Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (233)

Pa.ja 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál plný fantazie, výborných hereckých výkonů a kouzel, a to nejen pro děti, ale i pro dospělé. Herce Lukáše Becha jsem nikdy příliš nemusela, ale jakmile se seriál rozjel, tento svůj pocit z něj jsem tak nějak ztratila. Zde není jen jedna hlavní postava, okolo které by se to všechno motalo, a která by se vyskytovala v každém snímku. Tento seriál tvoří těch postav několik a všechny jsou výborné, žádná není zbytečná. Iva Janžurová a Petr Nárožný jsou skvělá dvojice snad pokaždé. Za zmínku stojí i opět geniální Vladimír Menšík, který si zde střihl i dvojroli, zvládl jak dospělého, rozumného a občas (ne vlastní vinou pomateného) otce rodiny, tak malého kluka s fantazií a vyřídilkou, klobouk dolů! A taková květina dobra z planety květin by se dnes náramně hodila, hned by se tu žilo lépe! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Spolu s Návštěvníky a Křečkem v noční košili tvoří Létající Čestmír zlatou trojici výborných komediálních sci-fi seriálů z osmdesátých let. I když musím podotknout, že je z této trojice nejslabší. Je trochu více dětský, není tak trikově promakaný (létající figuríny a nezakrytá lanka, na nichž visí herci, ten dojem trochu kazí), připadá mi jaksi naivnější, méně humornější a rozhodně má nejnesnesitelnější úvodní melodii včetně úchylného zpěvu Michala Davida :-). Mimo to ale nabízí vynikající výkony V. Menšíka, J. Bohdalové, P. Nárožného a mladičkou Ivanu Andrlovou (pro mě hereckou perlu tehdejší doby), která minimálně v prvním díle (ne-li i v dalších) nenosí podprsenku :-) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Létající Čestmír létá tam a zpět. Nám na zemi zbývá jen mu závidět. Stotisíckrát o tom snil každý z nás a pak se stal dospělým, jak šel čas, o létání nemá zdání. Létající Čestmír létá tam a zpět. Já ho podezřívám, že zná jiný svět. Svět zázračných možností dětských řas, a za pár chvil proletí kolem nás znenadání, znenadání." Ako malý fagan som si s lietajúcim Čestmírom vždy rád zalietal. Mal som rád tento šesť dielny televízny seriál. Keď som sa však stal dospelým, tak ma lietanie s Čestmírom akosi omrzelo. Zostala len nostalgická spomienka. *** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Krásný český rodinný seriál, škoda jenom, že má 6 dílů. Napínavé, vtipné díly, které potěší snad každého diváka. Čestmír patří mezi mé oblíbené seriály, které jsem viděl v dětství a když ho vidím po letech, tak vůbec neztrácí na kvalitě. Děti získají díky zázračnému kamenu 6 semínek, ze kterých vyrostou kouzelné květiny. / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi seriál, kde hlavní roli hrají mimozemské květiny, které dokáží člověku propůjčit nadpřirozené schopnosti. Co se však může stát, pokud se dostanou do nepovolaných rukou? V jedné z rolí se tu objevuje i Vladimír Menšík, který je jak jinak opět vynikající. Ke konci však seriál mírně ztrácí tempo a proto nakonec 3*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (16)

  • Dana Syslová a Vlastimil Hašek zde hrají manžele. V době natáčení byli ve skutečnosti taky manželé. (M.B)

Reklama

Reklama