama