Reklama

Reklama

Někdo tam nahoře mě má rád

  • USA Somebody Up There Likes Me (více)
Trailer
Drama / Sportovní / Životopisný
USA, 1956, 114 min

Obsahy(1)

„Světoví boxeři trénují zde“ hlásí nápis nad vchodem Stillmanovy posilovny. Thomas Rocco Barbella není boxer. Je jen otrhaný, zoufalý mladík, co potřebuje prachy. Proto vejde, zapíše se pod smyšleným jménem Rocky Graziano a kvůli deseti dolarům vstoupí do ringu jako sparing partner... a není poražen. Jméno se zapíše do historie. Stejně jako tento příběh o Grazianově cestě z absolutní chudoby k titulu šampiona ve střední váze. Ve svém druhém filmu hraje Paul Newman skutečného krále ringu. V rámci přípravy na roli se s Grazianem osobně setkával, aby pochytil jeho způsob řeči a mimiku. Film získal dva Oscary a režisér Robert Wise zachytil tempo tohoto sportu se silou knock outu. Ve filmu se objeví i Steve McQueen a Robert Loggia. Zaujměte místa nejblíž ringu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

O taliánskym klouzkovi z East Endu, kterej bojuje za svojí cestu ke "svobodě" a lopatou přes hlavu je pro něj ještě laskavost. Tak proč by se nedal do ringu. Průkopnická ale ještě ne vyzrálá práce s vizuálním tempem dynamických scén (kamera-režie-herectví), celek občas kazí drobné herecké příspěvky staršího střihu, jistá plochost Roccovy postavy a prvoplánovost scénáře, nedosahujícího poselství Frajera Lukeho. 3-4* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem přemýšlel o jedné až dvou hvězdách. Nemám rád povrchní filmy, nevysvětlitelné vzestupy a senzační zmrtvýchvstání. Ale scéna s lampou a výraz ve tváři Pier Angeli. Není to povrchní film! Ale bude se líbit asi jen tomu, kdo zvládá sportovní filmy, i když narozdíl od Rockyho není o jen o boxu, ale hodně o životě boxera. A je asi lepší než Rocky, ačkoliv ještě nikdy jsem neviděl box, ve kterém by většina úderů nešla do krytu, ale na obličej... Takže nakonec lepší tři. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Robert Wise /Run Silent, Run Deep s kultovym Clarkom Gableom / natocil nadherny sportovy film o zufalom mladikovi, ktoreho stvarnil Palo Novomuz, ktory sa zapise s 10 dolarmi do boxerskeho ringu. A moze sa odvijat pribeh filmu, ktoremu kraluje P. Novomuz, ktory vedel hrat. Novomuz je pekne tvrdohlavy, a par krat spadne do problemov, ale ten titul sampiona aj tak obhajil. Spolu s Rockym z roku 1976 je toto jeden z najlepsich sportovych filmov. 100 % ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Přes skutečně letité datum natočení snímku, si příběh Rockyho Graziana zachoval kvalitu až do dneška. Hlavně vykreslení hloubky hlavní postavy a adekvátní newmanovo herectví, jenž se zde snažil, seč mu síly stačily, napravit předchozí údajně nepovedený Stříbrný kalich, činí i dnes z Někdo tam nahoře mě má rád výbornou podívanou. Potěší i minirole (pár minut v úvodu) pro začínajícího Steve McQueena. Vyzdvihnout skvělého Newmana, ale musím ještě jednou, jelikož tu rozervanost hlavního hrdiny mu opravdu uvěříte. "Don't worry a thing Ma". Modernější a daleko rozmáchlejší sportovní filmy se na tuhle klasiku nechytají. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Je to spíš komedie, protože i ty ne úplně veselý momenty jsou podány úsměvným způsobem. A některý pasáže jsou fakt kouzelný - armáda, první rande, kino, Norma přidržující lampu, Norma na tréninku, zápasy...Newman coby Graziano má dokonale "řízkovsko-balíkovskou" mluvu a řeč těla (i když na to tlačí až moc...sorry Paule...)a vůbec je to celý milý (je s podivem, že přízvisko "milý" používám v souvislosti s boxem, ale ono to o boxu opravdu tak je a není zároveň). Ale co: Don't worry about a thing. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. července 1956 v San Franciscu v Kalifornii. (ČSFD)
  • Tři dny po premiéře zatkla Paula Newmana (Rocky) policie za řízení pod vlivem alkoholu, jízdu na červenou, opuštění místa nehody a bránění zatčení. Newman přiznal, že pil hodně whisky a soutěžil v tom, kdo vypije více ginu. (Mikino00)

Reklama

Reklama