Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Planeta květin? Zázračná semínka? Co takhle pro děti obzvláště nebezpečná propagace psychotropních látek? Vždyť takové objemné těleso jako je Čestmír by mohlo "plachtit" leda po inhalaci toluenu.. Klasický případ vděčnosti za cokoliv, co se v dětství hýbalo na TV obrazovce (v tomto případě lítalo), což ovšem neznamená, že by se z podobného seriálového soudku točilo v současnosti něco srovnatelného, či snad dokonce lepšího. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* I tento dětský bláznivý sci-fi seriál jsem v dětství měl rád a rozhodně byl zajímavý díky originálním nápadům a trikům - kdo by nechtěl létat. Třeba se jednou znovu vrátím s ním do dětských let [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zřejmě zábavný seriál pro děti, možná i dospělý by si v tom něco našel, ale mně byl ten fracek bohužel odjakživa hrozně nesympatický:-/. Písnička Michala Davida mi okamžitě naskočila v hlavě a doufám, že se v ní nebude točit moc dlouho, z toho bych mohla definitivně zblbnout. Solidní vorlíčkovský nadprůměr. 65% ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl přidělený 4*. Když jsem tak náhodně na seriál naklikl a viděl u něj to svý hodnocení, musím se opravit. Sakra, když bych nedal 5* Čestmírovi, tak čemu? V jistým věku nejspíš každej z nás strašlivě záviděl rodince ten "letní" byt v parku na stromech. Před pubertou jsem měl sen, že si s kamarády na stromech musíme docela určitě postavit nějaký domečky/budky...mezi nima lávky z provazů a prkýnek.... jéje... Chci kytku, která ze mě udělá zase toho kluka, kterýmu je 10let. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Spolu s Návštěvníky a Křečkem v noční košili tvoří Létající Čestmír zlatou trojici výborných komediálních sci-fi seriálů z osmdesátých let. I když musím podotknout, že je z této trojice nejslabší. Je trochu více dětský, není tak trikově promakaný (létající figuríny a nezakrytá lanka, na nichž visí herci, ten dojem trochu kazí), připadá mi jaksi naivnější, méně humornější a rozhodně má nejnesnesitelnější úvodní melodii včetně úchylného zpěvu Michala Davida :-). Mimo to ale nabízí vynikající výkony V. Menšíka, J. Bohdalové, P. Nárožného a mladičkou Ivanu Andrlovou (pro mě hereckou perlu tehdejší doby), která minimálně v prvním díle (ne-li i v dalších) nenosí podprsenku :-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Ústavom pre zdokonalenie človeka bol v skutočnosti Inštitút postgraduálneho vzdelávania v zdravotníctve. (Raccoon.city)
  • Lietanie hercov bolo vytvorené pomocou oceľových drôtov uchytených v strope, na ktoré boli následne herci prichytení a museli tam zostať aj počas porúch techniky, nakoľko uchycovanie lán bolo časovo zdĺhavé. (Raccoon.city)
  • Antonín Kala dostal ako jedenásťročný chlapec honorár za stvárnenie Oskara Blechu 6 000 Kčs a každoročne mu chodili "tantiémy" zo seriálu vo výške 350 Kč. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno