Reklama

Reklama

Což takhle dát si špenát

  • angličtina How About a Plate of Spinach? (více)
Z natáčení
Československo, 1977, 86 min

Scénář:

Miloš Macourek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Vladimír Menšík, Jiří Sovák, Iva Janžurová, Michal Kocourek, Ondřej Hach, František Filipovský, Ivana Maříková, Petr Přívozník, Stella Zázvorková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrdiny bláznivé komedie plné krkolomných absurdních zápletek, záměn, zmatků a rozuzlení jsou meloucháři Jarda Zemánek a Franta Liška, kterým nic není svaté. Sotva se dostanou z vězení, kde se ocitli kvůli nepodařené krádeži lihu, už jedou v další levotě. Oba výtečníky si totiž najme majitel kosmetického salónu Netušil, spolčený s docentem Mlejnkem z výzkumného ústavu, kde právě vynalezli přístroj k regeneraci starých dojnic. Netušil chce získat přesnou kopii přístroje, která má bohatým paničkám vracet ztracené mládí. Má to ale háček. Kdo chce léčebnou kúru podstoupit, nesmí v kritické době jíst špenát, který účinky přístroje znásobuje… (Česká televize)

(více)

Diskuze

kukkik

kukkik (hodnocení, recenze)

Všiml si někdo, že ve scéně kdy přivážejí Lišku a Zemánka do polepšovny je zde vozidlo VB v červené barvě?

Měl by tu k tomu někdo nějaké info? V životě jsem neviděl tuhle barevnou variantu a ani na internetu jsem k tomu nic nenašel

Willy Kufalt

Willy Kufalt (hodnocení, recenze)

Jen pro zajímavost, druhý hlas v titulní písničce vedle Jiřího Schelingra nazpívala Jana Robbová.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Film, který na nedělní večer v rámci odlehčení před stresujícím týdnem rozhodně mohu doporučit. Ale není to nic víc. 3*

Grundlik

Grundlik (hodnocení, recenze)

Zjistila jsem, že ČT vysílá tenhle film s nově přidanou scénou. jelikož znám film velice dobře, tak jsem myslela že špatně slyším, když kolem 55:02 když se řeší v laboratoři zpětný chod, jsou přivedeni malý Sovák a Menšík - a docent pronese "Liška, Zemánek, to je ostuda" a hned je střih na Č.Řandu, zatímco v nové verzi ti dva stihnou ještě poznamenat "Chtěli jsme si trochu přividělat."  "Kdo nekrade, okrádá rodinu." 

jaklee

jaklee (hodnocení, recenze)

Podla mňa, tieto "sci-fi komédie" nevedeli v Československu točiť, videl som rozhovor s Vorličkom kde vravel že sa snažili kopíroval Ameriku. No neúspešne. V tej dobe to asi bolo pre veľa ľudí novinka ale v porovnaní so svetovým merítkom je to veľká slabota a podpriemer.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Orlau 32: nesouhlasím s Vámi. Tento film patří do toho lepšího, co bylo natočeno. Kapitalistické komedie nesahají např. "špenátu" ani po kotníky. Co se týče herců, tak v dnešní době některé hvězdy účinkují v takových pořadech a filmech, že se nestačím divit. Ale jde přece o existenci, ne? Za socialisty byl herec rád za každou roli a za kapitalisty to platí čtyřnásob. Já dělám taky za peníze práci která je podřadná, protože mi nic jiného vpodstatě nezbývá.

kulinozka

kulinozka (hodnocení, recenze)

Vinikající   herecký vykon českých herců.Špičková,nezapomenutelná komedie pro malé i velké.Pan J.Herz - vždyt to taky sou olomoucké syrečky! :-) Zkrátka paráda doporučuji všem!

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Taktez souhlesim,humor v dnesnich filmech jaksi vyprchava.Tento film ma jeste jedno plus a to Jiri Selinger.

Orlau32

Orlau32 (hodnocení, recenze)

Moje řeč. Tenhleten " špenát" je tak něco blbého, že jsem větší pitomost u nás snad neviděla. Zajímavé ovšem je, kolik hvězd se do toho zapojilo. A pak, že to není jenom o penězích. Panu Vorlíčkovi se musím divit, že vůbec takový projekt přijal.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

můj bože, čemu se mám smát dnes? v kině nic, v televizi nic... ještě že občas vysílají staré dobré české komedie. byly na úrovni, inteligentní, s milým humorem. dnes nic takového neexistuje.

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (více)

Reklama

Reklama