Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

hribisko 

všechny recenze uživatele

"Večeře! Večeře! Kde máš to jídlo?! A kde je to jídlo?! Už je to tady, večeře! Dyť je to prázdný, tys nám to sněd! Já mám hlad, dejte mi něco k jídlu! Já chci večeřet, dejte mi něco k jídlu, honem! Já mám hlad, já chci večeři!" Jó, Oskárek, ten už "jako školák neinklinoval k ničemu. Byl to široko daleko největší ignorant a lempl." ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s dalšími dětskými seriálovými peckami osmdesátých let Arabelou, Návštěvníky a Křečkem v noční košili. Bohužel ani s jedním z nich neobstojí, i když má skvělé nápady a občas dobré hlášky. Většina dětských hrdinů mi doslova leze krkem, o učitelského sboru v čele se super slizákem Filipem Janou alias Ivanem Vyskočilem ani nemluvě. KOmediálně seriál táhnou Menšík s Nárožným a dost dobré jsou i vedlejší role Františka Filipovského a Josefa Somra. Baví mě i hravá Svobodova hudba, kterou mám doma na vinyl u jako LP Die Besucher / Fliegende Ferdinand. Zvlášť motiv Františka Filipovského je doslova geniální. ()

Reklama

Zbygniev 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mladí,který jsem hltal jako třeba Arabelu. Když se na to teď v dospělosti podívám,musím se trochu pousmát. Už jenom úvodní píseň Michala Davida... Na to, že seriál byl natočen s německou koprodukcí, je hodně cítit tehdejším režimem. Ústav pro zdokonalení člověka, kde si profesor zapisuje kdejakou poznámku, nebo že kytky měly patřit přece všem, zní trefně na tehdejší dobu. V každém případě, hvězdné herecké obsazení té doby, a jejich výkon rozhodně nezklamalo. Vladimír Menšík, byť už hodně nemocný,zde pořád podává dobrý výkon,a musím říct, že i dětské role se povedly. Je vidět, že Lukáš Bech i Žaneta Fuchsová měly už něco za sebou. Výborně však zahrál i záporák Antonín Kala a nesmím opomenout hudbu Karla Svobody, která je trefná při každé scénce. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl přidělený 4*. Když jsem tak náhodně na seriál naklikl a viděl u něj to svý hodnocení, musím se opravit. Sakra, když bych nedal 5* Čestmírovi, tak čemu? V jistým věku nejspíš každej z nás strašlivě záviděl rodince ten "letní" byt v parku na stromech. Před pubertou jsem měl sen, že si s kamarády na stromech musíme docela určitě postavit nějaký domečky/budky...mezi nima lávky z provazů a prkýnek.... jéje... Chci kytku, která ze mě udělá zase toho kluka, kterýmu je 10let. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Další povedený seriál po navázání Arabely. Zde už se tedy nesetkáváme s pohádkovými bytostmi, nýbrž pouze s kouzelnými květinami, dávající lidem různé zdokonalovací schopnosti. Opět tu je celá řada známých herců jako V. Menšík, J. Sovák, P. Nárožný, I. Vyskočil a opět krásná I. Andrlová. Hlavní úlohu tu teď představují spíše dětské hvězdy J.Bech, Ž. Fuchsová, A. Kala - bohužel první jmenovaný (shodou okolností hlavní hrdina Čestmír) - mě trochu lezl krkem :). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (16)

  • Keď Oskar Blecha (Antonín Kala) vyhadzoval von oknom Čestmírovho otca (Vladimír Menšík), herca zastúpil kaskadér a scéna bola natočená tak, že od momentu, keď skočil z postele na zem, bola pod kobercom trampolína, on sa od nej odrazil a v tej chvíli ho len Oskar chytal a vyhadzoval z okna von. Bolo to natáčané trikovou kamerou a skoordinovať skok bolo dosť náročné. (Raccoon.city)
  • Park a v něm strom, na němž bydlí dočasně seriálová rodina, se nacházejí u zámku Štiřín. Filmování probíhalo také na Mělníku. (rakovnik)
  • V dobe natáčania stálo naozajstné holičstvo takmer v susedstve toho, ktoré si vybrali a upravili filmári. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama